Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 Özürlü Raporu, vergi indirimi ve askerlik borçlanması..?

Zito

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi Günler. İsmim Cengiz.
10.07.1996 sigorta girişim var. 3335 prim günü mevcut. 02.05.1971 Doğumluyum

2013 tarihli %54 ( %44 psikiyatriden %10 bel fitigindan) özürlü raporum var. 2022 maaşı alıyorum. Raporum ruhsal ve zihinsel olduğu için iş yerleri almıyor çoğu sıkıntı çıkarıyor.

Askerliğimi 1991/1993 yılları arasında 15 ay yaptım. Emekli olmak istiyorum .

Vergi indirimi almak için 1 ay çalışmak mı gerekiyor . Askerlik borçlanması da yapsam prim günüm emekliliğe yeter mi ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

@Zito

Borçlanma yaptığınız da yeni sigorta başlangıcınız 10.04.1995, prim gününüz ise (+450) 3785 olacaktır.

Buna göre % 54 rapor ile 17 yıl 3920 güne tabii olursunuz.
Yine 4-5 ay arasında eksiğiniz kalır.

Vergi indirimi için 1 ay değil, birkaç hafta da yeterli olur. Başvuru yaptığınız andan itibaren çıkış yapabilirsiniz.

Mesajiniz icin tesekkurler . Ozur oranlari su sekilde , %8 Bel fitigi %25 Ansiyetiye bozuklugu ( Tedavi ile kismen duzelebilen ) %30 Anti sosyal kisilik bozuklugu Öfke kontrolu

%54 Kronik ( Surekli ) Rapor. Askerlik borclanmasindan sonra kalan eksigi doldurmak icin calismam ileride raporun yenilenmesi gerektigi soylenirse alacagim oranlari dusuru mu ?

Psikiyatlik raporlarda sikinti ciktigi gibi yazilar var . raporum eski degil ama vergi indiriminden sonra yda once yeniletmemi isterler mi ? Pirince giderken evdeki bulgurdan olmakdan korkuyorum acikcasi

Zito

Vergi indirimi bir kez süre kısıtlaması olmaksızın elde dildiğinde sonradan rapor alınması istenmez. Ve, korkunun ecele faydası yok :)

Üst Alt