Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%53 raporum var ama. Ehliyet için başvursam oranı düşürürler mi?

aceylan5741

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
%53 oranında özürlü raporum var. Sanırım raporda "H sınıfı ehliyet alabilir" ibaresi olmadan araç alımından faydalanamıyoruz. Benim merak ettiğim; eğer ben ehliyet içinde başvurursam özürlü oranım düşer mi? Düşürme hakları var mı çünkü sürekli rapor verdiler? Siz olsaydınız tekrar başvurur muydunuz?

Rapor oranı kaç olursa olsun raporda özel donanımlı araç kullanabileceğine dair ibare varsa, vergi muafiyetiyle özel donanımlı otomobil satın alabilirsiniz.

Ve, eğer emeklilik açısından dert ediyorsanız rapor oranını, defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmişseni, bu hak bakidir, elinizden alınamaz.

Şuan çalıştığım işyerinde zaten vergi muafiyetinden yararlanıyorum. Raporumda ehliyet için ibare yok. O ibareyi yazdırmak için tekrar başvurmayı düşünüyorum.
Anlatmak istediğim başvuruyu yaparsam oranı düşürme hakları var mı? Emeklilik konusunda dert etmiyorum. Maksadım sadece ehliyet alabilmek. Daha doğrusu ucuz araba alabilmek :)

Ne konusunda dert ediyorsunuz peki? pek anlayamadım.
Şayet,oran düşer de ötv muafiyetinden faydalandırmazlar diye düşünüyorsan o da yersiz.
OturanBoğa da demiş,ötv muafiyeti için aslolan raporda ''özel tertibatlı araç kullanabilir'' ibaresidir.
Rapor oranının hiçbir önemi yoktur.
Korkun bu da değilse,daha açık ol ki yardımcı olmaya çalışabilelim.

Kusura bakmayın kendimi ifade etmede hep zorlanmışımdır. Şuan elimde %53 oranında sürekli olarak arkasında "H" sınıfı ehliyet alabilir ibaresi olmayan bir rapor var.
Benim amacaım hastaneye tekrar başvurup arkasında "H" sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunan bir rapor almak istiyorum ki; araç alımından faydalanabileyim.
Burdaki korkum; hastaneye tekrar başvurduğumda elimdeki rapor oranım düşer mi? düşürme hakları var mı?Ayrıca merak ettiğim diğer bir konuda; "H" sınıfı ehliyet alabilmek için özel bir hastalık mı olması gerekir. Örneğin; ayak kopması... Benim rahatsızlığım romatizmal bir hastalık. ama sürekli aynı pozisyonda durmamamı gerektiren bir hastalık. Acaba verirler mi?Şuan hala aktif olarak bir işyerinde çalışıyorum ve vergi muafiyetinden faydalanıyorum.
Sanırım anlatabilmişimdir arkadaşlar :(

Deterdarlığa başvurmuş ve vergi indirim hakkı elde etmişseniz, korkmanıza gerek yok, o hakkınız baki. Velev ki rapor oranı düşürülse bile vergi indirim ve ona bağlı olarak erken emeklilik hakkınıza zarar gelmez.

Vergi muafiyetli otomobil almak için H sınıf sürücü belgesine sahip olmanız, otomobil kullanırken özel donanıma ihtiyaç duymanız ve bunu raporla belgelemeniz gerek. Aksi halde ötv ve mtv muafiyetinden yararlanmanız söz konusu olamaz.
Ve, unutmayın, vergi muafiyetiyle araç satın alan kişiler, o araçlarından başka hiç hiç hiç bir aracı kullanamaz, ve o araçlarını da kendilerinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz. Yani özel donanım ibaresinin kullanımda böyle lanet bir kısıtlaması da var.

Bahsettiğiniz kısıtlamadan haberdarım. Sanırım hastalığım özel donanımlı otomobil kullanımını gerektirmiyo. Onun için alamıyacağım galiba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Üst Alt