Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 raporuma rağmen emeklilik başvurum yeni yönetmelik gereği reddedildi!?

Gök Börü

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
28 eylül 2021 yönetmeliğinden önce sgk nın hakem hastanesinden %52 rapor aldım 27 eylülde kurumuna engelli emeklilik için başvuru yaptım. Sgk beni yeni yönetmeliğe tabi tutarak maluliyet esasına göre Ek 1 listedeki hastalıklara göre ve balthazard formülünü uygulamadan karar vererek yeterince işgücü kaybına uğramadığıma kanaat getirerek ret cevabı verdiler. Aile sosyal politikalar bakanlığı diyorki sen engellisin kartını veriyor. Belediyeler sen engellisin deyip suyu indirimli ulaşımı bedava yapıyor. Hakem hastane sen engellisin deyip rapor veriyor. Trafik engellisin deyip park yeri hakkı tanıyor. Maliye vergi indirimi veriyor. Ama Sgk yüksek saglık kurulu diyor ki boşver sen onları sen taş gibisin çalışmaya devam diyor. Anlayan beri gelsin....

Tek böbrek :20
Tansiyon aritmi kapakçık:19
Tiroid:10
Bel fıtıkları:9
Hiperlipidemi:10
Balthazard ortalaması%52

Hocam nasıl yani? Vergi indiriminiz var ve emeklilik için gerekli şartları tamamladınız ama sigorta yeni yönetmeliğe göre sizi emekli etmiyormu yani?

devlet sağlıklı insanları bile emekli etmek istemiyor.Mezarda emeklilik diye bir tabir var. 65 yaşında kim emekli olana kadar çalışabilir? öncesinde işi bıraksa kim ona para verecek de ev geçindirecek? EYT ayrı bir mağduriyet . Kamu ayrı 70 yaşında 75 yaşında hala çalışıyor aslında çalışmıyor oturuyor iş yapmıyor maaş alıyor .Çok haksızlık var , hangisine ses çıkartalım . Meydana çıksak cop var biber gazı var hapis var .engellilere ayrı bir eziyet bu emeklilik amaç belli emekli olmayın olan da sürünsün.araba almayın.evden çıkmayın. ben hala ve hala kolu ampute olan kişiye süreli verilen raporu düşünüyorum.düşünün nasıl bir talimat gelmiş ki bu kişiye süreli verilmiş....bizi mi emekli edecekler emekli olduk diyelim devamlı kontrole tabi tutacaklar.senin polisin var , müfettişin var , teknik pc takip bilgi işlemci elemanın var, binlerce memurun var kim sahte rapor aldı bul , kim sahte rapor verdi bul ver cezasını .....biz neden sürünüyoruz?

Gök Börü

Geçmiş olsun,
Listeye baktım; böbrek ve tansiyon var bunlara verilebilir di ama onada koşul koymuşlar;

Normalde sizin en kötüsü hafif tanı ile emekli edilmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Kardeşim hakkını ara, yüksek sağlık kurulu sonrasında İdare Mahkemesi ....

Bu arada hiç oran yazılmamış mı ?

Açıkgoz2000

Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Gelen ret cevabında sadece raporunuz incelenmiş Ek 1 hastalık listesine göre malüliyet için yeterli kayıp olmadığı anlaşıldığından... Şeklinde açıklama vardı gelen yazıda. Ben yeni yönetmeliğin içinde var olan geçici madde 1 e göre itirazda bulundum verdikleri karara ve kararları değişmez ise gerekçesini de yazmalarını istedim bu kez. Çünkü hem raporum hem başvurum yönetmelikten önceki bir tarihe karşılık geliyor.

Şimdi yüzdelik oranında engel tanımı kalktı mı ağır, orta ve hafif düzey biçiminde mi tanımlanıyor artık ?

avukat tutulduğunda neye yarar? mahkeme sonuçlanıncaya kadar yine 50 kez değişir . liyakat olmayınca böyle saçmasapan kararlar sürekli aralıkısz alınıyor olan vatandaşa oluyor. emeklilik bu .....bu kadar değişiklik olur mu normal mi adil mi ????? ama hukuk da yok adalet de yok ...ben memur değilim ama şimdi memurluktan çıkıp özel sektöre geçince kayıplarınız muhakkak olacaktır maddi anlamda .eksisi artısı nedir bir de 2 sene sonra yine değişebilir herşey ...ülke böyle ülke

yani bunlarla eminim normalden daha yorgun halsiz hissediyorsundur . normal biri bir işi yaaprken 1 birim enerji harcarken sen 100 birim harcamış gibi hissederken nasıl verimli olursun sendne normal biri çaışmanı 65 yaşında emekli olmanı beklerler .amaç nedir istifa mı ettirmek ? kıdem tazminatı mı vermemek ?

Açıkgoz2000
Takip ettiğimiz meşhur diyebileceğimiz takipçili fenomen uzmanların birçoğu hala engelli emeklilik kalkmadı vs. Gibi yanlış haberler yapıyorlar. Bu yönetmeliğin engelli emekliliği yasaya rağmen nasıl biçtiğini gör(e)müyorlar. Bizler bu yönetmeliğin tam değiştiği ana rast gelen başvuru yapan insanlarız. Konu daha yeni bence. Ret cevabına yaptığımız itirazlar daha sonuçlanmadı.
Gelen cevaplara göre söylediğiniz gibi dava yolu bizim gibilere açılacak. Tabi cevap olumsuz gelirse ki büyük ihtimal öyle olacak. O dönem iş bilen insanların yardımına başvurmak gerekecek.

kadirgursoy
Dogudur. Devletin diğer tüm kurumları benim engel durumumu kabul ederken,Sgk 28.09.2021 tarihinde yürürlüğe koyduğu yeni yönetmelikle yasayı baypas ediyor. İnsanların hakkını göz göre göre gasp ediyor. Bence bu iş daha patlamadı aslında.geçen Ekpss ile atanan bir memurun rapor yenilemesi gelmiş ve yeni yönetmeliğe göre yeterince malül değilsiniz hastalığınız listede yok diye yetersiz oran vermişler. Bu yönetmelik iptal edilmediği sürece rapor yenilemek akıllı adamın işi değil.

Gök Börü Siz malulen emekli olmak istiyorsunuz ama bildiğim kadarı ile malulen emeklilik için en az%60 rapor olmalı o yüzden red geliyor olabilir.

Gök Börü

Eğer ilk sigortalılığınız 1 Ekim 2008'den önce değil ve emekliliğiniz de bu başlangıca istinaden 4a (ssk) statüsünde gerçekleşmeyecekse, maalesef engelli statüsünde erken emekli olamayacaksınız.

arkadaşim senin durumun sgk nin suçu yok doktor raporu vermemiş hastanenin verdiği rapora bak hastalik listesinde varmi diye raporla hastalik listesi birbirini karşiliyormu sorun senin doktorunda

hastaligin listede olacak senin yazdiklarin balzarta göre olur ama balzart kalkti en az hafif tanili almalisinizki oda 40 denk geliyor zaten emekli olasiniz

4c li memurum
1998 işe başlama tarihim
Hakem hastaneden %52 rapor aldım daha yönetmelik değişmemişti. 4a ya aynı şartlarda var 4c ye yok ilginç bir durum

Gök Börü sanırım siz malulen emekli olmak istediniz. Öncelikle şunu söylemem gerekli ben bundan yaklaşık 6 ay önce sgk malulen emekli olmak için başvuruda bulundum beyin tümör ameliyatımdan sonra kısmi felç geçirdim. Sonra sgk beni ameliyat olduğum hastaneye sevk ederek sağlık raporlarımı istedi. onkoloji %80 beyin cerrah %84 fizik tedavi 5/5 sağlık raporları çıkartıldı. Sağlık raporlarına ek olarak hastane tarafından engelli raporum dahi çıkartıldı %94 süresiz tam bağımlı olarak. Hastanenin vermiş olduğu bütün raporlarıma sgk tarafından malulen emeklilik için red kararı geldi. Prim gün 5258 ilk işe giriş 18.07.2003. Bende daha sonra vergi indirimi %97 1.derece süresiz raporu alarak 23 günde normal emekli oldum. Belki sizlere şaka gelecek ama malulen emeklilik için red kararı verilme sebebi prim gün sayımın 5258 gün olması maaşımın çok yüksek çıkması desem inanırmısınız ??? Daha sonra cimer üzerinden şikayette bulundum ve ameliyat olduğum hastaneye kadar ulaştı şikayetim.
Hastanenin cimer üzerinde verdiği cevap :
Sayın .............'nun başvurusunun ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.
Saygılarımla .
Doç. Dr. .............
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı

Artık bunlar ne yapacağını şaşırdı hastaneden alınan raporun ne anlamı kaldı ozaman sen karşına al vicdanen karar ver ozaman yani ben hastanenin verdiği raporu tanımıyorum diyorlar.

Vergi indirim belgeniz var buradan 4a li oldugunuzu tahmin ediyorum. Bu belge ile vergi indirimli emeklilik için sgmye basvurduysaniz sizi sgk saglik kuruluna sevk etmezler vergi indirim belgenize göre yaş şartı olmaksizin prim gün ve sigortalılık suresi ile emekli yani erken yaşlılık aylığı bağlanır. Ama ek 1 hastalık listesinden bahsediyorsunuz bu da malulen emeklilik listesi buradan bu hastalıklar ile malulen emekli olunamaz. Hastaneden alinan raporun oranı degil oradaki klinik durumunuz sgk saglik kurulunun kendi yonetmeligine gore değerlendirilir hastane saglik kurulu sgk adina karar veremez oranda veremez buradaki sorun baska amacla kullanan bir rapor ile başvurunun yapilabilmesi sgm ile sevk edildiginizde düzenlenen raporda oran yazmaz karar sgk saglik kurulu tarafindan verilir ibaresi yer alir.

Üst Alt