Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5166 pirin günü ve 2003 işe giriş ile emeklilik şartlarım nedir?
Arkadaşlar sitede çok fazla mesaj okudum ama daha net bilgi edinebilmek adına sizlere sormak istiyorum.
Sağlık raporumu ve çalışma bilgilerimi ekliyorum. Bu şartlarda vergi indirimi ile emekli olabilir miyim? Ve bu süre tam olarak ne zaman doluyor. Ayrıca emekli olsamda sigortalı bir işte çalışabilir miyim ve şuanda en düşük engelli emekli maaşı ne kadar?
Eğer raporunuza karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ederseniz, 17.09.2003 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 toplam primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz.
Arkadaşlar bugün sabah itibariyle vergi indirimi dilekçe sonucum %46 raporum aynen onaylanarak işleme alındı. Hesaplamalarıma göre 22.09.2025 tarihinde 20 yılı dolduruyorum. Şimdi sormak istediğim 3 husus var. Bilenler cevaplarsa çok memnun olurum.
1. Şuanda en düşük vergi indirimi ile emekli maaşı kaç tl. Ve yüksek pirim olması emekli maaş tutarını yükseltir mi?
2. Vergi indirimi ile emekli olduktan sonra hem emekli maaşımı alıp hemde çalışmaya devam edebilirmiyim.
3. Bundan sonra raporumun düşürülmesi söz konusu mu? Emekli olacağım zaman dilekçe vermem yeterli mi?
1- Şu son günlerde en düşük maaş -Alavere Dalavere ile- 7500 tl'ye yükseltildi. Yüksek prim ödeyenlerse sabit kaldı. Aradaki fark aşağıya doğru kapandı.
2- Evet.
3- Vergi indiriminde kontrol şerhi yoksa, SGK emekli ederken kontrol istememişse, kontrol olması çoook zor. Bir de tabii ki vergi indirimine temel olan rapordan sonra başka amaç için de olsa düşük oranlı rapor almamalısın. Alırsa, o zaman da sgk fark eder ve kontrole çağırır çok muhtemelen.