Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 raporumla alacağım aracımı eşimle kullanabilir miyiz?

zeynomm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
%51 raporum var. H sınıf ehliyet aldim. ÖTV indirimli araba adım. Eşimle beraber kullana bilirmiyim??
cvp verirseniz sevinirim.

Hayır kullanamazsınız. ÖTV'den muaf özel donanımlı alınan araçları sadece engelli kişi kullanabilir.

yaa ama ben burda okumustum. Notere gidildiginde kullanabilecegini yazılıyordu. Ben almadan önce.. Şimdi neden kullanamıyor..

o %90 ve üzeri engelliler adına araba alındığında geçerli

Kişinin kendisinin kullanamayacak derece engelli/sakatlıgı varsa oda %90 ve üzeri olması lazım ozaman tayın edecegi kişiler kullanabiliyor onlarda ruhsata işlenir ve sadece onlar kullana biliyor. Kendi adınıza aldıgınız ötv den muaf ve özel teribatlı arabaları sadece kişi kendi kullanıyor başkasının kullanması yasak buna eş/baba/anne/kardeş de dahil.

centirmen;

Ruhsata işleme olayı kalktı diye biliyorum..

Ruhsata işletme kalktımı bilgim yok ama şöyle düşünürsek kalkacanı sanmıyorum eğer işletme olmasa bu açıktan yararlanıp baskalarının adına alıp hiç alakası olmayan kişiler alıp kulanmayı bian bile kaçırmazlar ve bu şekilde düşünen fırsatcılar akbabalr bir an bile durmaz demi kardeşim.
Birde yakın zamanlarda bundan 8 ay önce felan abimizin biri çocugunun adına aldı ve onun kinde işli.

Üst Alt