Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%51 oranındaki raporumla normal bir ehliyet alabilir miyim?

neyna

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaslar sakatlık raporumda h sınıfı ehliyet alabilir kısmısda 'HAYIR' yazıyor.
sakatlık oranımsa %51
ben bu oranla normal bi ehliyet alabilir mıyım.. (ortopedi ve fizik tedavi)

lütfen yardım.

rahatsızlıgım küçüklüğümde aşı olurken aşı sinir damarlarıma gelmesi sonucu sag elim ve sag ayagım. (sag ayagımdan damar cekikliğinden dolayı ameliyat oldum olmasaydım parmaklarımın üzerinde yürüyebiliyordum topugumun uzerıne basamıyordum ) bendeki etkisi ise bu olayın gucsuz gelişimime sebep sag kolum sol koluma nazaran gucsuz ve zayıf gelişim.

Sol ayağınızı tam kullanabiliyorsanız ve sağ kolunuzla da yükseltilmiş otomatik vitesi kontrol edebiliyrseniz, ancak H sınıfı sürücü belgesi alabilirsiniz. B sınıfı almanız mümkün değil.

bülent abi ben normal arac dahi kullanabiliyorum sadece işte sag kolum ve sag ayagımda zayıf gelişim var. hastane oran konusunda bana yuksek verdiler sanırım. heyete girdiğimde bana sordular iş içinmi alıyosunuz bende evet dedım tmm cıkabilirsınız dediler.

Araç kullanımı için alınacak raporda bu yönde değerlendirilme olması şart ama. Bu değerlendirme yapılmamışsa, o rapor işine yaramaz ehliyet için...

saglık kurulu raporunda ehliyet degerlendirmesi

Merhaba arkadaslar

4 ay önce saglık kurulu raporunu aldıgımda raporun arka yüzünde ''H ehliyeti alabilir'' kısmında HAYIR yazıyor
bilmek istediğimse ehliyet alımı için değerlendirilmemiş olabilir mi.. engelli durumumsa sadece 'sag hemiparezisi' hareket kısıtlılığım yok.

Bence Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine özel donanımlı araç ve h sınıfı ehliyet raporu için yeniden başvuru yapın. Raporda "sağ ayağını ve sağ kolunu kullanmasına gerek bırakmayacak, direksiyonunda topuz bulunan özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü olur" yazması işinizi görür.

Bu raporla gaz pedalı sola da alınmış otomatik vitesli aracı -direkisyonuna topuz da takarak- kullanabilirsiniz.

gazsola.jpg

Üst Alt