Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

50.000 TL'ye araba alsam evde bakım aylığı kesilir mi?

ardas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar;

Forum sayfasını uzun zamandır ziyaret ediyorum ama sorunumla ilgili hesaplamayı bir türlü yapamadım.Benim sorum şu olacak annem %92 engelli raporu var bu nedenle gerek evde kalmaması en azından dışarıda gezdirip hava alması konusunda gerekse hastaneye gidip gelmek konusunda kolaylık sağlaması amacı ile ötv indiriminden yararlanıp bir araç almayı düşünüyoruz.Ancak sorun şu hanede iki kişi yaşamaktadırlar ve eve giren gelir babamın aldığı emekli maaşı 1400 lıra ve ve anneme bakmakla yükümlülüğü nedeni aldıkları bakım parasıdır. Alınacak aracın ödemesini ben yapacağım alacağımız araç ötv indriminden sonra 50.000 lira olmaktadır.

Sorum şu aracı aldığımızda almış oldukları bakım parası kesintiye uğrar mı yada bu haklarını kaybederler mi.Bne bir türlü hesaplamayı yapamadım.Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplar çok yardımcı olacaklar şimdiden teşekkür ederim.

@ardas evde bakım aylığında hane gelirine bakılır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa evde bakım aylığı devam eder. aksi durumda yani bu sınırı geçerseniz evde bakım aylığı kesilir.

evde bakım aylığında evde bakım aylığı hariç her ne ad altında olursa olsun resmi ya da gayri resmi her türlü gelir dikkate alınır. sadece alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez. hiçbir şekilde hiçbir gider, harcama hanenin toplam aylık gelirinden düşülmez.

babanın emekli aylığı gelire dahil edilir. sen hane dışında yaşıyorsun ve araç için 50 bin tl ödeme yapacaksın. bu da hane gelirine dahil edilir. alınan evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez hiçbir şekilde.

hanedeki devamlı olmayan gelirler söz konusu olduğunda aylık ortalaması esas alınır. bu durumda araca ödeyeceğiniz 50 binden dolayı evde bakım aylığı haliyle kesilecektir. işleyiş genel olarak boyle.

fakat bazı il müdürlükleri inisiyatif kullanıp bu hesabı bir şekilde engelli lehine de uygulayabilir. bu şekilde engelli lehine hareket eden il müdürlükleri hangileridir buradan bilemeyiz.

aynı şekilde dediğim gibi hesap yapan il müdürlükleri de var. hatta bu şekilde evde bakım aylığı kesilen üstelik borç çıkartılan üyeler var. hatta bir üyemiz mahkemeye vermesine ragmen sonuç alamamıştır.

şimdi bu şekilde davranan il müdürlükleri de hangileridir bilemeyiz. karar sizin artık:)

ya gidip il müdürlüğünden yetkili birinden uygulamaları hakkında bilgi alacaksın ve ona göre hareket edeceksin. ya da aracı alacaksın "keserlerse kessinler daha sonra gider (gerekirse 6 ay-1 sene sonra) yine başvurur evde bakım aylığını yeniden baglatırız diyeceksin:) yine karar sizin:)

ama her halükarda araç aldıktan sonra en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildireceksin. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapmalarına fırsat verirsin. üstelik hesabı mevzuata göre yapmaya kalkan bir il müdürlüğü de olursa üstüne faiziyle borç da çıkartabilirler.

komik saçma ama mevzuat böyle işte. il müdürlüğü lehinize bir inisiyatif kullanırsa hesabı ona göre uygun yaparsa durum başka tabi:)

Kalem anladım kalem hanım hersekılde işlemlere başlamdan syd ile görüşmek lazım teşekkürler verdiğiniz bilgi için

ardas evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğü ile görüşeceksiniz.
gelişmelerden de haberim olsun lütfen.
NOT: herhangi bir memura sormayın. kafadan sallıyorar. mümkünse müdüre sorun. ya da bakım hizmetlerii değerlendirme heyeti üyelerinden birine.

Kalem Kalem hanım az önce Bimerede yazdım bırde syd soracağım en azından bimerden olumlu yanıt alırsam syd olumsuz yanıt verse bile bimerden gelenbilgiyi göstereceğim

araç alımında hane geliri hesaplama

Merhaba
Alalcağımız araç ötv dahil 75000 ise bunun hane gelirini aşıp aşmadığı öğrenmek için nasıl hesapmalama yapılıyor

@ardas evde bakım aylığı ödenen hanede kalmıyorsun. hane dışında yaşıyorsun. annenin üstüne araç alacaksın. araç için sen ne kadar para vereceksen o paranın aylık ortalaması annenlerin aylık hane gelirine eklenir.

yukarıda konuyla ilgili uzun uzun cevap yazmışım zaten sana.

Üst Alt