Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5 yılını dolduran aracımı satmadan vergi muafiyetli ikinci aracımı alabilir miyim?
Merhaba
Benim üzerime engelli aracım var.5 senesi doldu ancak bunu devretmeden 2. bir araç alma şansım var mı ?Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi ricasıyla.
O kadar kolay değil
%90'dan azsa rapor oranı ve bedensel rahatsızlığına uygun özel donanım ve H ehliyeti alabilir ibaresi bulunması gerekir.
H ehliyetinde de o donanımın işlenmiş olması gerekir.
%90 ve üzeriyse kendisi kullanamaz zaten aracı. 3. dereceye kadar kan bağı olan akrabaları kullanabilir.
yok raporum yeni yani 2008 de almıştım yeni mi oluyo acaba hehehehe ehliyet işi tamam alalı 6 yıl oldu toplasan 10 defa sürmedim oda düz vites heee bu arada %40 ama şimdi gitsem % 20 bile vermezler
kelebek açıklamayı yapmış daha ne diyim inşallah olur sen 5 sene önce aldıysan oranlar o zaman nasıldı şimdi nasıl bilemem 2006 daki oranlar düşük biliyosun ki vergi ile alakalı olan raporlar indirimler için 2006 ya göre rapor almalısın....
dilektuba
Raporunun derecesi önemli değil hatta raporunda hiç derece yazmasada olur
Kimler araç alımında vergi avantajından yararlanabilir
Vergi avantajından yararlanabilmek için şu dört durumdan birine sahip olmak gerek:
1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
2- Sağ alt ekstremiteden veya her iki alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
3- Sağ üst ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Vites kolu yükseltilmiş özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak
4- Her ne sebeple olursa olsun %90 ve üzeri raporu bulunmak ve hiç bir şekilde sürücü belgesi alamayacak olmak (Bu durumda 3. dereceye kadar yakınların kullanabileceği araç satın alınabilir).
raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyorsa vergiden muaf olamassın h ehliyetinin olması bir şey ifade etmiyor vergide muaf olabilmenin belli oranları var onu raporunda belirtilmesi lazım