Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmayan aracımı satarken ÖTV ödeyecek miyim?

güvenç

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ötv indirimli almış olduğum 2010 model aracımı 5 yılı doldurmadan engelli birisine satarsam yinede maliyeye ötv ödermiyim.normal birine satınca ödüyoruz bunu biliyorum.

hiç bu şekilde satan arkadaş varmı acaba.bunun için nasıl bir yol izlemek gerekiyor

Aracı satacağanız engellinin engeline göre tertibat taktıracaksınız, trafik ve vergi dairesnde aracı diğer engelliye devredeceksiniz..

çok teşekkürler

kusura bakmayın ama.bu durumla ilgili yasa maddesi nedir?sonra maliye ve trafikte sıkıntı olursa onlara sunmak amacıyla.

evet ya bende merak ettim bu konuyu.eger KKELEBEKK soyledigin gibi ise ,yani indirimli aldın arabayı ,sorunlar çıkdı.engelli başka birisine aldın paraya yada biraz daha düşük paraya sat.bence boyle ise çok iyi.
saglicakla

1 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinin (7.2.1.4.): "Öte yandan bu şekilde istisna kapsamında iktisap edilen araçların istisnadan yararlananlar dışındakilere satışında, bu Tebliğin (15.2.) bölümündeki açıklamalar çerçevesinde vergileme yapılacaktır."

Altını çizdiğim ibare sınırı belirler. Bu sınırın dışında kalanlar vergiden muaftır...

oturanboğa kardeşim.Belirttiğin maddelere göre engelli birine satarsak ötv ödemeyiz, bir problem olmaz diyorsun.doğrumu anladım.Ben maddeleri çok iyi anlayamadım da.

ÖTV istisnası ile araç satın alma hakkı olan engelliye satışta hiç bir vergi ödenmez. Ama alan kişi aracın 5 yıl şartını da devralmış olur. Atıyorum, 3 yıl önce ÖT^V'siz olarak satın alınan aracı bugün başka bir engelli alırsa, o aracı ancak 2 yıl sonra vergisiz olarak satabilir.
Bu arada aracın ilk sahibi olan kişi de 2 yıl geçmeden (yani 5 yıl dolmadan) yeniden ÖTV'siz araç satın alamaz.

Bülent bey. çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

nissan gashgai 1.6 tekna benzinli düz vites.08.2010 trafik çıkışlı.bana maliyeti kasko vs.40.000 tl ye mal oldu yaklaşık.özelliklerini yazmadım.siz firmanın internet sitesinden bakarsanız daha iyi olur.ödemede sıkıntı çekiyorum.o yüzden satma niyetindeyim.fiyat konusuna gelince 35.000 gibi satabilirim.araç full.çelik jant aksesuvar tam.renk kırmızı.

Üst Alt