Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolmadan özel tertibatlı aracımı satarken nasıl bir yol izleyeceğim?

Cigdemy

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba,

Arabamı alalı 2 yıl oldu, satmak istiyorum, (engelli ya da engelsize fark etmez) yakın zamanda böyle bir satış gerçekleştiren birileri varsa bana yardımcı olabilir mi, neler yapmam gerekiyor, sag ayak icin özel tertibatı var (otomatik vites araç gaz pedalı sol tarafta)

Yurtiçinden alınmış araçlar için 5 yıldan önce satmak isterseniz,
Engelsiz birine satarsanız başta ödemediğiniz vergiyi ödemek zorundasınız.
Ödeyerek satmak isterseniz, ödedikten sonra özel tertibatın sökülmesi için makine mühendisine proje çizdirip onaylattıktan sonra plakayı da normal plakaya çevirmelisiniz. Ve istediğiniz kişiye satabilirsiniz.

Engelli bir kişiye vergisiz satabilirsiniz.

Engelli kişiye satacaksanız, alacak kişinin özel donanımlı araç kullanabileceğine rapor ve özel donanımlı araç kullanabileceğini belgeleyen H sınıfı sürücü belgesi olacak. Ve o kişininde ihtiyacı olan tertibat sizinkiyle aynıysa yani 'otomatik vites araç gaz pedalı sol tarafta' ise sorun olmaz.. Ancak başka tertibata ihtiyaç duyuyorsa makine mühendisinin projesi ile üstündeki donanımı çıkarttırıp kişiye uygun donanım taktırmanız gerek. Daha sonra trafik ve vergi dairesnde aracı diğer engelliye devredeceksiniz..

Not: Araç 5 yıldan önce ötv'sini ödeyerek satılsa bile 5 yıl tamamlanmadan yeniden istisnadan yararlanıp araç alamaz.

Merhaba arabayı sıfır mı almıştın iki sene önce.ben de iki sene önce ikinci el araba almışım değiştirmek istiyorum benimkinde de sol tarafta gaz pedalı var.motorlu taşıtlar vergisinden muaf .şimdi satarken iki senelik motorlu taşıtlar vergisini ödeyecekmiyiz.

Çiğdemcim, keşke satmak zorunda kalmasaymışsın... 5 yıl dolmadan satışlar hep çok zararlı olur...

Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Ramazan, geçmişteki MTV'leri ödemeyeceksin tabii ki. Ne zaman ki araç sakat statüsünden çıkar, o tarihten itibaren MTV oluşur...

Üst Alt