Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yılı dolan aracımın şerhini kaldırıp satamıyorum. Ne yapabilirim?

hasan gerger

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar yurtdışından almış olduğum aracımın 5 yılı dolması sebebiyle gömrük vergilerini ödeyerk aparatının sökülerek şerhini kaldırılmasınıda sakınca yoktur yazısını alarak kendi bağlı olduğum trafik şubesine götürdüm.
trafik şubesi bana önce apartın söküldüğüne dair proje ve muayene tespitini yapıp öyle şerhi kaldıracğını söyledi.
projeyi ise tse onaylamıyor aracı başkasına sattığına dair satış sözleşmesi istiyor. satış sözleşmesi olmassa onaylamarı söz konusu olmazmış

.satışı yapamıyorum aracın üzerinde şerh var.
trafik de apart sökülmeden şerhi kaldırmam diyor.
trafik ve tse ile 20 defa görüşmeme rağmen ikiside bildiklerinden vaz geçmiyorlar.

lütfen bir çözüm bulalım arakadaşlar acil.

2004 yılında bende sattım yurtdışından gelen arabamı ama böyle şeyleri hiç yaşamamıştım gerçi benim arabamda hiç bir özel donanım yoktu zaten düz vitesti zaten sonucu bende merak ediyorum.

önemli bir konu takip ediyorum nasıl sonuçlanacakk acaba..

Hey Allahım! Bir allah kulu da çözüm üretse dişimi kırıcam! Tam BİMER'lik bir durum. Her iki kurumu da BİMER'e şikayet edin. Önce internetten şikayet edin, bir gün sonra da 150 numaralı telefonu arayarak başvurunuza dair ne yapıalabileceğini sorun...

Arkadaşlar, bu konuda tecrübesi olan var mı? Hangi kurum önce işlem yapmalı?

Usul olarak araçta değişiklik yapmak için aracı satmanıza gerek yok. Aracınıza her zaman değişiklik yapabilir ve bunu projelendirip onaylatabilirsiniz. Dolayısıyla tse'nin talebi yanlış. Siz aracı satmayacağınızı ama aparata gereksiniminizin kalmadığını söyleseniz ne yapacaklar?

Ben de katılıyorum bu değerlendirmeye. Aracı satıp satmayacağım kimseyi ilgilendirmez. TSE'ye "araçtan donanımı çıkartıyprrum" derim ve o da usulüne uygun olarak bu isteğimi yerine getirir. Sonrası maliye'nin ve emniyetin işidir...

Ben direk gümrükteki işleri halledip plakayı değiştirip 1 yıl kadar normal plakayla bindim hıc bır problemle karsılasmadım

TSE ile 10 defa daha görüştüm.aracımı satmıyacağımı. benim üzerimde kalacağını benimde mal mülk edinme hakkım olduğunu söyledim. ama yine nafile satışını getirmeden aparat sökme projene onay vermem dedi tutturdu.
makina mühendisleri bizim yapacağımız bişey yok diyor.
trafiğe zaten yan bakılmıyo. gerekli yerlere şikayet ettim ses seda yok çalıştım.
en son trafik ankara naklihaneye söyle yeni bir yazı göndersinler ve bu yazıda aparat sökülmesi cümlesini kaldırıp. sedece şerhin kaldırlması desinler şerhi kaldırım dedi. ankara nklihane ise bizim yazdığımız yazı doğru deyip tuturdu.
kafayı yedim yiyecem.
gümrük geçen hafta 1998 model aracıma tam 9,000,00 tl vergi çıkarttı arabanın parasının çoğunu onlara vermeme rağmen hala ellerinden kurtulamadım.

Üst Alt