Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 Yıl önce aldığımız özel tertibatlı aracı vergi ödemeden satabilir miyiz?

asmin23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba biz 5 yıl once bir araç aldık ve imdi satmak istiyoruz babamın engel oranı yüzde 60 dı ve araçda özel tertibat var .
şimdi hiç vergi odemeden arabanın su anki fiyatı neyse engelsiz bir vatandaşa satabiliyormuyuz
saygılar

Evet satabilirsiniz ancak vergi dairesinden herhangi bir yazı almaya gerek yok ( bizzat ben yaşadım ) ayrıca araçtan donanımı çıkartmak (proje çizdirerek) ve tescil işlemlerini yapmak ancak noter satışı yaptıktan sonra mümkün bu da alıcı ile anlaşmanız gerektiği anlamına geliyor.

Daha önce beni yanlış yönlendirdiler. Kocaelide bir engelli dernek başkanı ile görüştüğümde aracı satmam için ötvsini ödemem gerektiğini söylemişti bende bu nedenle 1 yıldır arabamızı satmadım .
Yardımlarınız için teşekkür ederim
bir sorum daha olacak
engelli raporunu 6 sene önce aldık . Yeni araç alırken bu belgeyi tekrar yeniletecekler mi ? aynı eziyeti yine mi çekeceğiz hastanelerde.
saygılar & sevgiler

Vergi dairesine gitmeden yanı direk noterden oluyormu bende aracımı satacam dörtay sonra ıslem nasıl oluyor bılgı verırsenız sevınırım

Üst Alt