Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolunca vergilerden etkilenmeden aracı satabilir miyim?

onurfirarda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Merhaba

Benim bir Engelli araçım var ve bu araçın 5 yılı dolmak üzere.
5 yıl dolunca araçı satarken ÖTV ve MTV vs. gibi vergilerden muaf tutulması için özel bir şey yapmama gerek var mı ?

Birde 5 yıl dolunca aracı satmadan başka bir araç alma hakkım olabilir mi ?

bu konular ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazabilirlerse sevinirim...

Bolu'dan sevgilerle...

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
ancak benim kafama takılan bir şey daha var
ben bu aracı satmak istediğim zaman ÖTV alınmaması için her hangi bir yere baş vurmam gerekli mi ? gerekliyse bu baş vuracağım yere ne zaman başvırmalıyom
yani aracın 5 senesi dolmadanmı başvurmalıyım yoksa aracı ne zaman satarsam ozaman mı ? ve eğer böyle bir belge falan alınıyorsa belgenin adını yazabilir misiniz

bu arada aracı yurt içinden aldığımı da belirteyim

5 sene dolduğunda vergi dairesine gidip, aracı vergiden düşüreceksiniz... Onlar (14 serinolu) ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ gereğince aracı vergiden düşürecekler

Verdiğin bilgiler için çok Teşekkürler Oturan Boğa kafama takılan bir şey kalmadı her şey netleşti çok sağol
Bolu'dan Sevgilerle...

öncelikle herkese slm.

abimin üzerin bi araç aldık. zihinsel özürlü abim %90 raporu oldugu icin aracı alırken bi sorun yasamadık fakat simdi aracı satmak istiyoruz. 5 yıl ay olarak doldu fakat gün olarakta dolması gerekli mi.
aracı 17.08.2005 tarihinde aldık. araçta herhangi bir tertibat yoktur. araç babamın üstünedir.
satarken ne yapmalıyız

lütfen cevap verirsenin cok sevinirim tesekkürler.

Gün olarak da sürenin tamamlanması şart: 17.08.2010.

Satarken tek yapmanız gereken vergi dairesine gidip aracı vergiden düşürmek ve sonra da satışını yapmaktır...

Üst Alt