Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

5 yıl dolmayan araç alırsam vergi ödemek zorunda mıyım? Aracı 5 yıl dolunca satmak..?

consiglier

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
2006 martta trafiğe çıkan bir engelli plakalı aracı satın alabilirmiyim, ötv ödemem gerekirmi ?
2 ay sonra aracın 5 yılı dolacağı için, mart 2011'de aracı devlete vergi indirimi olmadan başka birine satabilirmiyim ? Sattıktan sonra engelli indirimi ile sıfır araç alabilirmiyim ?Yoksa araç bende 5 sene kalmak zorunda mı ?
Aracın durumuda şu: bir yakınım alacaklarına karşılık engelli plakalı araca haciz koydurmuş ama 5 yılı dolmadığı için kendisi alamıyor, aracı benim üstüme alıp, 2 ay sonra kendisine satış yapmamı talep etti...
Araç Türkiyeden ÖTV siz alınmış yada yurtdışından gümrük vergisizi getirilmiş olunursa aynı şartlar geçerli olurmu ?
Teşekkürler

Birincisi özürlü aracına haciz konmaz yasal uygulama var
arac sahibi engelli bes yılı doldurmadan aracı satamaz satarsa ilk aldıgında uygulanan ötv indirimini ödemek zorunda
arac bes yılı doldurduktan sonra istediği şekilde satar ve yeni bir arac ötv indirimli alır
yurt dışından vergis istisnası ile getirlilen araçlar 10 yıl dolmadan satılmaz
yapacagınız beş yılı beklemek ve aracı satmak aksı taksırde vergi ödemenız gerekır
i

çok teşekkürler EMİRBA, bana söylenene bu aracın hacizli olduğu o zaman ortada bir yanlışlık mevcut...
bu kanunu nereden bulabilirim? Çünkü araştırdım haciz koyulamaz diye birşey bulamadım. Hatta örnek bir davada mevcut.
Sanırım okuduklarıma göre ben bu aracı şuan alırsam(eğer ötv indirimi ile alınmışsa) 5 yılı dolunca satabilirim ?
Bir sorumda şu şuan H sınıfı ehliyetim var ancak benim araç ihalesine girip almam için özel tertibalı araç kullanabilir raporum olması şart sanırım ?

consigler sen cenaze peşindesin boş ver kardeş neden özürlü aracını almakta yardımcı oluyorsun ..senin vijdanın elveriyormu özürlü birinin arabasını icra yoluyla öndan nasıl alırsın..

mehmeth21;

ben o kişiyi tanıyorum ama özürlü olduğunu bile yeni öğrendim, görünürde birşeyi yok ekonomik durumuda gayet iyi, o aracı nasıl aldığınıda bilemem...

boş ver dostum yukarıya havale et nasıl almışsa o bilir.

Yurt içinden alınmışsa araç, sizin de vergi istisnalı araç alma hakkınız varsa, evet, aracı siz satın alabilirsiniz. Araç "2 ay sonra" vergisiz olarak satılabilir. Kime isterseniz satabilirsiniz.
Ama yeniden vergi avantajlı araç alamazsınız. Alabilmek için 5 yılın dolmasını bekleyeceksiniz.

Araç yurt dışından alınmışsa, 10 yıl dolmadan vergisi ödenmeksizin satılması mümkün değil. "Engelliler tarafından beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı vergiden istisna edilmiştir" zira.

Hocam yani ben bu aracı alırsam,
A)bu aracı alır ve 2 ay sonra satarsam ancak 2016'da ötv indirimi ile sıfır araç alabilirim
B)aracı alır 2 Ay sonra aracı satar ve hemen ötv indirimi ile sıfır araç alabilirim

yazdığınızdan benim anladığım A şıkkı ama emin doğru anlamışmıyım emin olmak istedim.

A şıkkı evet. Kişiler ancak 5 yılda bir defa vergi avantajlı araç alabilirler. Bunun tek istisnası, aracın pert olup trafikten çıkmış olmasıdır.

Üst Alt