Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4C'den malulen emekli olmuş biri özel sektörde çalışabilir mi?

hanifeaydin

Aktif Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
146
4C li iken malulen emekli olmuş biri özel sektörde çalışabilir mi?

Malulen emekli olan biri çalışamaz, ancak sigortasız olarak çalışabilirsiniz, şikayet durumunda sıkıntı olur.

dediğiniz şeyle ilgili bana yönetmeliği bulur musunuz çok önemli benim için , çok sağolun

Malülen emeklilik demek zaten sizin çalışabilecek bir durumunuz olmaması demek. O yüzden malul maaşı bağlanıyor zaten. O yüzden SSK lı çalışamazsınız. Eğer çalışabiliyorsanız zaten sgk ve yılınızı doldurup normal engelli den emekli olun

bence de öyle olmalı hak hukuk var , soru da genel soru kendime özel değil.çok sağolun

OturanBoğa

ama malul aylığı kesilir diye anlıyorum neticede çalışmayı seçmiş.bu durumda linkteki tablolarda anlaşılmıyor kodlamalarda iyi değilim

2008 sonrası memur musunuz maaş ne kadar baglandi

5510 4c'den emekli olduktan sonra yurt içinde ya da dışında çalışabiliyor muyum?

merhaba,

5510 4c ye göre emekli olan öğretmen yurtdışında çalışabilir mi ?
veya yurtiçinde şirket kurup çalışabilir mi ?
önemli not: malul olma durumu YOK.
arkadaslar bir de şu konuda (bilgili üyelerden) fikirlerinizi öğrenebilir miyim : ben istifa edip gitme ihtimalini de değerlendirebileceğimi düşünüyorum.
çünkü burdaki maaş hemen hiçbir ihtiyacımı karşılamıyor.

Son düzenleme:
kar&yağmur

İlk sigortalılık 1 Ekim 2008'den önce ise çalışabilir, sonra ise çalışamaz (bkz: 5510 madde 30: Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra ilk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra;
a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) (...)(1) bendi hariç olmak üzere bu Kanuna göre veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaya başlayanların yaşlılık aylıkları, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden ödeme dönemi başında kesilir. Bunlardan bu Kanuna tabi çalıştıkları süre zarfında 80 inci maddeye göre belirlenen prime esas kazançları üzerinden 81 inci madde gereğince kısa ve uzun vadeli sigorta kolları ile genel sağlık sigortasına ait prim alınır. Yaşlılık aylığı kesilenlerden, işten ayrılarak (...)(1) yeniden yaşlılık aylığı bağlanması için yazılı istekte bulunanlara ya da emekliye ayrılan veya sevk edilenlere, yazılı istek tarihini veya görevinden ayrıldığı tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren yeniden yaşlılık aylığı hesaplanarak bağlanır. Yeni aylık, eski aylığın kesildiği tarihten sonra aylıklara yapılacak artışlar uygulanarak bu fıkrada belirtilen aylık başlangıç tarihi itibarıyla bulunan tutarı ile emeklilik sonrası çalışmaya ait kısmi aylığın toplamından oluşur. Emeklilik sonrası çalışmaya ait kısmı aylık, talep tarihindeki emeklilik öncesi ve sonrası prim ödeme gün sayısı ve emeklilik sonrası çalışmaya ait prime esas kazançları üzerinden 29 uncu maddeye göre hesaplanan aylığın emeklilik sonrası prim ödeme gün sayısına orantılı bölümü kadardır.(1)
b) (Değişik: 29/1/2016-6663/24 md.) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışmaya başlayanlardan aylıklarının kesilmesi için yazılı istekte bulunanların yaşlılık aylıkları talep tarihini takip eden ay başından itibaren kesilir. Bu sigortalılar hakkında bu fıkranın (a) bendi hükümleri uygulanır. (2))

Benim bildiğimde 5434 SK ile emekli olmuş bir kişi özel sektörde SGDP ödenerek çalışabilir.

OturanBoğa ,
bilgi için teşekkür ederim.
düşündüm acaba , görevimden birşekilde istifa mı etsem yada istifa etmden önce birkaç deneme girişim yapıp başarılı isem öyle mi istifa etsem dedim.
çünkü bu öğretmenlik maaşı çok düşük ve hiçbir şekilde ihtiyaçlarımı karşılamıyor açıkças. gençliğim de heba olsun istemiyorum diğer yandan.

napsam bilemiyorum şuan için.

Üst Alt