Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%48 raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Arif18

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sorum oturan boğa arkadaşa raporumum yüzde yirmisi ortapedik ehliyetim ticari arac kullanamaz yazıyo ötv indirimli arac ala blirmiyim toplam rapo 48

@Arif18

Engelinizin ne olduğunu bilmiyorum, ortopedik her engel ötv muafiyeti için yeterli olmayabilir.
Engeliniz alt ya da üst ekstremitede manuel vitesli bir aracı tertibatsız kullanamayacak tür ve düzeyde olmalı.
Raporunuzda ortopedik tanı açık ve net yazmalı.
Raporda ''otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır'' ibaresi olmalı.
Raporda oran yazmalı (kaç olduğu önemli değil)
Rapor engelli sağlık kurulu raporu formatında olmalı.

Şimdi gelelim ehliyet konusuna.
Anladığım kadarıyla elinizde eski tip bir ehliyet var, henüz yeni tip ehliyet ile değiştirilmemiş.
Öncelikle ehliyetinizi kısıtlama ve tertibat kodlarının yer aldığı yeni tip B sınıfı ehliyet ile değiştirmelisiniz.
Sadece ticari araç kullanamaz kodu yeterli değildir. Kısıtlama kodları haricinde engelinizle ilgili en az bir tane otomatik vites ya da hareket ettirici aksam için tertibat kodu bulunmalıdır.

Öncelikle cevapicin teşekür ederim ben diger form larda hep onun ismini gördügüm icin onu yazdım rapora gelince sol el 2 parmak yok yuzde 20 bel fiti ve dis kamasi 18 vöz yetezligi 20 ama heyet 48 vermiş ankaraya vergi indirimine gönderdim ve geldi allah nasip ederse şbat ayında emeklilik baş vurusu yapacam ama bu ötv hic aklımda yoktu şimdi tekrar rapormu almam gerekiyo raporda ötv yazmamıştım ehliyete gelince yeni degiştirdim parmaklardan dolayı ticari arac kullanamasın yazıyor b sinıfı

Raporuda öyle verdiler saglık ocagı orta pedi doktoruna göndedi oda ticari arac kullanamassın dedi

Resmini atcam ama bilmiyorum nasi atildıgını

Ufuk bey ehliyetimde en üsteki m ve b 1 ve b altta f işaretli cevap verirseniz memnun olurum

Selamlar,

=>Sağlık Raporunuzda ÖTV işaretli değilse, benden yeni rapor çıkarmamı söylediler. Ve 200 TL de para istiyorlardı geçtiğimiz yıl. Muhtemelen artmış olabilir.

=>Ehliyetinizle ilgili arka tarafındaki kodları tam olarak yazarsanız bir şeyler söyleyebilirim. Ama bu şekilde inanın anlayamadım.

Arkadaslar banada bi yardımcı olursanız sevinirim 2018 9 ayında engelli raporu aldım yuzde 48 yuzde 20 ortapedi yuzde 20 vönöz yetmezlik 18 de belfıtıgıdan 48 dusurduler ortapedi sol el 2 ve 3 parmak ampute ehliyrtim b 102 kodu var ticari arac kullanamaz yaziyodu onceki ehliyette yeni ehliyete sade kod 102 yazmıslar ben ötv siz arac ala bilirmiyim bu arada vergi indiriminden emekli oldum yoksa yeni rapormu almam lazim raporumda arac icin bisey yazmiyo yardimci olursaniz sevinirim tesekkur

Arif18

Durumunuzun manuel vitesli araç kullanmada özel donanıma ihtiyaç duyacak düzeyde olmadığı için araç alımında öte muafiyeti verilmez.

Engeli ehliyet

İyi günler arkadaşlar sol el 2 ve 3 parmak ampüte yüzede 21 ortapedi ve vönöz yetmezlik yüzde 20 bel fıtıgı yüzde 20 toplamda 49 vermişler raporumu ötv indiriminide yazdım ve ciktı hareket ettirici aksamda özel tertibatlı kullanması uygundur yazıyo bu sekilde indirimli araç ala bilirmiyim
Gelelim ehlyete ehliyetim b yeni ehliyet 102 kod var benim bunu degiştirmem gerekiyomu bana bı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkurler

Bide ehliyet raporunu alırken ticari araç kullanamassın demişlerdi

İyi günler arkadaşlar sol el 2 ve 3 parmak ampüte yüzede 21 ortapedi ve vönöz yetmezlik yüzde 20 bel fıtıgı yüzde 20 toplamda 49 vermişler raporumu ötv indiriminide yazdım ve ciktı hareket ettirici aksamda özel tertibatlı kullanması uygundur yazıyo bu sekilde indirimli araç ala bilirmiyim
Gelelim ehlyete ehliyetim b yeni ehliyet 102 kod var benim bunu degiştirmem gerekiyomu bana bı yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkurler

Üst Alt