Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporum var. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

gülcan1984

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrh benım raporum %45 öteve ındırımden yararlana bılırmıyım bunun ııcn benım ne yapmam gerekıyor %45 araba almamda ındırım olarak faydasını görürmuyum

sımdıden yardımlarınız ııcn tesekur ederım

araba almada sağlık kurulunun verdiği rapor önemlidir tertibatlı araç kullanabilir derse faydalanabilirsin isterse %30 olsun ben % 40 raporunla aldım vergi de vermiyorum

H sınıfı ehliyetiniz varsa,araba alırken ötv ve yıllık mtv ödemezsiniz.raporun oranı H sınıfı ehliyet olduktan sonra önemli değil.

mrh arkadaslar tesekur ederım yardımlarınız ıcn

%45 raporum var araba almak ıstıyorum amam ehlıyetım b bunu nasıl h cevırebılırım vergıden yararlanmak ıcın basvuracam bu konuyla bılgılı arkadaslarım var sa bana yardımcı olurlarsa cok sevınırım tesekurler

rapor oranı önemli ancak hastaneden özel tertibatlı araç kullanır. (gaz ve freni elle idare edilen gibi..) ve h sınıfı sürücü belgesi alır raporu almanız lazım. ondan sonra ötv indiriminden yararlanıp araç alabilirsiniz.

ben raporumu aldım kursada başladım ama bugün adam raporu vergi idaresinde onaylatman lazım filan dedi doğru mu (raporda elden kumandalı otomatik vitesli H sınıfı araç kullanabilir yazıyo )

mrh arkadaslar yardımlarınız içın sonsuz tesekur ederım spring86 arkadasım bende ılk defa duydum boyle bırsey varmı bılmıyorum ama yıne de bır araştır derım saglıklı günler dılıyorum:)

kesinlikle böyle bir şey sözkonusu değil. yani vergi dairesine gidip de bir şey onaylatmanıza gerek yok. 0 araç aldığınızda zaten galeri sizin raporunuzla birlikte maliyeye başvuruyor. özel tüketim vergisi makbuzuna 0 lira ötvden muaf kaşesi vurduruyor.

benim şimdi yapmam gereken bişey yok mu gidip araba bakabilirim demi ohh

benim raporumda gaz ve freni elle idare edilebilen araç kullanır h sınıf sürücü belgesi alır ibaresi vardı. ancak yüzde oranı boş tu hiçbirşey yazmıyordu. 0 araç almak galeriye başvurduğumda yüzdelik oranının mutlaka olması gerektiğini söylediler. ben de raporumu maliyeye fakslatıp bilgi almak istedim. onlarda bana yeterki orada yüzdelik yassın 1 - 2 fark etmek dediler yeterki yazsın. bilginize.

Mrh arkadaslar umarım bende halederımde bu işlerımı allah herkesın kalbıne gore versın dıyorum hayırlı cumalar herkese:):):):)

Üst Alt