Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 raporla 2022 maaşı alan anneme evde bakım maaşı bağlanır mı?

gokhan441

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]slm lar

benım annem yuzde 45 le 2022 magısı alıyor 10 yıldır ve yenı hastalıktan dolayı yenı raporla yüzde 84 agır ozurlu sürekli ibaresi var
yanlız yasıyor benımle oturma mesafesi 2 kılometre tek basına kalıyordu daha onceden

suanda benım hıc bısekılde gelırım yok resmı olarak arada calısıyorum süreklı calısmyorum bakım parasına yazdırsam 2022 magısı kesılırm u 2 kısı olursak ve ya ona yakın bır evmı tutmam gerekıyor veya akrabası olmadan baskasına vekalet verebılır mı bakıcı atamak ıcın

2022 magısı kesılmemesı ıcın yanı kendının magısıın kesılmesını ısdemıyorum cunku kendı magısını kenıdısı ısdedıgı gıbı kullanıyor neyapmamız gerekıyor acaba fıkırlerınızı alabılırmıyım sizlerden[/FONT]

bakıcı magisi ve 2022 bır adada alma

[FONT=sans-serif]slm lar [/FONT]

[FONT=sans-serif]benım annem yuzde 45 le 2022 magısı alıyor 10 yıldır ve yenı hastalıktan dolayı yenı raporla yüzde 84 agır ozurlu sürekli ibaresi var [/FONT]
[FONT=sans-serif]
yanlız yasıyor benımle oturma mesafesi 2 kılometre tek basına kalıyordu daha onceden [/FONT]
[FONT=sans-serif]suanda benım hıc bısekılde gelırım yok resmı olarak arada calısıyorum süreklı calısmyorum bakım parasına yazdırsam 2022 magısı kesılırm u 2 kısı olursak ve ya ona yakın bır evmı tutmam gerekıyor veya akrabası olmadan baskasına vekalet verebılır mı bakıcı atamak ıcın [/FONT]
[FONT=sans-serif]2022 magısı kesılmemesı ıcın yanı kendının magısıın kesılmesını ısdemıyorum cunku kendı magısını kenıdısı ısdedıgı gıbı kullanıyor neyapmamız gerekıyor acaba fıkırlerınızı alabılırmıyım sizlerden[/FONT]

evet abla tek oturuyor tokıın 1.1 dayrelerınde oturuyor bende onun 2 kılometre uzaklıkta oturuyorum

sosyal yardımlasmanın ayda 100 tl olan toki yapımı evlerde 100 tl taksitle oturuyor ablacım

gokhan44
annen şu an tek kalıyor. sen de yanına taşınsan bile, evde bakım aylığı baglandıktan sonra annenin aldığı 2022 aylığı yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra kesilir. evde bakım aylığı miktarı 1085 TL. hanede 2 kişi olsanız bile hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçeceğinden yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra annenin 2022 aylığı kesilir.
senin arada çalışmakla kazandığın geliri dahil etmeye bile gerek yok.
evde bakım aylığı diyelim ki baglandı. bu durumda hanenin aylık gelir toplamı 1085 TL olur (başka geliri saymıyorum bile)
hanede kişi başına düşen aylık gelir : 1085 /2 = 542,50 TL olur ki 483,63 T'den yüksek.

bu arada diyelim ki evde bakım aylığı baglandı. 2022 aylığı hemen otomatik kesilmez. vakıf ne zaman sosyal inceleme yaparsa ve hane gelirini hesaplarsa ondan sonra kesilir. vakıf sosyal incelemeden elde ettiği bilgileri sisteme girer. vakıf mütevelli heyetinin muhtaç olmadığı yönündeki kararına istinaden annenin aylığı kesilir. borç da çıkartılmaz.

bu arada bir başka konu daha var. annen % 45 üzerinden 2022 aylığı alıyormuş. ama rapor oranı % 84 olmuş. % 84 oranlı raporla alacağı 2022 aylık miktarı daha yuksek. 2018 yılının ilk altı ayı için % 70 ve üstü 2022 aylık miktarı 1796,17 TL

annenin mart'ta % 45 oranlı raporla alabileceği aylık miktarı ise 1197,44 TL (2 aylık farkla birlikte mart'ta 1240,42 TL alacak.
annen %84 oranlı raporla vakfa gidip aylık yükseltme talebinde bulunursa 2022 aylığı arttırılacak ve 1796 TL olacak. tabi başvurudan sonra annenin muhtaçlığı gözden geçirilecek. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL altındaysa aylık yükseltme yapılacak, aksi durumda, sınırı geçrse aldığı 2022 aylığı da kesilecek.

senle konuşulacak ve degerlendirilecek çok konu var. henüz evde bakım aylığına bile sıra gelmedi gördüğün gibi. vakit de geç oldu. daha sonra devam ederiz. sen önce bu yazdıklarımın hepsini dikkatle oku.
ben çıktım siteden. iyi geceler.

KALEM HANIM @ evet ablacım sızınde soledıgınız gıbı hane gelırını gecıyor ve ben anemden ayrı oturuyorum yada ona yakın ev tutsam veya ıkı adresmı gosdersem annem sızofrenı hastası ılaca cevap vermıyor sürekli raporu gun oluyor benıde yanında ısdemıyor gun oluyor yanıma kendı evıme getırsem durmak ısdemıyor gelen heyete bunu belırtebılıyozmu acaba ama son halıylede yanlız hayatını ıdam ettıremeyecek duruma geldi 63 yasında bende sasırdım ınanınkı neyapacagımı veya komsusunumu atasak bakıcı ıcın gecerlı olurmu adlıyeden vekalet vasi tayin etsek veya aynı bınada karsı dayresıyada yakın 500 metre yakınıda sanırım olmam gerekıyor sızın düsüncenıze ve cözümünüze göre yol cizmek isderim

@gokhan44 komşunu vasi yaptırarak bakıcı olmasını sağlayabilirsiniz ama bunu tavsiye etmem. yabancıları vasi tayin ettirip bakıcı yaptırma.

annen şizofreni hastası ve artık kendi başına kalacak durumda değilmiş. güvenlik sorunu çıkabilir. o yuzden bence sen annenin yanına taşın ve bakıcı aylığına sen başvur.

annenin evde kimseyi istemediğini vs evde bakım aylığı için başvuracağın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de söylersin. ne yapacagın konusunda onlardan da rehberlik alabilirsin. zaten başvurudan sonra annenin hanesine bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelip hem gelirinizi hem de annenin bakıma muhtaçlığını degerlendirecek ve bakım raporu hazırlayacak. onlardan da rehberlik almaya çalış.

Üst Alt