Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%45 rapor almıştım. Emekli edilir miyim?

qkhn06

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba geçen hafta bana uyku apnesi ve diğer rahatsızlıklarımdan ötürü toplamda %45 engelli raporu verildi. 16 yıldır belediye şirketinde 4A’lı olarak çalışıyorum. Erken emeklilik hakkını kazanabilmem için 4 yıl daha sigortalı olarak çalışmam gerekiyormuş. Sigorta girişim 2007, şimdi ben bu elimde ki raporu vergi indirimi için maliyeye teslim edersem 4 yıl sonra beni emekli ederler mi yoksa vakit geldiğinde tekrar rapor isterler mi..? İkinci sorum ise emekli olmak istemediğim halde beni emekli edebilirler mi. Üçüncü sorum ise ben bu raporla ne yapacağım..?

qkhn06

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olduğunuz için bugün elde edeceğiniz vergi indirim hakkı günü geldiğinde size emeklilik hakkını da sağlayacak. Yeniden rapor almayacaksınız. Ama dikkat, o rapordan sonra her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı bir rapor alınırsa, o zaman vergi indirim hakkı size emeklilik kazandırsa da sgk radarına yakalanırsınız ve kontrol muayenesine tabi tutulursunuz. O zaman yeni rapor alırsınız ve oran düşlerse emekliliğiniz iptal edilir.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt