Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%44 engelli raporundaki "özürlü kimlik kartı için hayır " ibaresi

Tolgahan8787

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba 12.05.2017 tarihinde Kronik Kalp Yetmezliği ve Hipertansiyon dan dolayı % 44 engelli raporu aldım fakat kafama takılan bir soru var aldığım raporda vergi indiriminden ve 2022 sayılı yasadan yararlanır diyo engelli kimlik kartı için ise Hayır ibaresi koymuşlar engelli haklarından faydalanmam da bir sıkıntı oluşturur mu İnfaz ve KorumaMemuruyum

Hocam bildiğim kadarıyla %40 ve üzerine engelli kartı veriliyor.Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben.

malesef ülkemizde kişinin istegi soruluyor yani raporu ne için kullanacaksın diye soruyor o iş için verilen ibare evet digerleri için hayır yazıyor . ya sen oranı belirle kişi nerede istiyorsa ortada kullansın her iş için ayrı rapor alınırmı ama malesef böyle
şimdi orada hayır yazıyor diye bir sürü problem yaşayabilirsiniz

Evet raporlarda o evet Hayır kutucuklarına farketmeden isaretleniyor maalesef ama engelli kimlik çıkarabilirsiniz

Doğrusu bende çelişkide kaldım aynı durumu yaşayan var mı acaba

en az %40 olan raporunuzla kimlik kartınızı çıkartabilirsiniz.

Şimdi bakın:

Rapor alınacak ALDIK.
Engelli Kimlik Kartı alınacak ALDIK
İett den Ücretsiz seyahat kartı alınacak ALDIK.
Park yeri için İspark a başvuru yap ordan bir kart alınacak ALDIK.
Hastanede v.s Engelli otoparklarına park ettiğimizde ceza almamak için Emniyetten Engelli Otopark Kartı çıkarılacak ALDIK.

Arkadaş bu ne saçma sistemdir beee.Bir engelli engelinden dolayı kendisine avantaj sağlayacak her şey için bir belge bir kart almak zorunda.EEEEE biz Engelli Kimlik kartını neden alıyoruz o zaman .Hiç bir B..A yaramıyor o zaman.

Bu engelli Kimlik Krtını herhangi bir iş için kulanan varmı merak ediyorum merede işe yarıyor.

Bu kadar prosedür için 1 senelik raporumla uğraşmak yerine bu kartların çoğunu çıkarmayacağım.Eminim ki sırf bu uğraşlardan kaçmak içiin bir çok engelli arkadaşta bir çoğunu çıkarmamıştır.

Zaten bu kadar uğraştırmalarının nedeni de insanları yıldırmak olmalı,başka bir açıklaması yok bu işin.

katılıyorum raporu bugün elime aldım pazartesi bakalım ne diyecekler

Engelli sağlık kurulu raporlarındaki yanlışlar

Merhaba 12.05.2017 tarihinde Kronik Kalp Yetmezliği ve Hipertansiyon dan dolayı % 44 engelli raporu aldım fakat kafama takılan bir soru var aldığım raporda vergi indiriminden ve 2022 sayılı yasadan yararlanır diyo engelli kimlik kartı için ise Hayır ibaresi koymuşlar engelli haklarından faydalanmam da bir sıkıntı oluşturur mu İnfaz ve KorumaMemuruyum

Tolgahan8787 elinizdeki rapor ile bütün haklardan yararlanabilirsiniz engelli kartı içinde geçerlidir

Merhaba Emrah bey,

Ben bu işlerde yeniyim. Engelli kimlik kartından kastınız, bildiğimiz nüfus kimlik kartları mı?

Ben yeni çipli kimlik kartına geçmek için 23 Ağustos 2017'ye randevu almıştım. Henüz engelli raporumu almadım. 23 Ağustos'a da yetişmez. Bu durumda randevumu iptal edip öncelikle rapor işimi halletmem daha mantıklı olacak gibime geliyor. Yeni kimlikk için 2 kere zahmete girmek istemem.

Bu konuda bilgi alabilirsem sizden sevinirim,

Teşekkürler,

Erdoğan

Üst Alt