Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%43 rapor aldım. Vergi indirimi ve sakat statüsünde çalışma için ne yapmam gerek?

ahmetyıl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba. senelerdir ihmal edilerek geçiştirilen özürlü raporunu aldık. şimdi %43 özürlü raporumuz var.
yapmamız gereken konular neler bunları merak ediyorum.
sağdan soldan şunları yapacaksınız diye duyuyorum ama işlem sırası ne.

forumu okuyup incelemeye başladım. başlıklar altında yapılmaması gerekenler var. ilk olarak ne yapmamız lazım. teşekkür ederim.

1. Erken emeklilik için bir hak alabilmek için işe giriş tarihin 01.10.2008 'den önce ise bu yeni tarihli raporunla (şu anda çalışıyor olman lazım) vergi indirimi için başvurmalısın. Vergi indirimiyle maaşında az bir artışda olur.
2.Bağlı olduğun büyükşehir belediyesinin uygulamalarına göre indirimli ulaşım, indirimli su kullanımına başvurabilirsin.

Raporu alış nedeniniz neydi? Üzerinde nasıl bir ibare var? Bir kurum sevkiyle mi aldınız yoksa kendi başvurunuzla mı?
Çalışma yaşamında ya da emeklilikte kullanmak istiyorsanız, doğum tarihiniz, ilk sigortalı olduğunuz tarih, şu ana dek ödediğiniz prim gün sayınız?

cevaplarınız için teşekkür ederim. bir kaç bilgi istemişsiniz doğum tarihi 1965

ilk işe giriş tarihi 04.01.1994 prim gün sayısı ortlama 1000 gün olmuştur. bizim

talebimize istinaden çıkartıldı. sgk kimlik çıkartılması için baş vurduk. su ve elektrik

aboneliği için başvuru aşamasındayız.

Elinizdeki raporla vergi ind. hakkı kazanırsanız http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
16 yıl 3760 güne tabi olursunuz
04/01/1994+16:04/01/2010 yılında sürenizi dolduruyorsunuz tek şartınız prim ödemenizi 3760 güne tamamlayıp emekli olmak için kuruma müracat edebilirsiniz.
Su için belediyelerin aldıgı karara göre %50 ind.uygulanmakta Elektrik için ind. söz konusu değil.
sgk kimlik ne oluyor orayı anlayamadım..

zaten bizde düşe kalka öğreniyoruz. sosyal güvenlik kurumuna özürlü kimlik kartı almak için başvurduk. bugün maaş bağlanması için belediyeye gittik özürlü raporunu gösterip ne yapmamız gerektiğini sorduk. üzerinde herhangi bir mal varlığı olmadığına dair bir evrak verip hastaneye gidin dediler.
ordan kaymakamlığa gittik raporun kendileri ile alakası olmadığını kim nereye yönlendirdiyse oraya gitmemiz gerektiğini söyledi.
Allah aşkına acil olarak bana özürlü raporu olupta maddi durumu kötü olduğu için maaşa bağlayan kurumu söyeleyebilir mi. %43 özürlü raporumuz var nereye başvuracağız. herkes topu bir yerlere atıyor. ordan oraya koşturup duruyoruz. kimse de öncelikle şunları yapman lazım veya şuraya başvur seni yönlendirsinler diyen yok. bürokrasi kördüğümü

cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt