Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%41 raporum ve ehliyetimle ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

Planner

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Cümleten selamun aleyküm arkadaşlar. Ehliyet için komisyondan aşağıdaki şekilde bir karar çıktı. İlk defa alıyorum, ne yapacağımı nasıl hareket etmem gerektiğini de bilmiyorum lütfen bana yardımcı olabilir misiniz? Normalde %41 oranında sürekli raporum da mevcut.

1- Bu raporla tertibat olamayan sadece otomatik vites normal bir araç kullanabilir miyim?
2- ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim?

Komisyon kararı:
01.06.Gözlük veya kontakt lensler ,64.Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100 üncü
maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10 km daha az olmalıdır. ,10.02 Otomatik vites,10.04
Uyarlanmış vites kolu, 20.09 Uyarlanmış park freni, 40.11.Direksiyonsimidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyonçatalı vb.), 47. İki tekerlekli araç kullanamaz, 78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz.

Grupta tecrübeli arkadaşlar vardır, yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer, şimdiden çok teşekkürler...

Planner

Senın engelin ne ? Sadece otomatik vıteslı tertıbatsız aracları SOl ayagından engeli olanlar kullanır . Senınde bu sekılde ıse kullanabılırsın

Planner

öncelikle yazdığın bütün kodları alacağın araca uygulatman zorunlu. % 41 olan raporunda ise "özel tertibatlı araç kullanabilir" ifadesi yer almalıdır. Yer almıyorsa yeniden rapor almak gerekiyor.

egemmm , ahmedduman60 ilk olarak zahmet edip cevap yazdığınız için teşekkürler.

Engelim sadece sağ elimde, 2 parmak eksik (işaret ve orta), kolumda herhangi bir sıkıntı yok, diğer parmaklarım %100 normal bir elin parmakları kadar normal olmasada, çok şükür her türlü işimi görüyorum, manuel vites de dahil vitesleri her türlü kullanıbiliyorum, 15 yıllık şöförüm, 3 yıl manuel vitesli araç kullandım, tır, traktör vs dahi kullanabiliyorum ancak komisyonda anlatamadım bunu, adamlar yönetmelik diyor başka bir şey demiyor, benim vergi indirimi vs bir derdim yok, sadece normal B , en azından sadece otomatik vites ibareli ehliyetimi alabilmekti. Ama doktorlar size bir ucube gibi bakıp sen vites değiştiremezsin diyorlar. Konuşabilen bir insana sen konuşamazsın der gibi şuan halim. Rapora itiraz etmeyi düşünüyorum, böyle bir hakkım var değil mi?

Maalesef derdini ne dersek diyelim anlatamıyoruz maalesef 30 senelik Ehliyet elimizden gitti itiraz ettikçe daha çok para harcadık yine olmadı

bilgeadam
Maalesef hocam, bizi bizden başka anlayabilen yok. Engelli diye boşuna dememişler, ben bu kelimeyi " önüne sürekli engel konulan, her işi zorlaştırılan" olarak kabul ediyorum. Söylenecek çok söz var ama işte yazmakla bitmez. Hocam siz itiraz sürecini yaşamışsınız sanırım, nasıl işliyor süreç acaba?

Planner

şimdi itiraz İl Sağlık Müdürlüğüne yapılıyor onlar size başka bir hastane (hakem) söyler. Tarihide söyler gider tekrar ordaki heyete girersiniz. Çok istisnai bir durum olmadığı sürece yeni gittiğiniz hastanede eski hastaneye uyar kararda, tutup o hastane yanlış yapmış hadi düzeltelim bunu demezler. Eğer işiniz acilse gidin diğer hastaneye yok değilse bırakın askıda kalsın. Mevcut ehliyetinizle devam edin, başka bir ilde şansınızı deneyin bence. Hastaneden hastaneye değişiyor malesef şartlar. Bu ülke böyle yapacak bir şey yok.

ahmedduman60 kardeşim cevabın için çok teşekkürler. Benim rapor zaten il sağlık müdürlüğünden çıktı, hastane il sağlığa sevk etmişti. İtirazı da yine il sağlığa yapacağım belliki. Ama dediğin gibi, ehliyet yenileme süresi 2 yıl daha uzatıldı, raporu askıda bırakıp mevcut ehliyetimle devam etmek daha mantıklı gibi geliyor. Ancak bu durumda yine de kafamda soru işaretleri çıkıyor, 2 sene sonra tekrar komisyona girince "neden itiraz etmedin, itiraz etmediğin için bu raporu kabullenmiş oldun" gibi bir soruyla karşılaşırmıyım veya, herhangi bir çevirmede trafik polisi sistemde böyle bir raporunuz gözüküyor, neden ehliyetinizi değiştirmediniz gibi bir sorgulama yöneltebilirmi diye düşünüyorum. Malum bu memlekette heran herşey olabiliyor. Valla şu yaşadıklarım 1 haftadır resmen bulanıma soktu ya, hayattan soğudum, ruh gibi dolaşıyorum, resmen bir grup insan, tüm becerilerimi yapabildiklerimi tamamen görmezden gelerek, normal bir aracı sürme hayatımı bitirmek üzereler. :((

Üst Alt