Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporum var. H sınıfı ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mguvn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben %40 raporla iki bacağımdanda engelliyim. (baston kullanmıyorum) genel yayın yönetmenine bir sorum olacak...
b sınıfı ehliyetim var 2003 yılından bu yana engel durumu 1999 yılından bu yana
hastalığımın ilerlemesiyle normal araç kullanırken biraz zorlanıyorum.
1. h sınıfı ehliyet alabilirmiyim ?
2. illaki engelli aracı otomatik vitesmi olur ?
3. ötv den muaf olması ve h sınıfı alabilmek için raporda ne yazmalıdır ?
4. diyelim ki ötv muafiyetli bir araç aldım b sınıfı ehliyet var yeniden h sınıfı mı almam gerekir ?

Haddım olmadan yardım amaclı yazıyorum

1 Evet H sınıfı ehlıyet alabılırsın
2 H sınıfı ehlıyet alabılır ve ozel donanımlı arac kullanması uygundur ıbarelı rapor alabılırsen ötv ındırımınden yararlanabılırsın
3 Özel tertıbat durumun otomatık arac kullanmanı gerektırmıyorda baska donanım gerektırıyorsa duz vıtes aracta kullanabılırsın

Yanlısım varsa uzman arkadaslarım duzeltecektır.

Araç alımında vergi avantajından yararlanmak için H sınıfı sürücü belgesi şart.
"Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli rapor almalısınız. Bu raporun bi nüshası ile sürücü kursuna yazılmalı ve B sınıfı sürücü belgenizi H sınıfına dönüştürmelisiniz. Diğer nüsha ile ÖTV'si araç alabilirsiniz...

verdiğiniz cevap için her ikinizede teşekkür ederim...

http://www.engelliler.biz/forum/oze...maliyim-ki-aracimi-esim-de-kullanabilsin.html
yukarıdaki yazıyı okudum da tiptronic vitesli araba almak için ayrı bir prosedür mü var çünkü her markada otomatik vitesli araç yok (direksiyona topuz takılmasından bahsediliyor da yukarıda) ?
şöyle söleyim iki bacağımda da problem var tiptronic vitesli araç almak için nası bi ehliyet nası bi rapor almam lazım? cevabınız için teşekkürler.....

iki bacağımdanda engelliyim b sınıfı eliyetim var h sınıfı ehliyet (ehliyette ne yazması gerekir),ötv den muaf araç ve tiptonic vitesli araç almak için ne yapmam lazım ? (alacağım sağlık raporunda ne yazması gerekir)

Üst Alt