Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 raporlu çocuklar anne-babalarının vefatında yetim aylığı alabilir mi?

kenan17

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Degerli üstatlar
%40 özürlüyüm özürlü maaşı almaktayım söyle bir söylenti mevcut anne baba ölunce onların maasını engelli cocugu alma ihitimali varmıs bu ne kadar dogru yada böyle bi dusunce böle bir yasa cıkarma vs konu var mı?
Varsa engelli derecesi nedir %40 olması yeterli mi beni bilgilendirirseniz sevinirim tesekkür eder saygılarımı sunarım....

sevgili arkadasim anne babanızın maasindan yarralannabilmeniz için onlar hayatta iken siz onların sosyal güvencelerinden yararlanmanız gerekli yani onlar hayatta iken siz sgk ya başvurup anne veya babanızın sağlık haklarından yarralanmak istediginizi belirtip resmi yazı ile hastaneden heyet raporuna başvurup almanız lazım eger olumlu ise sonuç anne babanızın sağlik haklarından yararlanırsınız olumsuz ise zaten yararlanamazsınız....(vefatları durumundada maaslarini alabilrsiniz)

özürlü maasi aliyorsanız yani 2022 den yararlaniyorsanız zaten bu mumkun değil
ama eger 2022 den vazgeçerseniz anne babanızın sağlik haklarindan yarralanmak için başvuruda bulunabilirsiniz
ama bundan olumlu sonuc alabilmeniz için en az %80 raporunuzun olması gerekli ve sadece zijinsel engelliler yararlanabiliyor kanunen

ama benim bilgiler amatör olup yinede en saglikli bilgiyi sgk genel müdürlügüne başvuru yaparak öğrenebilirsiniz
geçmiş olsun

Üst Alt