Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor olan bir kişi normal kpss ile normal kadroya ataması yapılır mı?

kemal1923

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Lütfen cahilliğime verin,% 40 engelli raporu almak istiyorum hemiparezi hastalığım mevcut(sağ kol güç kaybı ve hareket kısıtlığı ,sağ bacak sadece güç kaybı ama kafamda şu sorular var
1-% 40 engelli raporum olduğu düşünürseniz ,kpss öğretmen atamalarında(engelli öğretmen atamalarından bahsetmiyorum)atanırsam sorun yaşar mıyım(atamamın yapılmaması veya sağlık raporu alımında bu engelli raporu bana zorluk çıkartır mı?)
2- yüksek lisans yapıyorum ve bu kadrolarda da seçilmemiz halinde sağlık raporu isteniyor, bu iki atama raporunda ne yazıyor (engel durumuyla ilgili bir şey çıkar mı? )
bana cevap verirseniz teşekkür ederim

Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. KPSS ile engelliler de atanabilmektedir. Buradaki önemli husus, atandıktan sonra,kurumun istediği sağlık raporunda uygun olmanızdır. Aksi durumda atamanız gerçekleşmez. Bu konuda örnek teşkil eden, engelli aleyhine sonuçlanan davalar mevcut. Mahkeme, engellilerin zaten ayrı bir sınavı olduğu için, o sınavla atamaları olduğu için, engellinin davasını olumsuz sonuçlandırmıştır.

mesela raporumda ,ağır ve tehlikeli işlerde sağ kol ve bacağını kullanması gereken işlerde çalışamaz diyor.Bu kpss ile atanmama engel olmaz değil mi ?Çünkü öğretmenlikten bahsediyoruz her ne kadar zihinsel olarak ağır iş olsa da bu kapsama girmez değil mi?

Üst Alt