Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 rapor, 2007 işe giriş ve 3000 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

hazelcan

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim %40 sürekli raporum var 4A tescil başlangıç tarihi 16.01.2007 hizmete başlama tarihi 09.16.2008 dir. 2008 de vergi indirimine başvuru yaptım fakat tekrar hastaneye gitmem gerektiğini ve heyete girmem gerektiğini söylediler vergi dairesinden bende zaman bulamadığımdan pandemi vs hastaneye gitmedim. 3000 prim günüm var ve daha öncesindede 2005 yılında adıma market dükkanı vardı kapandı 4a ile birleştirilebilir girişi etkiler felan dediler vergi dairesinden ama pek anlamadım açıkcası burada sormak istediğim ben nasıl emekli olabilirim bilgi ve yardımlarınızı rica ederim.

Önce Vergi indirimini almalısınız. Sonra emeklilik şartlarınız 20 yıl 4400 gün hizmet birleştirseniz dahi bu olacak.

hazelcan

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur. Eğer fazlalık ssk (4a) ise Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden sakatlık oranı cetveli'Ne göre alacağın %40 ve üzeri raporla vergi dairesine gidip sakatlık indirim hakı elde edeceksin önce. Sonra o hakka istinaden emeklilik kriterin şu şekilde olacak:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt