Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%40 altı sağlık kurulu raporu olanların engelli statüsünde işe alınmaları için dilekç

Muharremmer1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
DIŞARDAN GÖZLEMLENDİĞİNDE BELLİ OLAN BEN BURDAYIM DİYEN BU YÜZDEN ASKERE ALINMAYAN TOPLUM TARAFINDAN BİR GARİP GÖZLE BAKILMASINA RAĞMEN DEVLETİN ÖZÜRLÜ DENEBİLİR AMA YETERLİ DEĞİL GİBİDE SANKİ TAVRINDAN DOLAYI MAĞDUR OLANLARIN SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN TBMM DİLEKÇE KOMİSYONUNA YAZDIĞIM RAPOR

TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA Engelli hakları için verilen Sağlık Kurulu Raporundaki %40 şartının yaşattığı mağduriyetimin ve mağduriyetlerin giderilmesi için; Askere alınmayan fiziki olarak engeli açıkça belli olmasına rağmen %40 altında rapor verilenlerin iş bulma güçlüğü sebebiyle %40 olan engelli iş başvuru oranının ''''Memuriyette olmasa dahi'''' İŞKUR başvurularında %30''a düşürülmesi veya benzeri bir yasal düzenleme yapılmasını önemle arz ederim. Saygılarımla.

ŞEKLİNDEDİR.

E-DİLEKÇE NO: 724 OLARAK GEÇİYOR. İMZA VERMEK İÇİN KAYIT OLMANIZ GEREKLİ.

Dilekçenin Kısa Konusu başlığı altında %32 Sağlık Kurulu Raporum olmasına rağmen engelli iş başvurusu haklarından yaral... diye kısa bir yazı görünüyor.

BUGÜN İTİBARİYLE İŞLEME ALINDI. BENİM MAĞDURİYETİM ŞEKLİNDE OLAN ÇOK KİŞİ VAR İMZA VERİRSENİZ BİR FARKINDALIK YARATARAK KISMİ DE OLSA BİR YASA DEĞİŞİKLİĞİNE VESİLE OLABİLİRİZ.

ŞİKAYET ETMEK YETMİYOR. RESMİ OLARAK HAK ARAMAMIZ LAZIM. LÜTFEN DESTEK OLUN. SAYGILARIMLA.

link yazarmısın arkadaşım bulamadım ben

Kardeşim Evet biraz zor bulunuyor

https://edilekce.tbmm.gov.tr/DilekceKom/DileckceKomKayit.aspx LİNK BU

anasayfaya gir

GİRİŞ YAPMAN İÇİN KAYIT OLMAN LAZIM BAZI BİLGİLER İSTİYORLAR TABİ BİLGİLER GERÇEK OLACAK TBMM SİTESİ TC'DE İSTENİYOR
ZATEN ÇOK BİLİNEN BİR RESMİ SİTE. BENDE YENİ DUYDUM BU OLAYI.

KAYIT OLDUKTAN SONRA YAPACAĞIN GİRİŞTE

-İMZALAYABİLECEĞİM DİLEKÇELER - DİYE BİR BÖLÜM VAR
ORADAN GİR BİR SÜRÜ BAŞLIKTA DİLEKÇE GÖRECEKSİN.

KONU ARA BUTONUNA %32 YAZ ZATEN HEMEN BENİM DİLEKÇEM ÇIKIYOR. İMZALA KISMI VAR ZATEN ORDAN HALLEDERSİN.

Duyarlılık gösterdiğin için Teşekkür ederim.

tebrik ederim arkadaşım, çok önemli bir noktaya değinmişsiniz.

Sağolun. Deyinmem gerekiyordu. Özellikle Sağlık Kuruluna 2-3 yıl önce dışardan gelen telkinlerle başvurmuştum ben.

Normal insanların başvurduğu gibi başvurma işyerlerine devlet sana hak vermiş dediler. Çünkü görüntü ortada.

ilk %25 verdiler itiraz ettim %32'ye çıktı.

Sağlık kurulu heyet başkanı uzun uzun baktı zaten şöyle bir başka hastalığın var mı dedi ısrarla çünkü hissediyorsun vermek istiyor ama belgelendirdiğim başka bir durumum yok. Yalan mı söyleyim mevcut durum bu.

Bende iş bulamıyorum. İşverenin insafına kalıyorum o da diğer sağlam başvuruları tercih ediyor haliyle aylık filan istemiyorum iş için almak istiyorum bu RAPORU dedim. Düşünceli bir şekilde 4-5 saniye baktı tamam çıkabilirsin dedi. 1 hafta sonra ilk sağlık müdürlüğünden aradılar raporunuz geldi dediler gittim baktım %32 .

1 YIL SONRA TEKRAR BAŞVURABİLİRSİN DEDİLER. HAYIR YANİ İNSAN AĞIR ÖZÜRLÜ DEYİLİM DİYE SEVİNSİN Mİ İKİ ARADA KALIP SÜRÜNDÜĞÜNE ÜZÜLSÜN MÜ BİLEMİYORUM.

ONUN İÇİNDE İNTERNETTEN ARAŞTIRIRKEN BÖYLE BİR İMKAN GÖRDÜM. DİLEKÇEYLE DURUMU İZAH ETTİM.
MEMURLUK İÇİN OLMASA BİLE İŞKUR BAŞVURULARINDA BARİ %30'A İNDİRİRLERSE ÇOK İYİ OLUR. VEYA %25. ŞUNUNDA FARKINDAYIM ÇOKTA İNDİREMEZLER. BAŞVURAN KİŞİ GERÇEKTEN FAZLA. AMA KISMİ BİR DÜZENLEME ŞART. ÖZELLİKLE İKİ ARADA KALAN VE DIŞARDAN ÖZRÜ BELLİ OLAN İÇİN.

Inşallah hayırlısıyla olumlu bir sonuç alırız.

İnşallah. Ben Tekrar belirteyim bilgileride çünkü internet başında olamıyorum her zaman

destek vermek isteyenler için bilgiler

https://edilekce.tbmm.gov.tr/Dilekce...eKomKayit.aspx kayıt olduktan sonra

E dilekçe no: 724 Muharrem Çetin

sistemde dilekçe kaydı çok olduğu için konu ara bölümüne sadece '' %32 '' yazdığınızda dilekçe bilgileri çıkıyor. İmzala yerinden imzalayabilirsiniz.

Bugünden yarına hemen netice alınacak bir iş değil zaten amaç farkındalık dikkat çekmek gündem oluşturmak.Bunun içinde İMZA sayısı önemli. Ondan sonrası gelir zaten.

selamün alayküm değeli kardeşime katılmakla beraber birçok madur kardeşimiz var askere alınmamış engelli olduğu gözle görülür derecve 40 altında diye ne sağlam nede engelli ne olduğu belirsiz ayrıca tek raporla emekli olma yoluda açılmalı vergi indirimi fala ayrı raporlar için uğraştırmasınlar milleti

Evet bahsettiğiniz noktalarada dikkat edilmesi lazım. Yani çok zor olmasa gerek. Birinin dışardan gözle görülür şekilde garipsenen bir durumu varsa İŞ BAŞVURULARINDA ZATEN 3-0 GERİDEN BAŞLIYOR BU KİŞİ. Uygun şartlarda rekabet edemiyorsunuz. Yani olay bu.
Bu konular özellikle son 5 senedir gündemde yeterli değil ama gündemde yine var. İnternette araştırdığımda birçok yerde görüyorum.
Hiç mi bir siyasetçinin bürokratın dikkatini çekmiyor acaba diye merak ediyorum.

Önemli bir noktaya değinmişsiniz.Desteğimiz tamdır.Biz elimizden gelen her şeyi yapalım ve hakkımızı arayalım.Olur ya da olmaz önemli olan sessiz kalmayıp duyarlı olmak ve hakkını aramaktır.

Şüphesiz doğru söylüyorsunuz hakkımızı aramalıyız bunu yaparkende resmi kanalları sonuna kadar zorlamalıyız.

https://edilekce.tbmm.gov.tr/Dilekce...eKomKayit.aspx girerek atılacak imza şunun için önemli.

Dilekçelere cevap vermek için 2 hafta resmiyet süreleri var bu bütün dilekçelerde böyleymiş.

Bizim istediğimiz konu KANUN DEĞİŞİKLİĞİ GEREKTİRDİĞİ İÇİN ESASTAN GÖRÜŞÜLMEYECEK. GÖRÜŞÜLEMEYECEK.

YANİ DİLEKÇEYİ YAZDIM OLDU BİTTİ OLMUYOR. ÇOK İMZA OLURSA TBMM DİLEKÇE KOMİSYON BAŞKANLIĞINDAKİ MİLLETVEKİLLERİ
DİKKATE ALARAK BİR KANUN TEKLİFİ HAZIRLAMA GEREĞİ DUYABİLİR. YANİ İŞİN MANTIĞI BU.

TWİTTERDA GÜNDEM OLUŞTURABİLİR MİYİZ DİYE DÜŞÜNDÜM. ONUN İÇİN ÇOK ÇOK KİŞİ GEREK İLGİ DUYULAN GENEL BİR KONU OLMADIĞI İÇİNDE GÜNDEM OLMASI ZOR. GERİYE BU YÖNTEM KALIYOR.

Evet arkadaşlar TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU SAYFASINDA diğer dilekçelere göz atarken Benzer bir durumdaki kişinin dilekçesine imza attım. O zaman verilen kararıda okuyabiliyorsunuz. 2013 yılında yazılmış bir dilekçe. O Kişide %18 oranında bir engel varmış sanırsam
rahatsızlığının detayını yazmıyorum buraya. Ona şöyle bir cevap yazılmış.

[FONT=times new roman]Dilekçi : Engelli olduğunu belirtip iş talep ediyor.[/FONT][FONT=sans-serif][FONT=times new roman] Gereği Düşünüldü: Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün cevabi yazısında; Dilekçinin İŞKUR'a iş arayan olarak kayıtlı olup iş arayanlara sunulan hizmetlerden yararlandığı belirtilmiş olup bu aşamada, [/FONT]3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçe hakkında Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağına karar verildi.

2013te verilen cevap bu.

Yani İŞKUR'a bende kağıt üzerinde kayıtlıyım. Geçen mesaj geldi. Kaynakçı kursu için. DALGA GEÇER GİBİ.
Mevcut gözlerle zor görüyorum bi de kaynak kursu var diye mesaj geliyor. Güler misin Ağlar mısın!?

Ben Direk İŞ Talebinde bulunmadım %40 RAPORUN KISMİ OLARAKTA OLSA YASAL DÜZENLEMEYLE İŞKUR İÇİN EN AZINDAN %30'A DÜŞÜRÜLMESİ KONUSUNDA GÖRÜŞ BİLDİRDİM.

BANADA YUKARIDAKİNE BENZER BİR CEVAP GELMEZ UMARIM. YANİ KONU BAŞKA.
KURNAZLIK YAPIP CÜMLE OYUNUYLA İŞİ KALEMİNE UYDURUP DEFTERİ KAPATMAZLAR UMARIM..
(inanarak mı söylüyosun derseniz pek değil en azından ileride düzenleme yapılabileceğine dair bir açıklama bekliyor insan)

CEVAP GELİNCE BİLGİLENDİRME YAPACAĞIM ARKADAŞLAR.

[/FONT]

EVET ARKADAŞLAR ÇOK HIZLI OLDU VE ŞAŞIRDIM. ŞİMDİ BİR DAHA BAKTIM CEVAP GELMİŞ.

UZUN VE AÇIKLAYICI BİR CEVAP OLMUŞ. BURAYA KOPYALA YAPIŞTIR YAPICAM. AMA UZUN UZUN OKUMAYIN DİYE ÖZETLEYİM SİZE.

EZ-CÜMLE DİYORLARKİ; TALEBİNİZ ANLAŞILMIŞTIR. MİLLETVEKİLLERİNE ZATEN İLETİYORUZ.
KANUN DÜZENLEMESİ YAPMAKLA YETKİLİ ALAN DİLEKÇE KOMİSYONU DEĞİLDİR.

ORJİNAL UZUN AÇIKLAMA İSE ŞU;

[FONT=times new roman][FONT=times new roman]Dilekçi: Engelli hakları için verilen Sağlık Kurulu Raporu için zorunlu olan %40 oranında engeeli olama şartının İŞ-KUR başvurularında %30''a düşürülmesi için bir yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor.[/FONT][/FONT][FONT=sans-serif]
[/FONT]

[FONT=times new roman]Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılmasının istendiği anlaşılmıştır. Dilekçe Komisyonu, Anayasa’nın, TBMM İçtüzüğü’nün ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Anayasa’nın 88’inci maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin ve Bakanlar Kurulunun yetkili olduğu belirtilmiştir. TBMM İçtüzüğü’nün 116/1’inci maddesinde “Dilekçe Komisyonunu... Başkanlık Divanı.... Yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren... dilekçelerin, görüşülemeyeceğini karara bağlar.” denilmiştir.[/FONT][FONT=times new roman]Komisyonumuz Başkanlık Divanı, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğini karara bağladıktan sonra, TBMM İçtüzüğünün 116/2-3’üncü maddesi gereğince, bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ve Başbakanlığa bilgi olarak göndermekte; ayrıca, kanun teklifi ve tasarısı gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir. [/FONT][FONT=times new roman]Diğer yandan yasal düzenleme yapılması istenilen konular hakkındaki başvurulara ilişkin teklif ve tasarıların TBMM’ye gelen yasal düzenlemelerin gelişim süreci, “http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_ sd.sorgu_baslangic” internet adresinden takip edilebilmektedir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.

BU ŞEKİLDE BİR CEVAP. EN AZINDAN NET BİR AÇIKLAMA YAPMIŞLAR.
BİR ÜMİT BİR PARTİNİN VEYA MİLLETVEKİLİNİN BU SORUNA EĞİLMESİ GEREKİYOR YANİ.
BİR ÜMİT...[/FONT]

Arkadaşlar ,neden kimse 1 dk ayırıpta bu dilekçeyi imzalamıyor, biraz duyarlı olalım lütfen.

Az önce bende imzaladım 4 kişi olduk imzalayan diğer arkadaşlaada önemle rica ederiz.

Benim rapor oranım % 40 olduğu halde imzaladım, madur durumda olan pek yok herhalde.

twitter da yüksek takipçisi olan hesaplar var bunlardan en bilineni @odunherif. Konuyu açıklayacı bir yazı yazalım ordan başlayalım.

ARKADAŞLAR SİZİ İMZAYA DEVET EDİYORUM MUHARREM ARKADAŞIMIZ TARİF ETMİŞ.

T.C / Pasaport No Geçici No E-Dilekçe No Adi Soyadi Dilekçenin Kısa Konusu Kayıt Tarihi Durum Detay Karar
KAYIT NO: 60984 Erdem KOÇKAR VERGİ İNDİRİMİ HAKLARI 12.01.2016

İmzalayan Herkese çok teşekkür ederim.

Böyle bir sorunu olmayan kişilerde destek vermek isterse minnettar oluruz.
Dilekçe'ye cevap geldi zaten. Dün yayınladım. Okumuşsunuzdur.

Toplumsal yarar gördükleri konuları Milletvekillerinin bilgisine sunuyorlarmış.Kitapçık halinde konuları milletvekillerine dağıtıyorlarmış. Esastan Dilekçe Başkanlığında görüşemiyorlar. Esastan görüşülecek yer özellikle kanun değişikliği konular TBMM Genel Kurulu.

Bizim yapmaya çalıştığımız bir FARKINDALIK OLUŞTURMAK.

Dün denk geldi 2013 yılında bir Milletvekili bu konuyla ilgili bir yasa taslağı hazırlamış aslında ama sonuca gidememiş heralde.

ŞU LİNKTE GÖRDÜM

http://www.engelliler.biz/forum/cal...m-edilmesi-icin-kanun-teklifi-hazirlandi.html yine bu sitede paylaşılmış yani bir milletvekili İSTEDİĞİMİZİ 2013 yılında yapmak için bir girişimde bulunmuş.
Adı geçen milletvekiline emailde attım ben. Dilekçe yazdığımı tekrar bu konuda bir düzenleme yapılması konusundaki görüşlerimi
ilettim.

Eğer yoğun talep kendini hissettirirse diğer milletvekilleride düzenleme için daha gönüllü olacaklardır kanımca.

Ümit arkadaşım Twitter'ı bende düşündümde dediğin gibi yüksek takipçili bir hesap gerekiyor gündem için. Nasıl anlatabilirz durumu. Yardımcı olabilirler mi ki. Yani hesabından bu konuyu paylaşması için rica etmek lazım.

Arkadaşlar Ümit arkadaşımızın dediği gibi twitterda yüksek takipçili bir hesaptan rica ederek gündem oluşumu için çalışılabilir.
Zaten o paylaştıktan sonra zincirleme bir etki yapacaktır.
Ama paylaşacak kişiye durumu anlatmak lazım. Ben birkaç hesaba özelden mesaj yazarak ricada bulunucam.
Kabul ederler umarım.

ERDEM BEY konu kısmından arattım sizin dilekçenizi daha işleme alınmamış alınınca imzalayacağım.
Engelli Hakları konusu bir bütün sonuçta gündeme gelince sıkıntılı gördükleri yerleri toptan düzeltirler inşallah.

ŞUAN TBMM SİSTEMİNDE GÖRÜNEN İMZA SYS:6 arkadaşlar imzalayanlara tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu an itibariyle TBMM sistemine tekrar baktım. Enson baktığım gibi 6 imzada kalmışız. Aslında 6 veya 16 olması çok farketmiyor. Çok büyük anlam ifade edebilmesi için 200-300lü rakamlardan bahsetmemiz gerekir. 3-4 gün oluyor dilekçenin işleme koyulalı ama bu gidişata göre yüksek rakamları bulması zor.

Yinede amaç hasıl olmuştur. Resmi rakamlara duyurduk. Toplumsal haklılığı olan bir konu olduğu için umarım gönderdikleri dilekçe cevabındaki milletvekillerine bilgi veriyoruz kısmı uygulanır ve bir milletvekili şu soruna bir eğilelim diyerek istediğimiz şekilde bir yasa düzenlemesinin adımını atar.

Bu konuda kayda değer bir gelişme veya haber alırsam veya görürsem burda paylaşacağım yine. İmza veren arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

Üst Alt