Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

4 aylık bebeğimde orta kulak iltihabı var. Kulak iltihabı duymaya engel olur mu?

dilme

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1.660 gram 7.5 aylık dogan oglumda ısıtme sorunu bulunmaktadır.hastahanede testen gecemeyınce unıversıte hastahanesıne yollandım.orta kulakta ıltıhapı oldugunu soyledı hastahane.kulak burun bogaz doktoruna gıttım 2 hafta antıbıyotık verdı daha sonra tekrar teste gıttı oglum.orta kulak ıltıhabı gozukuyor.kulak burun bogaz doktorum artık antıbıyotık yeter kendılıgınden gecıcek dedı 1 yılda gecıyomus ortalama bu ıltahap.antıbıyotık bıttıgınde oglum seslerın geldı yere dogru bakıyordu. ılacı kestım tekrar bakmamaya basladı.ılacı kestıkten 2 ay sonra bera testıne gırdı oglum ılerı derecede ısıtme kaybı oldugunu soyledı hastahane kulaklık takıcak dedı.ayrıca orta kulaktada ıltıhap var dedı tekrar.2 kulaktada aynısı orta kulak ıltıhabı ve 2 kulakta gecemedı..oglumla oynarken sorun yok agu gugu yapıyor.gulmeler fılan oynuyorum sorun yok ama anı seslere tepkı vermıyor. ayrıca bı kac arastırma yaptım. 1 yıl boyunca hastahaneye gıden bir aile varmıs.onlarda amelıyat ıcın beyınden mr cekılmeye gıttıklerınde hastahanede bebek bırden anne demıs.1 yıl sonra cocuk konusmus ve duymus. ayrıca bazı sahsı tanıdıklarım var cocuklarına duymaz denen tanıdıklarım 1 yıl sonra sorunsuz sekılde duyup konusmaya baslamıslar... hastahane bu arada 6 aylıkken kulaklık takılması lazm dedı bana.benım oglum duzeltılmıs 3 aylık suan. 3 ay bekleme surem var sanırım...
size sorum : basına bu sekılde olay gelmıs bı tanıdıgınızın olup olmadıgı ayrıca bu orta kulak ıltıhabı cocugun duymamasına neden olur mu...

biraz uzun oldu ama ınsan dusunmeden edemıyor..

Çok uzuldum yazılanları okuyunca :S İnşallah sinirsel bir kayıp değildir :( diğer türlü kayıpları tedavileri var.özellikle çocukların bebeklerın işitme tedavileri ücretsiz ve daha kolay oluyor bu işini peşine bırakmayın derim...

ABR (BERA) her hastanede güvenilir olarak yapılmıyor maalesef.
Gitmediyseniz, Marmara Üniversitesi Odyoloji kliniğini kesinlikle öneririm.

zaten bu anlattıgım butun testler marmara unıversıtesı hastahanesınde yapıldı. gecemeyınce abr testınden vazgectıler.odyolojı ye sevk ettıler ordada sıvı var dendıi.

"...ılacı kestıkten 2 ay sonra bera testıne gırdı oglum ılerı derecede ısıtme kaybı oldugunu soyledı hastahane kulaklık takıcak dedı.ayrıca orta kulaktada ıltıhap var dedı tekrar.2 kulaktada aynısı orta kulak ıltıhabı ve 2 kulakta gecemedı.."

BERA testine girdi ve "ileri derece işitme kaybı var" dendi mi?
Yoksa, abr testinden vaz mı geçtiler?.. Hangisi?..

abr testınden gecemeyınce 3.tıp ısıtme testıne soktular. bu testte ileri derecede isitme kaybı ve orta kulakta ıltıhap var dendı..

Orta kulak iltihabı geç​ici işitme azlığına neden olur. İltihap geçince işitme düzelir.
Ama iltihaplı kulakta ABR (BERA) testi yapıldığında test sonuçları yanıltıcı olabilir. İşitme kaybı olduğundan çok daha fazlaymış gibi görülebilir.
Bu nedenle test sırasında sesler sadece kulak yolundan değil, kemik yolundan da verilir. Böylece işitme kaybının türü hakkında bilgi sağlanır.
Marmara Üniversitesi Odyoloji Kliniği, çocukların işitmesinin değerlendirilmesinde oldukça tecrübeli ve güvenilir bir kliniktir.
Forum üzerinden tahminlerde bulunmak, spekülasyon yapmak doğru olmayacaktır. Odyoloji kliniği ne demişse, onun yapılması ve uygulanması gerekiyordur.
Söz konusu olan bir çocuk... Yapılacak yorumlar bilgi kirliliğine neden olabilir...

Dilme öncelikle geçmiş olsun. ama verdiğin bilgilerde bir eksiklik yada senin yanlış anladığın bir şeyler var.5 senedir oae vve abr testi yapıyorum bebeklere senin dediğin gibi bir olay hiç yaşamadım. test sonuçlarını isimleriyle sonuçlarıyla ve tam olarak ne zaman yapıldıklarıyla daha anlaşılır verirsen belki yardımcı olabiliriz. Ama orta kulak iltihabı olan bir bebeğe cihaz takalım denmez denmemiştir. Söylerken atladığın bir yermi var acaba. tekrar daha açık yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz diye düşünüyorum.

tam olarak hikayemi anlatıyorum: ozel hastahanede bera ısıtme testınden cocugum 2 kere kalınca unıversıte hastahaneye sevk edıldım. marmara unıversıtesı normal ısıtme testı yaptı.ordada kalınca odyolojıye sevk ettı..odyolojı kulagına bır alet tutup.tip B sonucu yani orta kulakta ıltahap sonucu cıktı.kulak burun bogaza yonlendırdı. kulak burun bogaz tedavısını yapınca tekrardan yani 10 gun sonra yenıden odyolojı testıne gırdık. tekrara tıp b cıktı .tekrardan kulak burun bogaza sevk edıldım.kulak burun bogazcı bu gıbı durumların ortalama 1 senede ıyılestıgı anlattı bıze yapacak bırsey yok ılacı kesın kendılıgınden ıyılesıcek dedı. 15 gun sonra tekrar test tekrara tip B. tekrar kulak burun bogaza sevk ettı.bende baska bı hastahanenın kulak burun bogazına gıttım. dogumsal bi durum bu gıbı durumlarla sık sık karsılasıyoruz dedi. kendılıgınden gecer ama 1 seneyı bulur dedı.. ben bu sefer tekar odyolojı bolumune gıttım bana 3.sevıye ısıtme testı yapalım dendı 5 mart tarıhı verıldı gun olarak. orta kulakla ılgılı ılac fılanda kullanmadım. kulak burun bogaz doktorum kulak zarının ıcındekı sıvıyı cekıp alamam dıyor cunku . kendılıgınden ıyılesmesını beklıyıcez dedı. bu arada 3 kbb doktoruna gıttım 3 ude aynısını soyledı. neyse 5 mart gunu 5 aylık oglumu(duzeltılmıs 3.5 ay erken dogum oldu) 3.sevıye ısıtme testıne soktular ılac verılmedı.uyutularak yapıldı test. test sonucu tip B yani orta kulak iltahabı (sıvısı) ve ılerı derece ısıtme kaybı sonucu cıktı.bana anında kulaklık takıcak dendı. 6 aylık olsun kulaklık takalım dedıler. bu ayın 24 une randevu aldım...

anladıgım ısyanlardasın dılme
moralını ıyı tutmaya bakmalısın. kolay degıl ama.burda uzmanlar sıze yol gosterecek ama ama korkarımkı ya sız ıyı anlamadınız doktorun dedıgını yada sızı yonlendıren ıyı bır doktora adyologa rast gelmedınız.
cunku bebek buyuk kım olsada ıltıhap kendı kendıne bır yılda nasıl gecermıs. antıbıyotıklerını duzenlemelı doktorunuz. sızde cok dıkkat etmelısınız, banyosunda fılan kulaga su kacırmamak ıcın vazelınlı pamuk tıkayarak ozen gostermelısınız.
mehmet aksıt bey dıyor ıste ıltıhap duzelınce ısıtme gerı gelebılır ınsallah
ama ıltıhap tedavınız duzgun yapılmalı kı kalıcı ısıtme kaybı olmasın

Merhaba Dilme. Ne kadar sıkıntıda olduğunu anlıyorum insanın çocuğu başka birşeye benzemez. Anladığım kadarıyla senin çocuğunda hem orta kulak iltihabı hemde doğumsal ileri derece bir işitme kaybı var. Bunu sana belki iyi anlatamadıkları için ikna olamamışsın ve için rahatlamamış. İlk önce yapılan bera testleri tarama testi olduğu için orta kulak iltihabında yanıltıcı sonuç verebiliyor. Tip B çıkan tympanogram sonuçların zarın arkasında sıvı birikimi olduğunu destekliyor. Bazı ortakulak enfeksiyonları ilaca cevap vermeyebilir zar çizme tüp takma gibi yöntemler yapılabilir yada doktorunun dediği gibi biraz beklenip takip edilerek kendi geçmeside beklenebilir. Bu ayrı bir konu diğer dediğin test sanırım klinik bera ileri derece işitme kaybı çıktı dediğin. Klinik bera sonucu uygun ellerde ve uygun şartlarda yapıldıysa sonucu en kesin test yöntemidir. Uzaktan teşhis koymak seni oyalamaktan ve yanıltmaktan başka bir işe yaramaz. Benim sana tavsiyem güvendiğin bir yer seçip iyi bir odyologla işbirliği içinde sadece ona güvenmen. Anladığım kadarıyla çok fazla kapıya başvurmuşsun buda seni tereddütte bırakmış. Dilerim herşey senin ve bebeğin için gönlünüzce olsun..

Merhabalar. Benim oğlum 1 ay önce doğdu ve kulak testin den geçemedi 5 günlük ken tekrar girdi ve yine geçemedi abr testine sokulması gerektiği söylendi ve ondanda geçemedi suanda tekrar giricek ve % kaç oranla duyduğu ölclcekmis ama benim anlayamadığım hiç bir şekilde duymuyorsa bu cocuk her seferinde ses te uyanıyor sıcrıyor gözlerini uyurken açıyor. Doktor iç kulaktan olduğunu şüphelendiğini ve muhtemelen kulaklık takılcağını söyledi.Ama En ufak bir seste müzik seninde veya bi kumanda düşmesinde yerinden sıçrıyor bağrdığımzda korkuyor ben bunu anlayamadım

svlsb,
ABR, daha çok ince seslerin duyulup, duyulmadığını ölçer.
Bu nedenle, bebeğiniz kalın sesleri duyuyor ama ince sesleri duyamıyorsa, ABR testinden kalabilir.
Ayrıca ölçümden emin olmak için ABR öncesi "1000 Hz timpanogram" testi yapılmasında fayda var. Bu test orta kulağın normal çalışıp, çalışmadığını gösterir. Eğer orta kulak normal çalışmıyorsa, bebek emisyon ve ABR testinden kalır.
Umarım her şey yolunda gider.

bu arada uzun zaman yazamıyordum.. oglumda koklear ımplant ıcın heyete gırmıstık. yanlız kulak mr da ısıtme sınırlerı olmadıgı gozuktu.. bu sefer heyetten beyın sapı ımplantı kararı cıktı.. turkıyede 75 cocuk bu amelıyatı olmus.. marmara unıversıtesı hastahanesınde 4.vaka oldugumuz soylendı...3 aydır hastahaneden amelıyat ıcın cagırılmayı beklıyoruz..ozel profosor gelıcek ankaradan denıyor...

Alıyorum peki bu durumda kulaklık takılması gerekilebilir mi ve % 100 olmadığı için yine duyması baya kısıtlanrmı bi ömürmü takması gerekir?

Arkadaşlar, bu konuda deneyim ve önerilerinizi paylaşırsanız herkes için çok faydalı olacak

Üst Alt