Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3R80 eklem ile C leg arasında uçurum mu var?

elvismail

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
3r80 ve c leg eklemi karşılaştırdığımızda çok büyük fark mı var ? 3r80 ya da c leg kullananlar deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim

Bilgim yok konu güncel kalsın diye yazıyorum..

c-leg

elvismail;

Selamlar ben ilk protezimi 3r80 yaptirdim ve 7 yil kullandim. 2yildir c-leg kullanicisiyim. Arasindaki fark 3r80 nin kontrolunu buyuk oranda sen sagliyorsun c-leg ise seni düzgün kullanmaya zorluyor. C-leg ile kalite artiyor. Mesafeleri umursamiyorsun. (aktif kullanici isen) Tavsiye ederim ama cok buyuk hayaller kurmamak lazim bunuda belirtmek isterim :) (yaptirmadiysan halen biraz daha bekleyerek genium diz ekleminin devlet tarafindan odenmesini bekleyebilirsin)

öncelikle teşekkürler şu anda proteze alışmak için modüler kullanıyorum ve dalgınlıkla ayağımı sallamadığım zaman secdeye kapanmam an meselesi :eek: 3r80 de aynı şekilde mi? ve yokuş iniş çıkışlar hatta yokuş bile değil biraz eğimli yerlerden inmek ya da çıkmaz çok zor şuan 3r80 bu konuda nasıl ? genium eklem için ottobock istanbulla görüştüm 2014 de gelecek diyorlar ve tahminen de 50 Bin € civarı fiyatı olacak ödemeler zor görünüyor ki c leg ödemesinde de bir sürü prosedür var. son olarak 3R80 den c-Leg e geçince daha güvenli bir yürüyüş mü oluyor ya da senin için ne değişti ?

new c-leg

Guvenilir isini özverili yapan bir yere giderek c leg yaptirmani tavsiye ediyorum. 3r80 ne gore cok cok daha guvenli ve saglam adim atiyorsun. Alisinca dusme korkun kalmayacaktir. Ayrica c leg yaptirana devlet karbon soket ve vakum sistemli slikon karsiliyor. Pin sistemli slikon liner kullanmani tavsiye etmem. Birazda istekli olursan asamayacagin engel cikip inemeyecegin yokus kalmaz ;)

bordomavi41

bilgiler için teşekkürler sen hangi ilde yaptırdın protezini ? ayrıca pinli sistemin sıkıntısı nedir ?

ancak deneme yanılma yöntemiyle kendi soruma cevap buldum... merak eden arkadaşlara ilk izlenimler 3r80 i 3 ay kullandıktan sonra c leg yaptırma şansım oldu ve izlenimlerim daha güvenli, daha uyumlu yani yürüyüş hızına daha iyi uyum sağlıyor ve daha az efor harcıyorsun... soketteki problem yüzünden tekrar 3r80 e geçmek zorunda kaldığımda uyum sağlamak zor olmadı daha çok efor sarfettiğimi ve dolasıyla güdük kaslarımın daha çok çalıştığını hissettim.. fark var kesinlikle ama yine de 3r80 Candır :D

Merhaba İsmail Bey,

Karıştırırken okudum yazınızı henüz.

C-leg kullanmış ama soket nedeniyle tekrar 3R80 e dönmüşsünüz.. Aynı soketi 3 R 80 e takmadılar mı? yada yenisinin c-leg için uyumsuz olan kısmını söyleyebilir misiniz?

Sselma;

3R80 eklemde yapılan soket test soketiydi plastik gibi görünen bir malzemeden (sanırım poliüretan) C-Leg i dışı karbon içi yumuşak malzemeden olan Flexible istemiştim ama soketle belirli bir süre yürüdükten sonra ağrı çektim. 3r80 deki soket güdüğümdeki hacim kaybından dolayı biraz bol geliyordu ve 2 soket denemesinden sonra aynı malzemeden c leg e soket yaptırdım tekrardan ve şu anda sorun yaşamıyorum şükür. C leg özellikle yokuş ve merdiven inişlerde çok daha iyi ve güvenli hissettiriyor düz yolda hemen hemen aynı ayrıca 1C40(c-Walk) da etkiliyor sağlam ayak. Siz genel olarak memnun musunuz 3r80 ve slikon sisteminden ?

Bir önceki yazınızda son olarak 3R80 kullandığınız çıkıyor fakat soketi yenileyip aslında C-leg ile devam etmişsiniz... İyi günlerde sağlıcakla kullanın inşallah..

Ben memnunum, kilo kaybı ve güdüğün yeni formu ile yeni soketim yapıldı. Yeni silikonum 8 beden küçük olarak yenilendi.. son bir haftadır yeni haliyle daha rahatım. Bacağa tutunma ve kavrama ne kadar iyi olursa proteze hükmetmek o kadar rahat oluyor...

İyi günler dilerim.. :)

Sselma;

evet bir süre c leg i kullanamadım kenarda bekledi yeni soket iki kez karbon malzemeden rahatsızlık verince ben de 3r80 üzerindeki malzemeden yaptırdım ve şu an iyi şükür :)
silikon kullanmadığım için soketin çok iyi olması gerekiyor silikon belirli hataları telafi ediyor sıkıntı yaşamamanıza sevindim :) iyi günler ...

Herkese slm.forma yeni katiliyorum yurt disindan.Bende 1992 sol üst bacak amaliyati oldim yani 25 yildir protez bacak kullanicisim simdiye kadar bir cok protez kullandim 3r80,cleg-4 dü gecen sene aldim kullandim simdi Genium x 3 le degistirilmesi icin ugrasiyorum.25 yillik kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum ortopedicilerin ayarlaqrini begenmedigim icin bütün protezlerimin icce ayarlarini kendim yapiyorum yani aranizdaki arkadaslardan sorun yasayanlar varsa elimden geleni seve seve yaparim

protezleri Almanya'da mı yaptırıyorsun ? ve soket sistemin nasıl ? (silikonlu-silikonsuz)

elvismail

Evet almanyada yaptiriyorum.slikon soket derken soketen icimi slikonlu olani yoksa yeni sistem olan bacaga giyilen slikon corapli soketlermi.ben hepsino denedim benim icim en sagliklisi normel soket bacagimi daha iyi hissediyorum.silokonlu soketlerde sorun sicak havalarda cok terlemesi.normek soketlerin avantaji kilo aliminda ve kaybinda daraltma ve bollastirmi soket ici daha kolay

casper1977

Türkiye'de Genium x3 ve Ossur rheo Knee xc şuan Gazilerimiz için karşılanıyor.

muhtemelen sgk lı kullanıcılar için karşılanması x3 ve xc eklemlerin yenilerinin çıkmasının ardından olur.

bu eklemlerin üst modellerinin ne zaman çıkacağına dair bilgisi olan var mı?

Ayrıca bulunduğun ülkede bu protezlerin fiyatları nedir casper1977?

Üst Alt