Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3087 pirim günüm var. Malülen emekli olabilir miyim?

baskan38

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2001 yılında ilk sigortalı işe girişim var 170 gün primim var.2009 da memuriyeti kazandım ve 2019 da istifa ettim.3087 gün primim var.bir işte çalışmıyorum.psikiyatri bipolar afektif bozukluk ve karaciğer rahatsızlığim olup %47 engelli raporum var.malulen emekli olabilir miyim? Şartları taşıyor muyum?

Malulen emeklilik için %60 ve üzeri oranda heyet raporu lazım değil mi ?

Vergi indirimine başvurun onaylanırsa eyer 4400 güne emekli olursunuz yüzde 47 raporu sgk kabul etmez sizi yeni rapor için hastaneye sevk eder ordanda en az yüzde 60 almanız gerekki malulen emekli olasınız sgk piriminiz maluliyet emeklisi için yeterli

@Zaralı58

Sanırım tam bilmiyorsunuz zaten 4680 gün ile % 47 engel oranıyla engelli emekliliğinden faydalanabilir 4400 ü nerden çıkardınız bilmiyorum ama lütfen insanları doğru bilgilendirin.

Engel oranı yüzde 40 ile 59 olanlar için ilk sgkl lı olan tarihi itibariyle 06.08.2000 ile 05.08.2003 arası 3.derece vergi indirimi almış kişiler 19 yıl ve 4240 pirim gün sayısı ile emekli olabilir ben sgk giriş tarihini okumamışım ondan yanlış bilgi yazmışım malulen pirinizi doldurmuşsunuz dilerseniz sgk ya başvurup oda sizi sağlık raporu için hastaneye sevk eder en az yüzde 60 rapor alırsanız emekli olursunuz yüzde 47 ile malülen emekli olamazsınız byılmaz kardeş 4680 günle malülenmi emekli olacak vergi indirimiylemi nerden bu bilgiyi aldın yazdıklarının içini doldur nasıl emekli olabilir arkadaşımız vergi indirimiyle emekli olacaksa 4680 gün pirimle değil 4240 pirim günüyle emekli olabilir yüzde 47 raporla malülen emekli olamaz sgk kabul etmez hastaneye sevk eder

Son düzenleme:
10 Yıllık Sigortalılık Süresinin Olması Şartı

Buna göre 10 yıllık filli çalışmasının bulunması gerekmektedir. Sigorta başlangıcının 10 yıl önce başlaması yeterli olmayıp, 10 yıl boyunca sigortalı şekilde çalışmasının bunması aranmaktadır.

Ben 2011 de askere gittim 15 ay..gelincede 10 ay ücretsiz izine ayrılmıştım.malulen emekli olamazmıyım %60 rapor alirsam

baskan38

Malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak lazım. O da "tedaviye rağmen çalışmaya olanak vermeyen" bir hastalık demek. %47 oran buna çok uzak.

Üst Alt