Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıl önce vergi istisnası ile alınan aracı şimdi ben alsam, ne zaman satabilirim?

Konular
44
Reaksiyonlar
14
engelliden engelliye 3 yılını yeni doldurmuş ÖTV muafiyetli bir araba alsam 2 yıl sonra istediğim kişiye satabilir miyim
yoksa 5 yıl beklemem mi gerekiyor

Evet 2 yıl sonra istediğin kişiye satarsın.

5 yıl olayı; aracın "ilk iktisabı"ndan itibaren 5 yıl değil mi? yada ilk iktisabını ben mi yanlış anlıyorum?

5 yılını doldurmayan aracı aldığın için.Madem ikinci el alacan 2 yaş daha küçüğünü al ki ilerde başın ağrımasın..

Evet evet, hatalı yazmışım sanırım: Önemli olan aracın 5 yıl sakat statüsünde tescilli kalması. Sahibinin kim olduğu önemli değil. Yani 2 yıl senin üstüne kaldığında araç vergiden düşer, ve sen de aracı sana satan kişi de o tarihten sonra yeni bir aracı vergi istisnası ile satın alabilirsiniz.

Not: Burada satın aldığın kişinin de 2 yıl yeni bir aracı istisnalı alamayacak olmasına dair de net bir düzenleme bilmiyorum. Ama benim yorumum yuarıda yazdığım gibidir.

Engelli aracı

ARKADAŞLAR,
Bu haklar araçlara tanınan hak değil. Bizzat engellinin kendisine tanınan hak.
Dolayısıyle daha önce vergilerden indirimli alınan aracı devralan engelli arkadaşımız için sanki bu aracı yeni almış gibi süresi sıfırdan başlar.

Talat bey şmdi bu aracı alırsam 5 yıl boyunca sıfır vergi muafiyetli bir araç alamayacakmıyım kesin mi bu

Engelli aracı

Malesef 5 yıllık hakkınızı kullanmış oluyorsunuz.

Ama yasada "alınan aracın ilk iktisabından itibaren geçmesi gereken x yıl" şeklinde bir ifade var. Aracın ilk iktisabı demek; aracın ilk sahip olunuş tarihi diye biliyorum. sonraki satışlarda el değiştirmesi aracın ikinci yada üçüncü iktisabı diye adlandırılır diye düşünüyorum.

Üst Alt