Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 yıl önce ithal ettiğim aracımı satmak istiyorum. Hangi vergileri öderim?

mustafa-ak

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar 3 yıl once yurt dışından aldığım aracım cok eskıdı hergun sanayıden cıkmıyoruz
perte cıkarsak gumrukten nasıl bı yol izlememız lazım ne yapamaız lazım
annna mı ağlatı bu arba 5 6 mılyarlık arba ama 5 6 masraf etık adam olmadı

ve arkadaşlar bu perte cıkarsa yenı bı arba alma hakım doğar mı? tabii yurt icinden alıcam

Satarsanız, ithal ederken ödemediğiniz ne kadar vergi varsa hepsini ödersiniz.
Perte/hurdaya çıkartır ve trafikten çıkartırsanız, o zaman önce bu durumu vergi dairesi kanalıyla Gelir İdaresi Başkanlığı'na bildireceksiniz sonra da Ankara Naklihane'ye ileterek aracı trafikten düşüreceksiniz. Ancak ondan sonra yurt içinden yeni bir araç satın alabilirsiniz.
14 seri no'lu tebliğ:
7.2.1.4. Ortak Hususlar
[...]
Malul ve engellilerin yurt dışından ithal edeceği taşıt araçları için de bu belgelerin gümrük idaresine ibrazı üzerine istisna uygulanacaktır. İstisna kapsamında taşıt aracı ithal edenlerin kimlik bilgileri (adı, soyadı, ana ve baba adı, doğum yeri ve tarihi), sakatlığa dair raporun verildiği hastane, tarihi, sayısı, sakatlık türü ve derecesi ile ithal edilen taşıt aracının özelliklerini (G.T.İ.P. numarası, cinsi, modeli, markası, tipi, motor silindir hacmi) gösteren listeler gümrük idarelerince aylık olarak hazırlanarak, takip eden ayın onbeşinci günü akşamına kadar Gelir İdaresi Başkanlığının (0 312) 415 28 21, 415 28 22 telefaks numaralarına gönderilecektir. İthal ettiği araç için istisnadan yararlananların, daha önce bu istisnadan yararlandığı aracı ilk iktisap tarihinden itibaren 5 yıl geçmeden deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale geldiği için hurdaya ayırmış olması halinde, hurdaya ayrılan araç bilgileri ile hurdaya ayırma işleminin gerçekleştiği tarih de listeye yazılacaktır.

oturanboğa abım yanı ben bu aracı alırken başta ödemedığım vergılerını falan odersem 5yıl dolmadan sata bılırmıyım

seLm

12 ayda yurt DıŞından geTirDigim aRaCamın Zamanı DoLuyo Ve benim aRacım 93 moDeL eSKi bi aRaC NormaL brine Satmam iCin GumRuk verGiLerini Ödemem GerekTigi soyLenDi ama AraCın NormaL Fiyati 5 6 miLyar deiLken GumRuk verGiSi icin 4 miLyar faLan isTeniyo bu naSıL iŞ Bu KonuDa biLGisi oLan vaRmı YaRmDımCı oLaBLirLermi bu aRaCı Hurdaya biLe CıkarSam VerGiLerini OdemekTen Dıha kaRLı boyLe biŞe yapaBLırmıyım :SSS

büLent aBi 93 ModeL Bi aRabaya 4 Bin tL veRGi iStenirmi boyLe biŞe varmı :gumrukten :S

Bülent abin napsın, günü dolana kadar kullan işte.

Maalesef böyle fahiş vergilerin çıkartıldığını daha önce de duydum. O kadar ki, arabayı satsan o para etmez bazen!..

Üst Alt