Merhaba arkadaşlar,
Aralık 2024 tarihinde sağlık raporu aldım.
Sağlık raporum:
epilepsi: 40
kalp hastalığı: 10
Rapor çıktıktan sonra sonucu: %46
Raporum ile 2025'e girmeden önce bağlı bulunduğum vergi dairesine vergi indirimi emekliliği için başvuru yaptım.
Evrakların Ankara'ya gideceğini 15 gün süreceği söylendi.
Tahmini 10 gün sonra cevap içeren evraklar geldi. Emekli olmak için bir problem olmadığı vb. yazıyordu.
03.01.2025 tarihinde SGK'ya başvurdum.
Görevli evrakları vb. kontrolleri yaptı ve işyerimden 8 kodu ile çıkış yapmamı söyledi.
Ben de muhasebeciyi arayıp durumu anlattım ve işyerimden iş çıkışım yapıldı.
SGK'daki arkadaş hayırlı olsun, senin beklemene gerek yok evraklar işlenecek vs. gidebilirsin dedi.
Aynı gün cep telefonuma SGK'dan evrak takip SMS geldi.
Evrak takibe baktığımda Gelen Evrak olarak görünüyor.
Size sormak istediğim bu aşamadan sonra yeni engelli emeklilik yasası çıksa benim şuan ki durumumu etkiler mi?
İkinci olarak, SGK'ın bu evrak işlemleri uzun sürüyor mu?
Epilepsi hastalığım %40, yeni yasa çıksa da problem olmaz ama bu işlemleri sıfırdan başlamak vb . süreç uzayacak.
Teşekkürler.
Aralık 2024 tarihinde sağlık raporu aldım.
Sağlık raporum:
epilepsi: 40
kalp hastalığı: 10
Rapor çıktıktan sonra sonucu: %46
Raporum ile 2025'e girmeden önce bağlı bulunduğum vergi dairesine vergi indirimi emekliliği için başvuru yaptım.
Evrakların Ankara'ya gideceğini 15 gün süreceği söylendi.
Tahmini 10 gün sonra cevap içeren evraklar geldi. Emekli olmak için bir problem olmadığı vb. yazıyordu.
03.01.2025 tarihinde SGK'ya başvurdum.
Görevli evrakları vb. kontrolleri yaptı ve işyerimden 8 kodu ile çıkış yapmamı söyledi.
Ben de muhasebeciyi arayıp durumu anlattım ve işyerimden iş çıkışım yapıldı.
SGK'daki arkadaş hayırlı olsun, senin beklemene gerek yok evraklar işlenecek vs. gidebilirsin dedi.
Aynı gün cep telefonuma SGK'dan evrak takip SMS geldi.
Evrak takibe baktığımda Gelen Evrak olarak görünüyor.
Size sormak istediğim bu aşamadan sonra yeni engelli emeklilik yasası çıksa benim şuan ki durumumu etkiler mi?
İkinci olarak, SGK'ın bu evrak işlemleri uzun sürüyor mu?
Epilepsi hastalığım %40, yeni yasa çıksa da problem olmaz ama bu işlemleri sıfırdan başlamak vb . süreç uzayacak.
Teşekkürler.