Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 gün önce işe başladım. Vergi indirimi için ne zaman başvuru yapmalıyım?

maryo

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
engeli olarak işe girdim 3 gün oldu vergi indirimi hiç baş vurmadım işverene vegi indirim evrakları ne zaman vereyim acaba

bende abim için vergi indirimi için başvurcam ama bulunduğum ildeki gelirler müdürlüğündeki memure hanım yetkili bana dediki 120 gün ssk lı olarak günün dolması lazımki öyle müracat edebilisesiniz diyor..ellerinde bu konuda genelge varmış..bana çok saçma geldi...bu konuda bende bilgi almak istiyorumm..halbuki benim abimin günü dolmuş...daha neden 120 gün ssklı olarak görünmesi mecburki anlamadım bu işi ya...bu konuda bana yardımcı olurmusunuz

100/41 raporum var yeni iş başı yaptım banadamı 120 ister acaba

ben erken emeklilik için vergi indiriminden bahsediyorum sen daha yeni başlamışın işe.benim abimin ise günü dolmuş vergi indirimi alabilrisek emekli etcez hemen...sende 120 gün şartı varmı yokmu bilmiyorum...

bendende 3 dereceden 3920 bede sgk gün 3220 yani 700 gün var

Tekyürekler böyle bir şart yok ben vergi indirim belgesi alabilmek için on gün çalışıyor gösterdim raporu Ankara sağlık kuruluna gönderdikten sonra işten çıkmış göründüm. Senin yazdıklarından anladığım kadarıyla 120 gün şartı olmaması gerekir.

arkadaşlar vergi indirimi alıp emekli olmak için çalıştığınız işyerinde işyerinde çalışıyor diye belge alıp kimlik fotokopinizle birlikte rahatsızlığınızı belirten bir dilekçeyle vergi dairesine bvergi indirimi almak istiyorum diyerek başvuruyorsunuz.onlar size hastaneye sevk ediyorlar.heyete girip rapor vergi dairesi aracılığıyla ankara gelirler idaresi başkanlığına gidiyor.orada vergi indirimiz onaylanıp işyerine geliyor.yüzde kırkın üzerinde gelirse tamam.sorun yok yani.vergi indirimi almaya başlarsınız.emekli olmak içinse ssk giriş tarihiniz 93 ten önce ise 3600 gününüzde varsaindirim hakkınız gelir gelmez ssk ya başvurup emekli olursunuz.93 ten sonrakilerde sene ve gün farklı.

arkadaşım ilkönce yapman gereken kardiyolog ile görüşüp bu rahatsızlık için ne oranda rapor alabilirim diye bilgi al.kesinlikle size yüzdesini söyleyeceklerdir.% 40 ın üzerindeyse emeklilik için bi sorun yok.yıl da tamam.sadece gün eksik gözüküyor.120 gün aklıma takıldı.mutlaka vergi dairesine sorun.çünkü ben 10 günlük sigortalıyken başvuru yaptım ve hiçbir sorun olmadı.şimdi 1 yıllık emekliyim.93 den önce olanlar 3600 gün ama 93 de dahilmi bilmiyorum.onu net olarak sgk ya gidip tam öğrenin.inşallah sorun çıkmaz da hemen emekli olursunuz.bu işlemlerde 4-5 ay sürüyor bilginiz olsun.

İşe girdikten sonra ertesi gün vergi indirimi için müracaat yapabilirsiniz her hangi bir kısıtlama söz konusu değil ...

officer.benim %40 epilepsiden raporum var vergi indirimi müracatı yaparken bu raporu kabul ederlermi yoksa yeniden rapor isterler,çünkü ben raporumu 2011'in 11.ayında almıştım.

vallahi kısmet hanım içimi yazdıklarınızla öyle rahatlatıyorsunuzki allah sizden razı olsun.saygılarımla.

Dilekçe yazıp: Raporun aslı ile hükümet konağı ( mal müdürlüğüne) başvurunuz .. Dilekçenızde ise şu işte çalışıyorum engel oranım bu kadar diye dilekçe doldur ver mal düdürlüğüne

engeli iş

engeli olarak bir hatadır çalışıyorum vergi indirim için nasıl bir yol izlemeliyim 100/41 raporum var 2012 ,12 , 20 aldım
sgk başlagıc 03,03,1995 pirim 3220 var dogum gün 06,07,1979

maryo,
işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa elinizdeki raporla başvurunuzu yapın.

vegi indirimi alırsam 3 dereceden 3920 emekli olurmuyum

07.07.2014 tarihinden itibaren prim gününüzü 3920 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

Ben de yeni ise basladim. Vergi indiriminden muaf olabilmem icin 2005 yilina ait raporumu sunarsam kabul edilir mi ?

AS21;
Edilmez, yeni rapor isterler.
işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, defterdarlığa başvuru yaparsanız sizi hastaneye sevk ederler...

vegi indirimi hak kazansam pirim sayım tamladık dan sonra ne yapmalıyım

kısmet hanım biraz dah acıklarmısınız nasıl tam olarak bilimmiyorum

vergi indirimini kazanın, 07.07.2014'ü bekleyin, ve bu tarihten itibaren işten çıkışınızı alıp sigorta müdürlüğüne erken emeklilik başvurusu yapın.

vegi dairesine gitim vergi dairesi iki tane belge verdi bunlar işveren doldursun ozaman baş vurusun dedi işmdi işverene belgeleri doldurması lazım bide daha erken derse

vergi indirimine baş vurdum 100/41 engeli var 13,09,2013 başvurdum ne yapmalıyım

Vergi indirim başvurusu 4 ayda ancak neticeleniyoor.

benim roporuda düşürdüler

14,01,2014 düşürdüler 32 diye raporum 100/ 41 sürekli
şimdi ne olaca il saglık müdügüne itiraz etim sonra bir arkadaşım dediki ankaraya işmdi ank itiraz etcem yardım *

Rapor oranını Maliye düşürdüyse, Maliye'ye; hastane düşük oran verdiyse, il sağlık müdürlüğü'ne itiraz etmelisin.

bülent bey ben ikisinede itraz ettim ankaradan iş yerine evrak gelmesini bekliyorum kaç günde gelir gelirse huuki süreç başlatnayı düşünüyorum sizce e yapmalıyım

Evrak 1 ayda ancak geliyor.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alacağınızdan eminseniz hukuki süreç başlatın. Aksi halde uğraştığınızla kalırsınız...

Üst Alt