Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 evde hissem var. 2022 maaşı alabilir miyim?

Onurkeles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
2022 maaşına başvuracam fakat bir sorum olacak.
Üzerimde 3 ev var 4/1 hisseli bir tanesinde kendim oturuyorum ve sadece benim ikametgahım burda tek başıma diğer evlerin kirasını abim alıyor. Bağlanır mı ?

üzerine ev olması iyi değil benim maaş kesildi maaş bağlatırken bankada hesabı var mı üzerine mülkiyet var mı araştırdılar

Ahmet T

Peki gelir testinde 120/1 yada 240/1 hesaplıyorlar ya sadece benim hissesimimi hesaplarlar direk tapu olarak mı ?

bilgisayar da herşey çıkar tek tek bankaları gezmen gerek

Ahmet T
Nasıl yani anlamadım ? Demek istediğim üzerimdeki evler tapuda 4/1 hisseli. Gelir testini 4/1 olarak mı hesaplıyorlar hisse önemsiz mi

2022 maaşı bağlatacak kişinin üzerine araba var mı mülkiyet var mı bankada parası var mı diye bakıyorlar

4 evle engelli maaş almak ilginç.Zengin sayılırsınız🤓.Gercekten ihtiyacı olanlar alsa daha iyi olmaz mı?

Onurkeles
hissen ne ise o kadarını katarlar.kirayı sizin alıp almamanız önemlı değil kira bedelinide hıssenıze nekadar düşüosa o kadarını katarlar.mısal kıra 1000 tl evin 4 /1 sizin hissenız bu evın kırası olan 1000 tlnın 4/1 i olan 250 tl sizin gelir hesabınıza dahil edilir bu örnek artık kaca kıraya gıdıosa o kadarını hesap ederler.sizin ikamet ettıgıız hesaplamaya girmez .geri kalan 2 evin alıosa kıraları ve evlerın raiç bedelının 240 da 1 i katılır kıra almıosanız diger 2 evin emsal degerının 120 de 1 i gelir hesabına katılır.sizinkıler kıra oldugu için raiç degerının 240 da 1 ve kıranın sizin hıssenıze düşenı gelir hesabına katılır. 2022 de gelır sınırı kişi başı 701 tl ve büyük ıhtımal sizin evlerin degerlerı fazla çıkacak ve size 2022 bağlanmayacaktır

Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.
Soru 49: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait farklı konutu bulunmasına rağmen kira geliri bulunmamaktaysa bu konutta muhtaçlık hesaplanmasında dikkate alınır mı?
Evet dikkate alınır. Kira geliri olmayan konutun rayiç bedelinin 120'de biri dikkate alınarak muhtaçlık gelir tespitine dâhil edilir

Sehribanu
3 Ev var fakat kiraları ben görmüyorum bile :D Ve şuan çalışmıyorum evde tek başıma kalıyorum.

-mka
Ne kadar kirada olduğunu kontrata mı bakıyorlar gidip soruyorlar mı ?

Onurkeles
ikisinide yapabilirler.kontratta düşük gösterıo düşüncesı oalbılır

@-mika

Anladım teşekkür ederim. Genede şansımı deneyim başvurayım çıkmazsa yapacak birşey yok :)

Arkadaşlar biraz sakin olun lütfen. 3 evin 4/1 hissesi arkadaşımızın adınaymış ve bu evlerden gelir elde etmiyormuş...

Peki hozgul biz yanlış anlama yaptık sanırım özür dilerim kendi adıma 🙏

samedo99
Neden ?

tapasya
konuyu tekrar baştan irdeleyerek okumanızı öneririm. Okumadan yorum yapmak günümüz çağında çok popüler birşey.

Öürürmüzü diledik sizde sadece bnm yorumlama takıldınız ilginç:confused:

Ben konuyu okudum zaten baştan aşağıya bakmadan yorum yapmadım hem sadece 3 ev algısı insanların zihninde başka türlü algılanıyor beyefendi 🙏
Onurkeles

Diğer arkadaşada cevap yazdım sanırım tekrar dikkat etmediniz :) 3 ev algısı.. İşte buda günümüz çağında insanların düşüncesinin farklı olduğu anlaşılıyor. Zaten o evlerden gelirim olsa çalışmaya yada maaş almaya ihtiyacım olmaz. Umarım sizinde 3 değil 10 eviniz olur hisseli değil direk kendinize ait hanımefendi
@tapasya

Bakın şuan yine yanlış anlaşılma yaptınız o zaman etiketleme yaparken dikkat edin beyefendi eminim diğer arkadaşlarımızda yanlış anlama yaptı ☺️🙏 Onurkeles
Bu arada insanın sağlığı önemli isterse 100 evi olsun kimsenin sizin evinizde gözümde yok zaten bu konuyu nerden vardınız onu anlamadım hem☺️

Umarım inşallah en kısa zamanda maaşınız bağlanır sizde rahata erirsiniz rabnim herkesin kalbine göre versin amin..

Ha bn kendi adıma özrümü diledim artık üstüme alınmıyorum inşallah en kısa zamanda sağlığınız yerine gelir ☺️🙏

tapasya

Sanırım alınganlığınız üzerinizde bugün. Samet diye arkadaşta yorum yapmış onuda etiketleyerek cevap verdim sizede. Eğer yanlış anladıysanız detaylı şeklilde sorup öğrenmek en mantıklısı bilmemek değil öğrenmemek ayıptır :) Evet insanın sağlığı önemli olan umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz (engeliniz var ise neyden engellisiniz bilmiyoırum) Herkes için iyi dilekte bulunuyorum gözünüz var demedim. Umarım sizinde olur dedim :)

Siz sanırm ikimize takıldınız Bnde onu diyorum zaten malk mülk değil sağlık istiyorum alınganlığım değil sadece sorunuza ve cevap verme tarzınıza istinaden cevap veriyorum ☺️🙏 Onurkeles

Birde şunu dedin hani insanlar burda yanlış anlışabillr 3 ev algısı gibi bn ona istinaden yazdım ama sonra özrümü diledim ☺️🙏

Eminim biz battık size sanırım ☺️😂🙏

Biz kötü yorum yapmadık sadece yanlış anlaşılma oldu deim kendi adıma ve moderatörüm de zaten yazdı 🙏

tapasya

:D Batma konusu değil sadece bugün alınganlık var sizde.
3 ev algısı evet çok fazla insanda var ama orda özellikle hisseli diye belirttim :D

Estafurlah özür dilemeniz için yazmadım..

Sizden daha muhtaç olan arkadaşlar var yazmış bir arkadaş bizde buna istinaden yazdık oda 3 ev algısı yanlış anlaşılma oldu diye bnce siz alınganlık yapıyorsunuz şuan☺️🙏

Alıngan olsam neden ☺️☺️☺️bu işareti yapmayım ki tavrım daha farklı olurdu hem neyse sizi tanımak güzeldi ☺️🙏

tapasya

Doğru bu şekilde yazdı arkadaş doğal olarak. Bende ona hiç bir şekilde kira almadığımı gelirimin olmadığını belirttim. Siz ve diğer arkadaş ta bu şekilde yazsaydi problem olmazdı. Siz pess yazmışsınız diğeri utanır yazmış.. Benden büyük yada küçüksünüz bilmiyorum ama küçügünüz olarak yada büyügünüz olarak tavsiyem detaycı olun herşeyi detaylı okuyun :rolleyes:

Eminim okumamışımdır zaten detaycıyım zaten kötü ve iyi diyalog konusunda konuyu çarpıtıyorsyn şuan özrümü diledim yanlış anlama nedeniyle ama siz dahalen manipule peşindesiniz yaş ile ne alakası varki ☺️😂

Evt Bnde onu dedim zaten yanlış anlama oldu diye siz başta özrümü kabul etmeyip direk polemik cabasına girdiniz farkındamısınız ☺️🙏

Yani yaşla şu alaka tabir vardır ya büyüğün olarak bunu yapmanı tavsiye ederim diye ordan yola çıkarak yazdım :D

Özür kabul etmeyip değil sadece neden öyle birşey yazdıgınızı merak ettim.

Problem olması değil ki sorun ssdece problem karşısında özür dilemek olgınluktur evt baya farklı bir düşünce olsun önemli değil ☺️🙏

Heee iyi ozaman neyse bir büyüğüm olarak ozaman özür dilediği zaman polemik değil zeytin dalı uzatılır 😂☺️

3 ev algısı diye yazdım ya bn değil diğerarkdaşta öyle algılandı ☺️

Üst Alt