Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 defa internal üretrotomi ile üretra darlığımı açtırdım, şimdi stent koydular..?

Stent taktıran arkadaşlar tecrübelerini yazarsa güzel olur...

Teo, Holmium lazer denedin mi? Stente karar vermeden önce hangi yöntemleri araştırdın ve denedin?
Stent ameliyatına ve sonrasına dair yaşadıklarını olabildiğince detaylşı yazarsan çok güzel olur. Herkes bilgilenmiş olur. Hem başlık güncel kaldıkça, benzer tecrübesi olan kişiler de görür ve yazar...

slm arkadsalar bende 3. defa uretra darlığı amelıyatımı olcam salı günü ama hiç umudum yok inşallah başarılı geçer duarınızı esırgemeyın benden

Darlığın nüksetmesi kişiye göre değişiyor sanırım. Darlığın nedne meydana geldiği, kronik bir hal alıp almadığı önemli. Darlık için bir amleiyat olup denemeden bilinmez... En olmadı, arkadaşımızın yaptığı gibi stent denenebilir. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok güzel olur...

Murat, sana da çok geçmiş olsun...

ameliyatımı oldum sımdılık basarılı gıbı gozukuyo daralmanın baslaması halınde demır cubuklarla tekrar genısletme yapacaklar mıs ve her hafta cubugun numarası buyuyecekmıs

idrar yolları darlığı...

Herkese merhaba,

Siteye yeni üye oldum.

Önce kısaca kendimi tanıtayım. Engelli değilim. 36 yaşındayım. İstanbul'da oturuyorum.

Yaklaşık onbeş yıldır üretra darlığı sorunu ile yaşıyorum.

Şu ana kadar dört defa "internal üretrotomi" (darlığın kamera ile görülerek soğuk bıçakla kesilmesi) ameliyatı oldum.

EN son 12 Eylül Pazar günü işeyemeyince, yakınımızdaki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hast. Acil Servisine başvurdum. Üroloji Kliniğine gönderdiler.
Pazar gecesi (referandum vardı) genç bir doktor (herhalde asistandı) nöbetçi idi.
Hastalığın hikâyesi ile ilgili birkaç soru sordu.
Önce üretraya sonda takmak istedi. Ama takamadı. "Darlık geçilmiyor" dedi.
Göbek altından kateter (sistofiks) taktı.
Şu anda hâlâ sistofiks takılı vaziyette...

Yalnız o gün büyük bir şanssızlık oldu. Nöbetçi doktor sistofiks taktıktan sonra, "Sen daha önce darlık ameliyatları olmuşsun. Onlar seni daha iyi takip ederler. Pazartesi günü onlardan birine git" dedi ve eve gönderdi. "Biraz kanama olabilir, endişelenme" dedi. Bir ağrı kesici ile antibiyotik yazdı.

Eve gittim. Bir-iki saat ya geçti ya geçmedi. Penis bölgesinde şiddetli bir yanma başladı. İçimde bir şeylerin kötü gittiğini hissediyoryordum.
Eşim, hastaneye gidelim deyince hemen gittik.

Yine sistofiksi takan nöbetçi doktor müdahale etti. Bu defa da alttan sonda takmaya çalıştı, ama geçmedi. Yaklaşık üç saat uğraştı. O gün hayatımın en kötü gününü geçirdiğimi söyleyebilirim. Benim için korkunç bir gece oldu. Bir ara tansiyonum 6-4'e indi. Bayılacaktım. Nöbetçi doktor diğer üroloji servisinden bir asistan arkadaşı çağırdı. İkisi birlikte müdahale etmeye başladılar. Ama dayanılmaz bir acı, ağrı ve yanma oluyordu. Doktorlara ne söyledğimin farkında değildim. "Penisimi koparın, atın. Beni bayıltın, dayanamıyorum." diyormuşum.

Nöbetçi asistan, bir ara serviste çalışan bir uzman doktora telefon etti. Uzman doktor zaten servise başka bir hastasına bakmak için gelecekmiş. Bir süre sonra geldi.

Gelince o da alttan sonda takmaya çalıştı. Geçmedi. Ultrasonda mesaneye baktı. Bu sırada diğer iki doktor sürekli sistofikse enjektörle sıvı verip sonra çekiyorlardı. Tansiyonum bir ara yine 6-4'e indi. Kendimden geçiyor, bayılacak gibi oluyordum. Boğazım kurumuş, tâkatsiz kalmıştım. Meğer idrar torbasında kanama olmuş, bu yüzden hematom (pıhtılaşmış kan) oluşmuş. Bu tansiyonu çok düşürüyormuş. Uzman doktor, beni acil ameliyata almamız gerektiğini, içerisini temizleyeceklerini, ayrıca üretraya sistoskopi le bakacaklarını, görüş sağlanabilirse darlığı tedavi edeceklerini söyledi.

Ameliyata alındım. Mesane kesilip içi temizlendi. Üretrada "yanlış yol" görülmüş. Dahası tahrişten ve yapının değişmesinden dolayı görülememiş. İki gün hastanede yattım. Bana bir hafta izin verdiler. Bir hafta sonra voiding-üretragrafi çekilecek. Sonucuna göre işlem yapılacaktı.

Geçen salı günü voiding-üretrografi çektirdim. Sonucunu doktora gösterdim. Doktor, "Darlık yeri çok uzun değil. Üretrada bir toparlanma var. Dilatasyon programına alacağız.
Üretrotomi ameliyatına gerek omayabilir." dedi. Bujilerle (demir bujiler değil, artık onları kullanmıyorlarmış) darlığı genişletmeye çalıştılar. Ama ben bırakın bujiyi, katejelle yada ince kılavuz teli iterken bile yanma olduğundan, dayanamadım. Doktor, "üretran çok hassaslaşmış" dedi. Ameliyata gerek olmayabilir dedi. Ben, "Hayır, bu acıya dayanamıyorum" deyince "internal üretrotomi ameliyatı olacaksın" dediler ve eve gönderdiler.

Bu kadar ayrıntıyı neden yazıyorum. Biliyorum ki, idrar yolları darlığı sorunuyla yaşayan pek çok kişi var. Bu insanlar çeşitli nedenlerle sorunlarını seslendiremiyorlar.

Ben Cerrahpaşa'da, Çapa'da ve Şişli Etfal hastanelerinden toplam dört defa bu operasyonu oldum. Nüks ihtimali yüksek diyor hâlâ doktorlar.

Ben de başka çözüm yolları vardır diye düşünüyorum. Holmium lazer veya stent bunların başında geliyor.

Doç. Dr. Deniz Ersev'e muayene oldum. Tüm tetkiklerimi gösterdim, hikâyemi anlattım.
Bana senin vakanda internal üretrotomi önermem dedi. Yeniden çıkar dedi. Stentle yüzde doksan, holmium lazer'le yüzde yetmiş sorunun çözülür dedi.

Bugün başka bir doktorla daha görüşeceğim.

Sonucunu akşam yazacağım.

Bu arada üretral stent veya holmium lazer yöntemleriyle sorunu çözülen varsa burada paylaşırsa çok iyi olur.

Sevgiler,

Engin, ben deişeyememekten (TAK yapamamaktan) kaynaklı olarak acile gitmiştim. Bilirim o kanlı sahneleri :) Benim ikna etmem de kolay olmamıştı doktorları.. İlle de deneyecekler TAK'mayı. Ama ne mümkün. Ben TAK'amazsam kimse TAK'amaz. :)
Neyse, sonunda bana da sistofiks takıldı ve mesaneyi (2200 cc olmuştu!) boşalttım.

Bana doktorum stent ya da holmium lazer önermemişti. Bu belki de darlığın çok uzun ve kronik olmasıyla ilgiliydi, bilmiyorum. Bana "mucize delik" açıldı, oradan TAK'ıyorum: http://www.engelliler.biz/forum/sag...onda-ile-2-3-saatte-bir-idrarini-yapiyor.html

Stent veya holmium lazer ile tedavi olan arkadaşlarımız varsa lütfen yazsın...

Nihayet, internal üretrotomi ameliyatı oldum.

Gelişmeleri yazacağımı söylemiştim.
Doç. Dr. Deniz Ersev'e muayene olduktan sonra başka bir doktora daha muayene olmaya karar verdik.
Medical Park Hastanesinden Doç. Dr. Barış Nuhoğlu ile görüştük. Bizi dinledi. Tetkikleri, epikriz raporlarını inceledi. Özetle şunları söyledi. Üretra darlığından tam 27 defa ameliyat ettiğim hastam var. Bu rahatsızlıkta en kötü durum nüksetme ihtimalinin yüksek olması. Üretra son derece hassas bir yer, fazla kurcalanmaması gerekir. Etrafında sfinkter kası var. İşeme mekanizmasını sağlayan kas. Onun zarar görmesi halinde çok daha zarar görürsün. Öyle herkese elletme. Mutlaka bu konuda uzman bir doktorun ince ve nazik bir şekilde müdahale etmesi gerekir. Genel anestezi altında bakacağız. Darlığın durumuna göre müdahale edeceğiz. Gerekirse lazer kullanabiliriz. Ama lazer de sihirli değil. Ancak uygun vakalarda yararlı olabilir."

Stent kullanımının ancak son çare olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Benim durumumda stent takılmasına gerek yokmuş. Üretrotomi yeterliymiş.

Geçen perşembe bu işlem yapıldı. Bir gün hastanede kaldım. Bu cuma gününe kadar kateter takılı olacak.

Ondan sonra da işemede anormallik olduğunda hemen kontrola gideceğim.

Benim gibi olanlara acil şifalar diliyorum.

Çok geçmiş olsun. İnşallah uzun süre sorunsuz devam edersiniz...

Bu arada haftada bir gün TAK yapmak üretranın geniş kalması için faydalı olabilir bence? Örneğin normalde 14 numara katater kullanabiliyorsanız, o gün ilkinde 14 kullanın, sonraki işemede 16, sonrakinde 18, hatta üretra zorlanmıyorsa, sonrakinde 20 numara kullanın...

Not: Bu dediğim şeyi yaparsanız, TAK'ta kesinlikle hi-slip plus katater kullanın.

Bülent Bey ilginiz için teşekkür ederim.

Ama doktorum TAK'ı bana önermedi. Üretranın zarar görebileceğini söyledi. Bunun yerine mutlaka uzman bir ürolog -o da incelikle, zorlamadan müdahale edebilir dedi.
Ben de böyle düşünüyorum. Bilmiyorum, benim durumum o hale geldi mi ama şu son onbeş gündür yaşadıklarım, ayrıntılarını önceki yazılarda anlattım, tam bir felaketti... Acı verici ve korkunç bir tecrübe oldu. Bunlardan sonra kendi kendime TAK yapamam diyorum herhalde. Mesela, katajelden sonra kılavuz tel gönderiliyor. Onun üzerinden kateter mesaneye itiliyor. Ama bende kılavuz tel bile geçtiğinde yanma ve acı oldu. Hatta katejelde bile hassasiyet oldu. Doktor da üretran çok hassas olmuş demişti. Nasıl sağlam hale gelecek diye düşünüyorum. Yeniden benzer olayları yaşamaktan ölesiye korkuyorum.

Ama sizin bu konudaki bilginiz, tecrübeniz bence birçok ürologdan daha fazla. O nedenle sizin görüşlerinizi de dikkate almak lazım.

Sevgiler,

Biz omurilik felçliler TAK yaparken acı veya benzer bir şey hissetmediğimiz için... :)

Ama, işte üretrta daralmaya öyle meyilli ki, daralıp da günümüzü cehenneme çevireceğine daralmasın diye biraz acıya katlanılabilir diye düşünüyorum.
Bence şimdilik bir şey yapmayın.. Ama baktınız ki daralma nüksetmeye başladı, o zaman doktorunuza gidin ve bu söylediğim yöntemi uygulamak için görüş isteyin...

Not: Jelli de olsa başka kayganlaştırıcılı da olsa asla yeterli olmaz. Ne olursa olsun Hi-slip Plus katater kullanın TAK yapacağınız zaman (Not: Zaten az kullanacağınız için bir önemi yok ama, yine de bilgi olsun diye diyorum: bunu SGK karışlar zaten)

Bülent bey ve diğer arkadaşlar, benim size sorum: yeni üretra daralmasında 5 ameliyat oldum
doktorlar bana TAK yapacağımı söylediler ben de TAK yapacak kadar daralma olmuyor daha doğrusu tam kapanmıyor
bana tavsiye edeceğiniz sonda var mıdır. Bu sondayı nasıl kaç günde ne kadar kullanacağım.

Benim bir sorunumda böbrek taşlarım çok düşüp üretramı daraltmazsa pek şikayetim yok.

bende kazadan dalayı mesanenin 3cmaltından idrar yolu koptu.. kocaeli ünv. hastanesinde 3 tane kapalı ameliyattan sonra bana tak önerildi... günde 2 defa 14 lük....
ama takı yapamadığımdan dolayı yani geçmediğinden açık ameliyat oldum.... penisten yani sünnet derisinden zar alıp daralan yeri yarıp üstüne yama yaptı doktor...
şu anda işeyebiliyorum ama gene kapalı olacam galiba nedenmi şu sıralar zorlanmaya başladım..
.bu darlığın geçmesi zor... ömür boyu çekeceğiz bu hastalığı...

herkese geçmiş olsun. saygılar...:confused:

tekbir, TAK yapmanızı söyleyen doktor bu detaylarla ilgili bilgi de vermeliydi size. Darlık oluşmasın diye arada bir TAK yapmak ayrıdır, normal işemede mesanenin tam boşalmamasından kaynaklı sorunların önüne geçmek için günde birkaç kez TAK yapılması ayrıdır.
İki üstte yer alan mesajımı inceleyin lütfen...

Her halükarda Hi-slip Plus sondayı öneriririm. Hem kayganlığı iyidir hem de içindeki su kiti sayesinde sudan bulaşabilecek bakterilere karşı güvenlidir.

ardiles72, üretranın kopması baya zor olmalı... TAK yaparken de o itme esnasında yama için bir risk var mı?

Anladım teşekkür ederim doktora yarın gideceğim sana TAK yapmayı öğretceğiz demişti.Benim sorunum daralma olmasın diye yapacağım TAK şekli olacak.Gelişmeleri yarın yazacağım inşallah arkadaşlara faydası olabilir kanaatindeyim.

bülent bey allah kimseyi ürloji doktoruna düşürmesin...... tabi takı yaparken yanma ve acı oluyordu.. bide geçmedği zaman 14 lük tak kırılıp içerde geriye doğru dönüyordu. bu seferde çıkartması sorun oluyodu...bi seferinde tak içerde dönmüş.. 14 lük tak 28lik oldu. anlamadımda ben hala ittiriyorum geçsin diye.tabi beni acile zor yetiştirdiler bağırta bağırta çıkarttı doktor...çok acı çektim kader diyorum..4. ameliyatımı açıkolunca rahatladım biraz...ama tek şükrettiğim felç kalmadım.kalabilirdimde..en azından tek değnekle de olsa kendi ihtiyaçlarımı görebiliyorum...tttşk..ler hocam...

bülent bey yamadan sonra tak yaptırmadı doktor...2-3- senede bir internal ürotromi olacan dedi doktor.. yani devamlı kontrol altındayım....

Ben bugün ilk defa hi-slip sonda aldım kendim deneyeceğim 5 ameliyat oldum üretram daralmasın diye yapmam gerekiyormuş .Dr tarif etti ama genede nasıl yapacam becerebilecem mi merak ediyorum.

Bu arada haftada bir gün TAK yapmak üretranın geniş kalması için faydalı olabilir bence? Örneğin normalde 14 numara katater kullanabiliyorsanız, o gün ilkinde 14 kullanın, sonraki işemede 16, sonrakinde 18, hatta üretra zorlanmıyorsa, sonrakinde 20 numara kullanın...

tekbir, bu ayrıntıya dair doktorunuza sordunuz mu?

Doktorum bana 6 ay boyunca 14 numara sonda raporu verdi reçete ile 60 adet aldım kullanmaya başladım hergün evde kendin yap dedi başladım daralma gerçi şimdilik yok ama ameliyattan 3 ay sonra yavaş yavaş başlıyor.

Tamam, 14'le yapın, ama arttırarak genişletmeyi de yapın bence.

14'le yapın. Onu çıkarıncahemen 16'yı takın. 3-5 dakka içerde kalsın, sonra onu çıkarın 18'i takın. O da 3-5 dakka kalsın...
Ama bu artışlarda üretra çok zorlanmamalı! Yani, tıpkı 14'ü takıyor gibi girebilmeli diğeri de. Zorluyorsa, sınırınız o numara olsun. 16 zorlamıyor 18 zorluyorsa, 16'yı yapın bitirin.
Bu işlemi her TAK'ta yapmanıza gerek yok. 3-5 günde bir defa yapmak bile faydalıdır...

OturanBoğa çok teşekkür ederim bu sitenin faydası doktorların söylemediklerini aynı sorunu yaşayan insanların anlatması ve tecrübelerini yazması noktasında çok güzel oluyor.

tak şu kadar duracak ilerde 16,18,20 olcak gibi konuları dr söylemedi.

Saygısızlık etmek istemem, ama bugüne kada bu TAK vb. konularda benden bilgili doktora rastlamadım :) Bu sözüm bir yanıyla şaka tabii ama bir yanıyla da gerçek...

Ben tecrübelerimi yazıyorum sadece. 14'le takıp, onu çıkartır çıkartmaz 16'yı itmek, mümkünde onu da çıkarınca 18'i itmek, üretranın genişlemesini ve geniş kalması için yararlıdır.
Dediğim yöntemi doktorunuza da sorabilirsiniz. O ne derse onu yapın...

arkadaşlar bende 4 defa internal üretrotomi olmuştum ve en son 1.5 ay önce bursa bahar hastanesinde prof. güven sevin hocaya ameliyatla stent koydurudum
.güven hoca sık tekrarlayan üretra darlıklarında dünyaca kabul edilen en etkili yöntemin stent uygulaması olduğunu söyledi. tabi ki ilk başta nispeten daha az agrılı ve zahmetsiz olan internal üretrotomiyi öneriyorlar ama nüks sayısı fazla ise stent uygulanması öneriliyor.
bende 2 tane darlık vardı onu da söylim. ilk 4 ameliyatımda 1 taneydi bu darlık ama zamanla içeriye yapılan müdahalelerle bir darlık daha oluşmuş. (üretra dokusu çok hassas bir dokuymuş). darlıklarımdan ilki daha önceki doktorlarımında söylediği gibi mesanenin hemen çıkışında yani idrar yolunun başlangıcında 7 mm çapında. ikincisi ise o darlığı açmak için yapılan internal üretrotomi operasyonlarından dolayı oluşmuş ve ilk darlıklardan çok az uzaklıkta 5mm çapında bir darlık. çekilen üretrogramlarda (penisin ucundan ilaç verilerek idrar yolunun izlenmesi) bu açıkca görülmekte.

26.09.2010 tarihinde operasyon geçirdim ve 2 adet üretrar stent yerleştirildi. o zamandan bu zamana yaşadığım sıkıntılar stentlerin vücuda uyum süreci ile alakalı sıkıntılar ki bu sürecin 3 ay olacağını söyledi doktor bey. dengesizlik göstermek kaydıyla idrar akışım bir arttı bir azaldı yanma bazen hiç olmadı bazen yaktı kavurdu ama idrar kaçırma hep oldu.
bu süreçte bunlar normalmiş. çünkü stentlerin üzerini bir doku kaplayacakmış bu süreçte 3 aymış ve o doku kaplandıktan sonra vücut stentleri kendinden bir parça gibi kabul edip agrı yanma damlatma son bulacakmış.
benim birde stentlerden biri tam bu idrar çıkışını kontrol eden kasların çok yakınında olduğu için idrar kaçırma olayı biraz uzun sürdü sanırım bunun içinde popo sıkıştırma egzersizi verdi güven hocam. önceden ıkına ıkına 10 dakika da tuvaletten çıkıyordum ve içerde idrar kaldığını hissediyordum ama şimdi ıkınmadan yapıyorum ve içerde idrar kaldığı hissi artık yok. tanzikde çok iyi olmasa da eskisine nazaran iyi. stentler tam olarak alıştığı ve içerde tam açıldıkları zaman daha iyi olacak (bu stentler kalp stentlerinin yapısına benziyor biraz telden örgü bir kafes şeklinde ve belli bir esneklik düzeyine kadar içeride kendiliğinden açılıyorlarmış)

bu süreçte en çok dikkat etmeniz gereken şey bol su içmek ve asla iltihap kaptırmamak. eğer idrar yollarınızı bu süreçte iltihaplandırırsanız (üşütür,ceryanda kalır,şu içmezseniz) normal bir iltihaptan çok daha fazla sancı çekersiniz ( kendim yaşadım). benim idrar tahlilimde 10-12 eritrosit , 15-20 lökosit vardı ameliyattan 25 gün sonrasında ve 40.3 ateşle acile yattım devamında 6 igne vuruldum ve antibiyotik. iltihap vücuttan atılırken ise kasıklarımdaki agrıdan yürüyemedim 2-3 gün öyle bir agrı yani onun için ameliyat sonrası bakım çok önemli dikkat etmek lazım.

ama ben ne olursa olsun diğer ameliyatlarımdan daha iyi sonuç verecegini düşünüyorum özellikle uzun süreçte beni daha da rahatlatıcağı kanaatindeyim en azından şimdilik durum onu gösteriyor.
bu arada stentin de belirli bir maaliyeti var unutmayım yaklaşık 3000-3500 TL arasında . haliyle benim çiftti masraf ikiye katlandı.

şimdilk aklımda kalanlar bunlar sorusu olanlar yazarsa yine burdan deneyimlerimi paylaşırım. hayatınızdaki her şeyin bol :))) olduğu günler dilerim.

Bülent bey doktorum bana rapor çıkarttı 6 ay boyunca tak yapmamı söyledi ben başladım 4 gündür yapıyorum şimdilik hiç farketmiyor çünkü daralmam 2-3 ay sonra başlıyor. Acaba gün aşırımı yapsam diye düşünüyorum.
Bana tavsiye ettiği sonda 14 lük 16 veya 18 lük sondaya geçecen diye bir şey demedi.. TAK yaparken mesaneye sondanın değdiğini hissediyorum hafif ittirme ile mesaneye giriyor her seferinde mesaneye girmem sakınca doğurur mu.
İdrarımı ben şimdilik tam boşaltabiliyorum.

herkese allah acil şifa verir inş.ben hiç ameliyat olmadım idrar miktarım giderek azalıo, işemem hergeçen gün dahada zor bi hal alıo, ameliyat olmam gerekio ama çok tedirginim.
bu işte gerçekten iyi olan ankara ve istanbulda önerebileceğiniz ürologların isimlerini yazabilirmisiniz ltfn?

bülent beyin söylediği holmium laser ameliyatı hangi hastanelerde yapılıo bi bilgisi olan var mı?

allah yardımcımız olsun..

teo231, stent nasıl gidiyor? Son durumuna dair bilgileri bizimle paylaşır mısın lütfen?

mustafa_04, İstanbul'da Bülent Çetinel çok iyi bir doktordur. Tek handikapı sadece özel hastanede ameliyat yapması. Ama genel anlamda Cerrahpaşa'nın ürologları için çoğunlukla iyi şeyler duydum...

Arkadaşlar...
Eğer tercih ettiğiniz hastane; Fakülte veya Eğitim-Araştırma Hastanesi ise dikkat etmeniz gereken şey normal poliklinik yoluyla kendinizi asistan doktorlara emanet etmemenizdir.Aksi halde başınıza gelecek olanlardan maalesef kimse sorumlu olmayacaktır.Haseki ve Çapa deneyimini yaşamış biri olarak söylüyorum.Mücerreptir :eek:
Üretral darlık konusunda sizlerle paylaşmam gereken şeyler olduğunu düşünüyorum.Yaklaşık 10 gün önce tarafıma stent uygulaması yapılmıştır.Anlamışsınızdır sanırım meseleyi ve bu işlemi Denizli Devlet Hastanesi'nde yaptırdım.Bahsi geçen malzemeyi SGK ödüyor.Bunu bilmenizde fayda var çünkü maalesef para denen aşağılık bir şey de var.İnsan sağlığı ile doğru orantılı.Para varsa sağlık ta var,yoksa sağlık ta yok.
Haseki ve Çapa'da bana söylenen şey darlığın açılamadığı (Endoskopi ve Üretrotomi v.s) yöntemlerinin bir işe yaramadığı ve mutlaka açık ameliyat olmam gerektiğiydi.Açık ameliyatın nasıl olduğunu anlattıklarında 3-4 gün kabus görmüştüm.Birileri benim ufaklığı kopartıp çöpe atıyorlardı rüyamda bir de tuu tuu diye üzerine tükürüyorlardı :mad:Bu ruh halinde iken arabesk müzik dinlediğim bile olmuştu.
Neyse...Bir gün Nette okuduğum bir gazete haberi üzerine Denizli'ye intikal ettim.Çapa ve Haseki'nin açık ameliyat olman lazım dedikleri üretraya Denizli'de müdahale edildi.Bölge traşlandı 18 lik foley sonda ile uğurlandım.Tabii ki stent için gerekli ölçü alınıp sipariş verilmişti bile.Yaklaşık 15 gün sonra 18 lik sonda doktorumun talebi üzerine 20 lik silikon esaslı sondayla değiştirildi.İki nedeni vardı bunun.Hem tekrar kapanmasını engellemek hem de stentin montajı :eek: için rahat bir çalışma ortamı temin etmek.Yaklaşık 2 ay sonra doktorum stentin geldiğini söyledi bana , ben de valizimi aldım sırtıma doğru Denizli yollarına...
3.gün sonunda stent takılmış ben İstanbul'a dönmüş daha da önemlisi artık ayakta bile işemeye başlar olmuştum.Daha önce mümkün değildi birkaç defa denedim pantalonuma ve ayakkabıma işemiştim :( Sıkıntılar yok mu elbette var.Teo kardeşim her şeyi yazmış.Ufak tefek ayrıntıların dışında.Ama bunların zamanla geçeceği muhakkak.O zamana kadar umudumu taşımaya kararlıyım.Bir de bu sürecin en zor tarafı hani şu biz erkeklerin aklından hiç çıkmayan bir şey var ya maalesef o :rolleyes: ama emin olun insan buna da alışıyor etrafımdaki hatunları bir süredir kardeş gibi görüyorum (Allah bana kolaylık versin)
Arkadaşlar...
Biraz latif şeyler yazarak konuyu anlatmaya çalıştım kiii,tebessüm etmeyi unutmayalım.Çünkü buna o kadar ihtiyacımız var ki.
Hepinize tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunarım.Arzu ederseniz deneyimlerimi paylaşmaya devam ederim.
Hoşçakalın.....

Arkadaşlar, son durumlarınıza dair güncel bilgileri bu başlık altında bizlerle paylaşabilir misiniz lütfen. Birçok kişi için çok çok yararlı burada paylaşılan şeyler...

Ameliyat olalı 3 ay geçti.Şimdilik hiç problem olmadı 2-3 günde bir tak yaparım ama yapsamda yapmasamda darlık olmadı.Bakalım ne zaman olacak .

Yaklaşık 1 ay geçti stent takılalı.Bugün doktorumla da görüştüm. İdrar sızdırması, bazen yanması ve zaman zaman ağrıma olduğu şeklinde şikayetlerimi ilettim.B unların geçici sorunlar olduğunu biraz sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Mutlaka ayda bir defa tam idrar tetkiki yaptırılmasını önerdi. Bu geçiş döneminde tahlil sonuçlarına göre antiseptik ilaçlar ve antibiyotik kullanımı gerekebilirmiş.
Ayrıca seksüel faaliyetlere ancak 6. haftadan sonra başlayabileceğimi söyledi.

Bu arada bilinmesini istediğim bir şey daha var. Önemser misiniz bilmem. Stentin varlığı ereksiyon anında sertliğinin yanısıra tam esneklik ve yumuşama sağlanamadığı için peniste bir miktar küçülme meydana getiriyor. Yani içerdeki stent penisin büyümesine engel oluyor. Bu durum belki psikolojik bir durumdur, bilemiyorum. Ya da geçici bir durum. Doktora da sormadım açıkçası. Bakalım zaman gösterecek.

Teo231 bu konuda benden daha deneyimli en azından zaman olarak. Ama kendisi sitede bu aralar pek görünmüyor.

Şimdilik anlatacaklarım bu kadar. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Üst Alt