Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

3 boyutlu yazıcılarla robot el yapımı projemiz hakkında bilgi desteği

baykush

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2 yıldır 3 boyutlu yazıcılarla uğraşan bir mimarım
Yaklaşık 1 yıldır da robot el üzerinde çalışıyoruz
Hedefimiz 50 $ gibi maliyetlerde ihtiyacı olan herkesin kendi ihtiyacını karşılayacak bir yapıyı Türkiye de yaymak.
Açık kaynaklı olarak dünyada yayılan bu proje ile ilgili şu anda Türkiye'de pek birşey yapılmadığını görüyoruz
Merak ettiğim bu konunun Türkiye de ne kadar bilindiği...

Robot el çalışması ilk çıkış - bizi motive eden videolardan biridir

50 dolarlık maliyetle yapılan robot elin karşılaştırması

Çalışma olarak belli bir aşamaya gelmemize rağmen gerçekten bir ihtiyaç sahibinin fikirlerine daha çok değer veriyoruz
Şu anda vakıflarla ve derneklerle görüşüp gönüllü insanlar arama aşamasındayız. Bu projenin ticari bir amacı olmadığının altını çizerek ilgilenen desteklemek isteyenlerin irtibata geçmelerini bekliyoruz

Serdar

Ampute olup bu tür protezlerle ilgilenen arkadaşlar bence bu konuya destek olmalılar...

ben gebze yüksek teknoloji enstitüsünde bilgisayar mühendisliğinde master yapmakta olan bir elektrik elektronik mühendisiyim.Master tezim için flex sensörle ile çalışan bir kavrayıcı robot el yapmaya karar verdim.Araştırmalarıma başladıktan sonra eli en iyi 3D printer ile üretebileceğim kanısına vardım ve bir 3D yazıcı yapmaya karar verdim internette araştırma yaparken sitenize rastladım ve böyle bir konu olduğunu gördüm gerçekten düşünen arkadaşa çok teşekkür ederim gayet güzel bir projede ortaya fikir atmış şu an el tasarımını tamamladım benim tasarladığım el 4 parmak içeriyor ve 2 boğum yapısı var ben maliyeti düşürmek açısından böyle birşey düşündüm.Yardım olabileceğim bir konu olması halinde yardım etmek istediğimi belirtmek istedim.ilgilenen arkadaşlar rcoskun@gyte.edu.tr/resat748@mynet.com adreslerine mail atabilirsiniz.

mail attım yanıt alamadım Reşat Bey

Bu arada ilk gönüllümüzü çevremizden bulduk. İlgilenen herkese teşekkür ederiz. İnternet sitemiz üzerinden ve facebook grubumuzdan uygulama detayları ve gelişmeleri duyuracağız. İlk fırsatta buraya da fotolar gönderebilmeyi umut ediyoruz

Serdar

Konuyla ilgili bu siteden pek ilgi olmamasına rağmen ilgi duyanlara Türkiye
Maliyet 120 usdlere geldi ama yine de 3000usdye yapılan süs eller, 18 yaş altında karşılanamayan senelik protez paraları yanında bizi fazlaca tatmin etti
Mehmet kardeşimiz artık bisiklete biniyor yemek yiyor el açıp sıkarak yapabileceği hareketleri sorunsuzca yapabiliyor. Uzun süre kullanılmayan kaslardan kaynaklı yorulmalar 2-3 saatten fazla takmamasına neden olmuşken artık tüm gün takabiliyor...

Serdar

Mehmet kardeşimize takılan robot elin videoları

Mehmet'in Robot Eli - YouTube

konuyla ilgili sözcü star gibi gazeteler dışında internette de bültenimiz yayınlanmaya başladı. İlgilenenlere duyurulur
Chip Türkiye'nin Robot El Projesi - Haberler - CHIP Online
T24 Türkiye'de ilk defa 3 boyutlu yazıcıyla 100 dolara robot el üretildi - Teknoloji - T24
Makers Türkiye Makers Türkiye - "Sen de yap!": Robohand Türkiye'de!

Kasımda Makerfairde robot eli ve kullanımını görebilirsiniz.

3d print dünyası robot el sayfası Türkiye

Merhabalar
3d print robot el projemizle ilgili çalışmamız aralıksız devam ediyor. Robot eli makerfaire içerisinde ve Turkcell teknoloji zirvesinde tanıtma imkanı bulduk. Konuyla ilgili olarak engelliler.biz sitesinin de bilgilendirilmesi gerektiğini düşündüm

Detaylı bilgi için Anasayfa - Robotel Türkiye'ye Hoşgeldiniz sitesini kurduk bir ton eksik ve fazlalık var sitede biliyorum.
yine de önerilerinizi almak adına linki gönderiyorum

Herkese iyi haftalar
Serdar

Üst Alt