Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

26 yaşında kalça protezi ameliyatı olan var mı?

xxaskim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
26 yaşındayım evliyim ve 1 çocuğum var. çift taraflı kalça çıkığı var bende gittiğim doktorların bazıları ameliyat öneriyor bazılarıda yaşın erken diyor çok ağrılarım var olanlar varsa lütfen bilgi bekliyorum. Eğer olursam ilerde ne gibi sorunlar yaşarım bilmiyorum herkese acil şifalar

geçmiş olsun arkadaşım
neden bu ağrıları çekiyorsun anlamıyorum.sağlığın düzelecekse bunun erkeni veya geç i varmıdır. önemli olan senin sağlığının düzelmesi ,ağrılarının geçmesidir.bende çift taraflı kalça protezi taktırdım.benimki trafik kazası nedeniyle taktırmak zorunda kaldım ama iyikide takılmış.aynı sana dedikleri gibi tek kalçama takıldıktan sonra diğer kalçama sonra takalım demi,şlerdi 1 yıl sonra takıldı ama o geçen bir yılı sen bana sor.ne kadar çok ağrı çektim.en sonunda diğer kalçamada taktırdıktan sonra rahatladım.o acıyı 1 yıl boşuna çekmişim.taktırdığımda yaşım 42 idi.hiç önemli değil.yok erkenden taktırma falan diyenlere sor.benim ne kadar yaşayacağım bellimi diye.belki 100 yıl yaşayacaksın.o zaman nolacak protezin değişmeyecekmi.
hem protezin değişmesi o kadar zor bir olay değil.
bence hemen taktır, hayat kaliten artsın.
yalnız iyi bir hastane ve iyi bir doktora ameliyat ol.

kalça protezlerinin ömrü ortalama 10 ile 15..20 yıl arasıdır oda protezlerini düzgün kullanmana bağlı ağırlık yük bindirmiceksin kendini kollaman lazım yaşın genç dedikleri şu an 26 yaşındasın 15 yıl kullandığını farz edelim 41 yaşında tekrar ameliyat olabilirme ihtimalin var geçmiş olsun

protezlerin ömrü 25 30 yıla kadar çıkmış fakat bana dedikleride ikinci ameliyat daha zor diyolar bilmiyorum çok kararsızım ve çok korkuyorum..
kazazede sizin kaç yıl oldu protezi taktıralı ve ne gibi engelleriniz var şimdi yazarsanız sevinirim..

protezden korkma arkadaşım.boşuna ağrı çekme.3 yıl oldu diğeri 2 yıl oldu.ben 1 yıl sonra protezi değiştirttim bacak boyu eşitlensin diye. onun için söylüyorum.ikinci ameliyat zor falan değil.ilki nasılsa ikinciside o.
sadece femur kemiğini biraz daha fazla oyuyorlar.
tekrar söylüyorum korkma.
yalnız iyi bir hastane ve iyi bir doktora ameliyat ol.

mrh.arkadaşlar bende kalça çıkığı operasyonu olmak istiyorum yaşım 38 ama korkuyorum son gittiğim dr.ağrılarım arttığı zaman gel demişti. iyi bir hastane iyibir dr.önerirmisiniz.

bende 30 yaşındayım 2 doktora gittim birisi hemen ol dedi diğeri bekle biraz daha diyor yaş erkenmiş

kazazede beni yüreklendirdiğin için çok teşekkürler kararımı verdim yaza ameliyat olacağım nasipse fahri erdoğana iyi diyorlar ona gideceğim maliyet biraz fazla ama eşim kredi falan çekeriz diyor. ancak sizden öğrenmek istediğim bişey daha var hareketlerinizde ne gibi kısıtlamalar var yada hangi hareketleri yapammıyorsunuz.

herhalde özel hastanede ameliyat olmayı düşünüyon.bilmiyorun bu işler imkan meselesidir ama bana kalırsa üniversite hastanelerinde ol derim.çünkü üniversite hastanelerinin hijyen olmaları çok iyi.her ne kadar hocalar özel hastanelere geçti isede yinede üniversitelerde kalan hocalarda var ve en önemlisi profesör olmasalarda kendini geliştiren çok iyi doktorlar var.zaten prof. ameliyat olmak için anlaşsan bile yine ameliyatı onun ekibi yapacak kendisi değil.
maddi olarak herhangi bir ödeme yapmadan üniversite hastanelerinde taktırabilirsin.
evet hareketlerinde bir miktar kısıtlama olacak.zaten şu andada kısıtlı hareket edebiliyorsundur.taktırdıktan sonra koşmucaksın, düşmüceksin, oturup kalkarken dikkat edeceksin, ani hareket etmiceksin, yere oturamazsın, oturduğun yer yüksek olacak,namaz kılıyorsan sandalyede kılacaksın,
en önemlisi ameliyattan sonra fizik tedaviyi ihmal etmiceksin.zaten ameliyat olduktan 24 saat sonra yürütecekler seni, hergün biraz fazla yürütecekler,yatmak yok.
bende biraz kısıtlılık kaldı nedeni ise uzun süre yatağa bağımlı kalmamdan dolayı kasların zayıflaması, ayrıca trafik kazası olduğu için bacaklarımda bir çok kırıkların olması nedeniyle zor bir dönem geçirdim.ama şimdi çok iyiyim.destek kullanmıyorum hiç.

evet özel hastanede olmayı düşünüyorum insan güvenemiyor her hastaneye her doktora öyle şeyler duyuyoki insan daha kötü olmaktan korkuyorum. araştırdığım kadarıyla fahri erdoğan ameliyatlara giriyormuş.fizik tedaviye ne kadar süre devam etmemiz gerekecek.

Benimde imkanım pek yok ama önemli olan iyi olması sizin polis memuru olduğunuzu öğrendim çok geçmiş olsun bu arada.Benim eşimde polis memuru.

arkadaşlar sizlere sormak istediğim birşey var geçenlerde bir doktora gittim bana protezlerin ömrünün en fazla 15 20 yıl olduğunu söyledi ama hocam 30 yıla kadar çıkmış ömürleri dedim. öyle diyorlar ama 15 yıl ancak dayanıyor dedi ve çok moralimi bozdu. Bu protezlerin ömürleri neye göre belirleniyor çünkü yeni bir teknoloji olduğu için henüz 25 30 yıl kullanan yok. Fikirleirnizi paylaşırsanız sevinirim. Herkese acil şifalar diliyorum...

geçmiş olsun size. Ben kendim çok tanınmış bir amerikan protez firmasında çalışıyorum. Ömürleri sizinde duyduğunuz gibi maximum 20 yıl. Protezin kalitesi bir yana takan hekiminde iyi olması gerekir. Ben bir teknisyen olarak bu tür ameliyatlara çok girdim. Protez kalitesi önemli ama hekim becerisi ondan daha önemli diye düşünüyorum. Size geçmiş olsun tekrar...

Merhaba ameliyat oldunuz mu 27 yaşındayım ve benimde ameliyat olma ya da olmama konusunda karar vermem gerekiyor yardımcı olur musunuz bu durum beni fazlasıyla etkiledi

İmla

Imla dikkat edersen son mesajini 2013 yilinda atmis ve olmus amaliyat cift tarafli ama sonra yazmamis,siteye de girmemis.ben cok dikkat ettim iyilesen bidaha kolay kolay yazmiyor,muhtemel iyilesmistir,darisi basina olsun...

Üst Alt