Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

240 kg’ım. Malulen emekliliğe başvurdum. Sonuç ne olur?

Microbe10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar arkadaşlar ben 2 buçuk senedir çalışamiyorum ve 10 yıl uzun vade sure oldu SGK da malulen emeklilik için bas vurdum ama kimse hic birşey söylemiyor haftaya kurula çıkıyorum ama oran nedir bilmiyororum ortalama uyku apnesi raporu aldım tansiyon var seker var astım var obezite ağır 240 kg geliyorum ne oran toplarım bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim ...

Obezite ağır çalışma gücü kaybı yani ek 1 hastalık listesinde bulunmamaktadır. Malulen emekli olamazsınız. Hastalık tanıları ile değerlendirme yapılmıyor. Hastalığın şiddeti ve bunu destekleyen muayene ile tetkikler sonucuna göre değerlendirme yapılmaktadır.

Sadece obeziteden emekli etselerdi zayıf adam kalmazdı 30 puan alırsın.

sokrates
Sadece obezite değil ki yaninda ek denge bozukluğu astım seker hiper tansiyon ve uyku apnesi var bunların HIc mi puanı yok

sincax
Bu sitede HIc yoksa 20 30 yerde boy kilo indeksine göre obezitenin oran aldığını okudum belki siz daha bilgili birisiniz kurulda şöylenen hastalıklar oran almıyorsa ne alıyor emeklilik aşamasında

İyi de malülen emeklilik için tek bir hastalıktan 60 oran alman gerekiyor farklı hastalıkların toplamından aldığın emeklilik farklı şekilde değerlendiriliyor prim gün sayısı olarak .

Microbe10
tabiki oran alırsınız ama %30 malulen emeklilik çok zor ve de kolay kolay emekli etmiyorlar. iş gücünün %60 kayıp etmeniz gerekiyor ve devamlı kontrol muayenesine gönderirler ben eşimi malulen emekli yaptırdım %100 ağır engelli olarak bitkisel hayattaydı onda bile 1 sene sonra kontrol muayenesi verdiler. belki siz engelli vergi indirimi ile emekliliği kast ediyorsunuzdur ondada prim gün sayısı ve sene var yaşı beklemiyorsunuz.

Yazdıklarımı dikkatli okursanız daha iyi anlayacaksınız. Malulen emeklilikte hastalıkların birleşmesi diye birşey yoktur. Engel oranı tespiti değildir bu farkli bir mevzuati var oradan şu oran buradan bu oran alsam alırım gibi düşünmeyin. Ayrica önceki Yönetmelikteki %60 is gücü kaybi ifadesi temsili bir ifadedir. En agir hastalığın klinik durumuna göre değerlendirme yapılır. Oran birlestirme toplama gibi birşey yoktur. Engellilik saglik kurulu rapor yönetmeliği ile SGK Hastalık Listesi'nin birbiriyle alakasi yoktur.
Vatandaşların yanilmasina neden olan nokta vatandaşın sgkdan sevk almadan aldigi rapor ile yani engellilik saglik kurulu raporu ile müracaat etmesi ve eski yönetmelikte %60 engel oranini %60 calisma gücünü kaybettiği ile aynı şey olduğunu düşündürmesidir. SGK bu durumun farkina vardi ve yeni yönetmelikte %60 calisma gucu kaybi ifadesini agir düzeyde çalışma gücü olarak degistirdi. Ama toplumda bu yanlış kanı o kadar oturdu ki degismesi yillar alacak bu yüzden birçok kişi mahkemeye gidiyor hastane bana bu kadar oran verdi sgk düşük oran verdi diye ama çoğu mahkemeyi kaybediyor.

Ben 3 kez heyete girdim ve hiç birinde oran yazılmadı. Neden oran yazmıyorsunuz diye sorduğumda ise, "biz artık oran yazmıyoruz, oran yazarsak SGK sorun çıkartıyor ve raporu bize geri yolluyor" dedi. Sadece durum bildirir raporu veriyoruz diye de ekledi.

CoinciFakir
evet zaten sistem öyle sgk sağlık kurulu değerlendiriyor raporu oran olmuyor malulen emeklilik raporlarında

Malulen emeklilik red geldi ne yapmam lazim ?

Uyku annesi seker hiper tansiyon astım denge bozukluğu obezite mevcut bu hastalıklarla engelli raporu alabilir miyim kaç oran tahmini

Malulen emeklilik red geldi ne yapmam lazim ?

Uyku annesi seker hiper tansiyon astım denge bozukluğu obezite mevcut bu hastalıklarla engelli raporu alabilir miyim kaç oran tahmini

Microbe10

Arkadaşların da yukarıda yazdığı gibi malulen emekliliğin şartı SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı ya da iki Orta tanılı durumun olmasıdır. Ya da birçok hastalığın biraraya gelmesi ile maluliyeti gerektirecek bir işlev kaybının SGK sağlık kurulunca tespit edilmesi gerekir.

Üst Alt