Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıl ve 5500 pirim günü ile BAĞKUR'dan emeklilik şartlarım nedir?

ERHKSL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 50 oran raporum var bağkurluyum - prim ve yıl sürem oldu emeklilik için bağkurlu olmama kaydı ile yinede vergi inidirmi belgesi almam gerekiyordu yoksa direk raporum ile gitsem emeklilik işlemlerini başlatabilir miyim - esnaf değilim 1 çalışan oda ben lojistik firmam var kendi adıma Bağkur yatırıyorum ,

bağkurluyum son 5 senedir, geri kalan sgk. toplam 21 yıl 5500 prim var

ERHKSL

Vergi indirimi ile hiç bir ilgini yok. 28/5'e göre erken Yaşlılık için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirip size bir tanı koyacak, o tanının düzeyine göre SGK emekliliğe karar verecek.

bagkur.PNG

otuRANBOĞA
abi merhaba 50 rapor ile bağkurluyum ssk engelli indiriminden emekli olmak için başvuru yaptım ocak ayında bugun itibarı ile cvp geldi ARA KARAR HASTENYE SEVK - SKR DÜZENLENMESİ - MALULİYET TESPİTİ diye sormak istediğim şu;

doğru yoldamıyım ssk bugun aldığım maluliyet tespiti yazısı ile hasteneye gidip çalışma gücüme bakıp 40-49-50-59 vs gibi bu belirlenip sık bilgimi gidecek yoksa bana direk malulen işlem yapıp 60 iş gucu kaybı yok deyip dosya kapanacak mı burda yapmam gereken nedir bu evrak ile yine hastaneye gıdıyım mş yoksa ssk gidip ben malulen değil 28-5 den Bağkur erişkneler için engelli emekli mi olmak istiyorum diyeceğim ama ssk başvurumda dolduğum evrakda ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBIMINTESPİTİ 5510-28-5 DİYE ALINMIŞ İŞLEME
/
ABİ YARDIMINI RİCA EDERİM

https://imgyukle.com/i/QJOwz8

https://imgyukle.com/i/QJOAuo

SSK BAŞVURU İLE BUGUN BANA VERİKLERİ MALULIYET YAZISI EKTEDIR BU YAZI İLE HASTNE GITMEMİ SÖLEDİLER BU YAZI İLE ÇALIŞMA GUCUM MU BELLI OLACAK YOKSA MALULEN EMEKLİLİK İÇİN 60 ÇALIŞMA GUCU VAR YOK DENİLECEK YANI VERGI INDIRIMI YAPAR İKEN MALULEN Mİ İŞLEM YAPIYORUM

- erken Yaşlılık için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, TAMAMLANDI
- sizi hastaneye sevk edecekler, TAMAMLANDI

- hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirip size bir tanı koyacak, o tanının düzeyine göre SGK emekliliğe karar verecek. ŞİMDİ bu olacak. Çalışma ve iş gücü kaybınız tespit edilecek.

ucuncubahar
merhaba
erken Yaşlılık için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, TAMAMLANDI [evet başvuru yaptım verdikleri formda çalışma gücü kaybı tespiti 5510-28-5 fıkra diye başvuru kabul gördü]

- sizi hastaneye sevk edecekler, TAMAMLANDI [ dünde bir evrak verildi ARA SEVK -SKR DÜZENLENMESİ MALULİYET TESPİTİ diye bunla hastane gitmemi CDAI SKORLANMASI YAPILARAK SONUCUN İLETİLMESİ İSTENİLİYOR BUDA OKEY ]

- hastane SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirip size bir tanı koyacak, o tanının düzeyine göre SGK emekliliğe karar verecek. ŞİMDİ bu olacak. Çalışma ve iş gücü kaybınız tespit edilecek.
burasıda okey , bu işlemler suanki rutin doğru sıra ile yapılıyor değilmi yani yanlış yolda değilim, hastene gittiğimde bana direk 60 kaybın yok deyip dosya red mi olacak yoksa 40-49-50-59 arası ordan ne ise bu orana göre yıllık prim gün sayım vs belli olacak --- yoksa sgk gıdıp ben malulen başvuru yapmadım vergi indirimden yararlanıp emeklı olmak istiyorum deyıp yeni bir işlem mi yapmam gerekiyor

yardımınız için şimdiden tşkler ,

Bağkur'dan engelli emekliliği..?

OturanBoğa

Hocam demenize göze bağkurdan erken emeklilik olmak için artık baltahzard hesaplamısının bir önemi yok mu?

Üst Alt