Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026 Engelli ehliyeti için yapılması gerekenler nelerdir?

Konular
60
Reaksiyonlar
1
2026 yılında engelli ehliyeti alabilmemiz için sağ elden kullanılabilen gaz Fren tertibatlı araç için yapılması gerekenler nelerdir arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

Aile Hekimi>Eğitim Araştırma Hastanesi>İl Sağlık Komisyonu (Şansın varsa komisyon sürücü olur raporu vererek tertibat kodları verir.)

@Polmiks, teşekkürler cevabın için
burda en çok sorun çıkartan hangisi iş nerde bitiyor,devlet hastanesinden alırsak olmuyormu , hastanedeki raporda kod yazılıyormu

Devlet hastanesi diye bir şey yok. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yada Şehir Hastanesi olacak.
Hastane seni il sağlık kuruluna gönderecek il sağlık kurulu sürücü olur olmaz diyecek. Sürücü olur derse gerekiyorsa veya keyifleri isterse tertibat kodları yazarlar.
Gaz,Fren için de GaazFren ayarlanabilir tertibat verirler. Onlar vermese bile sen tertibatçıda yaptırırsın Ruhsata işletirsin ben yaptıdım 20 bin tl tutuyor.

@safakyıldızı, Ben zor aldım :) İş yerim uzak diye sürücü olur dediler ama şartlarım çok ağırdı. Benden istenilen tertibat gırtlak dolu paket araçlarda var.
Kör Nokta sistemi falan istediler. Muhtemelen Teorik sınavı geçemez, direksiyonda kalır diye düşündüşer belasını bizden bulmasın demişlerdir. Tertibat falan vardı ama engelli raporu almaya gidince sürücü olamaz dedikleri için uğraşmadım. 3 milyon tl ye Tucson Elite Plus 2025 aldım.

Komisyonun keyfine kalmış her komisyon farklı hattaa aynı komisyon aynı hastalıkta aynı şartlardaki kişilere bile sürücü olur olamaz diyebiliyor.

Üst Alt