Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2026 EKPSS Şubat Ataması Kadroları Açıklandı | 8 Ocak 2026

Elijah

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
147
Lisans seviyesinden girenler için iyi haber, 4001 seviyesinde alım sayısı fena sayılmaz, ama önlisans ve ortaöğretim pek iyi değil.

Herkese tercihlerinde ve atanırlarsa işlerinde başarılar dilerim.

EKPSS: Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı
(8 Ocak 2026)
2026-EKPSS/Kura ile Engelli Kamu Personeli Yerleştirme: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadrolarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması​
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2026-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu'na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.​
Adaylar tercihlerini, 8-19 Ocak 2026 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 8 Ocak 2026 tarihinde saat 10.30'da başlayacak ve 19 Ocak 2026 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.​
Adaylar tercihlerini, Ek’te yer alan 2026-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapabilecektir. Adayların tercih işlemleri için Kılavuz'u dikkatle incelemeleri gerekmektedir.​
Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.​
ÖSYM BAŞKANLIĞI​

Verdiğim linkten kadrolara bakabilirsiniz.

Ortaöğretime verilen 261 kadroda atanma şansım var mı?
Atanır mıyım?
EKPSS 2024 lise zihinsel 91.80.
Sıralamam 648'tir.
Tercihlerimde 1-21 arası hizmetli, 22-30 arası memur yazacağım ve Okan Hocadan tercih danışmanlığı alacağım.

@CgrFb,

Hepsini hizmetli yap engelliye hizmetliyi layık görmüşler doldurmuşlar hizmetli şehit yakini gazi ve yurttan gelenlere hep memurluk vermişler kulavuzlarını inceledim bir tane hizmetli yok lise düzeyi

Bu kadar az alım mi olur ya resmen calisma azmimi yok ettiler bidaki seneye daha da düşer 😔

Ortaöğretim 261 ne 😔

Günaydınn,
2026 EKPSS ortaöğretim hizmetli-memur taban puanları kaç olur? Ortaöğretimde puanlar 91.80'e düşer mi?
Atanma sırası bana gelir mi?
Lise zihinsel 91.80
Sıralamam 648'tir.
1-30 tercihlerimde full hizmetli, 26.tercihimde de memur yazdım.
Okan Hocadan tercih danışmanlığı aldim.
Lütfen cevabınızı bekliyorum.

tercih yapacak arkadaşlar çakılı kadrolardan uzak durun eğer memleketiniz değilse

Ben henüz tercih yapmadım nasıl yapacağımı bilemiyorum önerisi olan var mi

belediyelerin maaşları ve sosyal şartları fazla, ama engelliler için ideal midir asla,
siyasetin en yıpratıcı anlarını yaşarsınız,
a partisi ile seçimi kazanan başkan bir günde b partili olur sudan çıkmış balığa dönersiniz.
siz a partilisinizdir, başkan da a partilidir ama parti içi kavgalar da yine arada kalırsınız.

yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var, ms hastası Tayfun Kahraman suçsuz olduğu halde yıllardır cezaevinde.
AKP iktidarı tarafından siyasi esir olarak tutulmakta.

-----

Çakılı kadrolardan uzak durabilirsiniz çünkü çakılı kadrolarda yükselme şansınız daha az.
Güncel durumda buna itiraz edebilirim çakılı olmayan kadrolarda da yükselme şansınız kalmadı.
amcanız dayınız iktidara yakın yüksek yerlerde değilse mülakat denilen şeyle kimseyi yükseltmiyorlar.

-----

Gelelim asıl meseleye, defalarca yazdım, tekrar olacak ama 1 kişi bile faydalansa kardır.
Engelli için en ideal çalışma yeri üniversitelerdir.

Bunun birinci gerekçesi yazın üç ay üniversiteler kapalı, bunu biliyorsunuz.

ikinci gerekçe amirleriniz çoğunlukla üniversitede hoca olur, empati yapması daha yüksek ihtimal.
muhattap olduğunuz kesimde çoğunlukla üniversiteli gençler olunca diğer kurumlardaki harala gürele durumunu yaşamıyorsunuz.

üçüncüsü sosyal olarak bir engellinin ihtiyacı olan herşeye erişiminiz vardır.
spor salonları, yüzme havuzları, kampüslerde yeşil alanlar vs, bir de lojman çıkarsa tadından yenmez.

dördüncüsü üniversitlerde iş çok der her idari personel ama gerçekte olan bir kişinin yapacağı iş için on kişi vardır.
herkes diğeri iş yapsın diye işim çok der.

beşincisi elli tane sebep yazmak istiyorum niyeyse ama dört tane bile yeterli bence.

-----

@ucuncubahar,

tabi bunu tercihlerinize eklemeden önce açılan üni kadrosunun kendi memleketinizde olup olmadığı en önemlisi. değilse ve ileride sağlık sorunlarınız artarsa ailenizin yanına kesinlikle tayin gidemezsiniz. ama memleketinizde ise harika bir fırsat

@CgrFb,

sakına alma derim önceki atamada kalorifer belgemiz de olmasına rağmen 88 ile atanamadık Okan Hoca danışmanlık yapmıştı, Edirne'yi yazmamış 87 puan ile Edirne'ye Adalet Bakanlığı Kaloriferci atandı:mad::mad::mad:

@neo2020,

Evet

Bu atamalarda nasil tercih yapmaliyiz? 30 tane 1 kadro alan kurumlari tercih etmek daha mantikli mi? Yada cok alim yapan kurumlari mi? Yada yarisi tek kadro, yarisi cok alan?

@xkatip74

tesekkurler.

Üst Alt