Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2025 yılı itibarı ile engellilerin yurt dışından araç getirme uygulaması ne durumda?

ironice34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhabalar değerli kaderdaşlar,

Yurtdışından araç getirme konusu acaba ne durumda? Hatırladığım kadarıyla 1-2 yıl önce hiç bir cazipliği kalmamıştı. 2025 itibariyle limitin 2.3 milyon olacağı belirtilmiş. Acaba yurtdışından 2.el araç alımında limitler nasıl belirleniyor?

Bu süreç nasıl işliyor yurtdışı araç alınırsa kaç yıl süresi var mevcut durumda

Merhabalar;

Gelen son haberlerden sonra yurt dışından araç getirmek ile ilgili bir kısıtlama var mıdır ?

@Alp34343434,

Yurt dışından %40 yerli getirilemeyecegine göre herhangi bir kısıtlama olacağını sanmıyorum
Sadece 4x4 ve 1600 cc üstü yasağı devam eder
Ben almanyadan c5 aircross getirdim
3 yıl dolunca otv sini ödeyip şarjlı hibrit olan modelini getirmeyi deneyeceğim

Yurtdışı alımları da 10 yıl satış yasaklı diye biliyorum. Ve kdv ödüyorsunuz.

Şuan en mantıklısı yurt dışından getirmek.Uygun fiyata daha çok iyi araçlar alınabiliyor. İnşallah buraya da el atmazlar. Çok uyandırmamak lazım😂

Son düzenleme:
@savior44, Engellilerin Yurtdışından Araç alma ve Getirme olanağı Yasaklanıyor şimşek açıklama yapmış yuhh artık yaaa bukadarda olmaz

Yurt dışı engelli araç alımlar 1 kasım 2024 itibariyle yasaklanmıştı diye biliyorum

@arizona,

İlk defa duyuyorum bilmiyordum ama yasaksa halen nasıl randevu alınabiliyor ithal izni için 7 Ocak için randevu veriyor şuan komisyon?

Engelli Kişilerce Yurt Dışından İthal Edilen Araçlar Hakkında Yazı Yayımlanmıştır.

Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından 21.08.2024 tarihli 100010136 sayılı “Engelli Kişilerce Yurt Dışından İthal Edilen Araçlar ÖTV ve KDV Matrahı” konulu Yazı yayımlanmıştır.

Söz konusu Yazı ile bilindiği üzere gümrük vergilerinden muaf olarak ortopedik engelli kişiler tarafından özel tertibatlı araç ithal edilebilmesine ek olarak ÖTV istisna tutarı olan 1.591.220 TL’yi aşan matrah ile özel tertibatlı araç ithal edilmek istenmesi halinde sadece ÖTV tahakkukunun yapılmasının ve KDV istisnasının uygulanmasının gerektiği bildirilmiştir.

Ancak, gümrük vergilerinden muaf olarak ithal edilen özel tertibatlı araçlardaki KDV ve ÖTV istisnasının kaldırıldığı ve söz konusu maddelerin yürürlük tarihi olan 01.11.2024 tarihi itibarıyla engelli kişiler tarafından özel tertibatlı araç ithal edilmek istenilmesi halinde KDV ve ÖTV’nin tahsilinin gerektiğinden ÖTV dâhil bedel üzerinden KDV hesaplanmasının gerektiği belirtilmiştir.

Bu araçların ötv ve kdv si ödendikten sonra ithal edilmesi anlamına geliyor değilmi ?

Son düzenleme:
Yeni olan nedir?

@arizona,
Engelli yurtdisindan arac almak isterse Turkiyeden aldigi otv siz araci yeni cikan yasayla sattiktan sonra eger 10 yil dolmamissa yurt disindan almasina engel mi yine. Yoksa sadece Tr de mi arac alirken otvsiz 10 yil beklemesi gerekiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
@arizona,

Aynen öyleymiş hocam. Yurtdışından araç alabilirsin lakin ötv ve kdv sini ödedikten sonra...

@CaVaLieRe,
Yok öyle bir şey Türkiyede daha önce ötv siz araç aldıysan ve bu yeni çıkan düzenlemeyle 10 yılgeçmediyse alamazsın araç

Malumunuz değişen yasalar ve beraberinde getirdiği kısıtlamalar nedeniyle azınlıkta kalan ortopedik engellilerin hakları kısıtlanmış, bu işten en çok mağdur olan kesim biz ortopedik engelliler olmuştur.
Uygun fiyatlı ve kaliteli araba arayışımız için yurt dışına rağbet artacağını düşünüyorum.
Yurt dışı ithal araç alım işlemlerini kendisi bizzat yapan ve burada sırasıyla yazabilecek bir arkadaş var mıdır?

Üst Alt