Araç alım sürelerinin 10 yılı çıkartılması sonrasında 2024 yılı ve öncesi araçların ÖTV ödemeden satış işlemleri eskisi gibi 5 yıl mı yoksa yeni çıkan kanun gereğince 10 yıla mı çıkartıldı. Bu konu hakkında vergi daireleri görüşenler var mı ?
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Farkında mısınız siz bile daha kesinliği kanıtlanmamış, tebliğ ile düzenlenmemiş, hukuka aykırı olarak geriye doğru işletilmeye çalışılan bu uygulamayı net olarak bu böyledir diyorsunuz. "4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci Maddesinin Birinci Fıkrasının (2) Numaralı Bendinde Yer Alan İstisna"ya yönelik hangi yönetmelik, hangi Kanun hükmünde kararname, hangi düzenleme, hangi tebliğe göre bunu söylüyorsunuz. Artık bir anlayın lütfen vergi dairelerindeki memurlerın keyfi kararlarına boyun eğmeyin. Onlara yazılı olarak; hangi gerekçe ile 5 yıllık süresini dolduran kişiye "Hayır alamazsınız, 10 yılı beklemelisiniz" diyorsunuz diye sormalıyız. Bu kanun maddesi ile düzenlenmiş olan bir hak ve bu hakkın kısıtlanabilmesinin yazılı gerekçesi mutlaka sorulmalıdır? Vergi dairesindeki memurun bize lütfu değildir ki karşısında ezilip büzülelim. Yeter artık.Bu yasadan önce araç alanlar için: satış 5 yıl, alış 10 yıl
Merak ettiğim bir konu var mevcutta yeni araç alacaklar içinde satış için beklemesi gereken yıl 5 yıl ama araç alma hakkı 10 yıl değilmi bunu anlamadım ben tebliğde satışlarla ilgili devirle ilgili bir değişiklik yapılmamıştır diyor yani benim anladığım yeni araç almış bile olsa satarken 5 senesini doldurduğunda satabiliyor ama alırken 10 seneyi doldurması gerekiyor satış tarafını 10 yıla çıkarmamışlar sanırımKanun o kadar net ki. "10 yılda bir defa".
Bu tez öldü sanırım. Sadece önceden alan kişiler için 5 yıl sonunda satış yeni araç almak içinde üzerine 5 yıl daha beklemek gerek. Çözüm basit AKP sandığa gömmek güzelce silkelemek. Ve AKP sandığa çıkamayacak şekilde gömmek ve sonra bir düzenleme ile de geriye dönük tüm suçların yargıya taşınarak kanunlar önünde hesap sormak eee kanunlar geriye doğru gidiyor ise o zaman kimse ağlamayacak. Bu kadar basit.https://youtube.com/shorts/EX8i8fXQ74o?feature=sharedKonu hakkında hukukçu görüşü bırakıyorum arkadaşlar.