Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 Kasım'da emekli olabiliyorum. Emeklilik şartlarını değişmesi söz konusu olur mu?

Ckara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende sigortalık süresi bekliyorum 2023 kasımda doluyor prim doldu emekliliğe 7 ay gibi sürem kaldı zaman azalırken önceden bunları şunları yenile değiştir vs gibi tavsiye verecek olurmu ilerde başvuru sürecinde sıkıntı çıkmasın diye raporum %42 süresiz edevlete görünmüyor eski tarihli olduğu için

Arkadaşım merhaba
Öncelikle şunu sormak istiyorum. Vergi indirimi almış mıydın?
E-devlette görünmüyor demişsin o yüzden sordum.
Benimde eski tarihli raporum vardı 2006 yılında aldığım %40 oranında fakat vergi indirimi almamıştım. Geçen sene emeklilik için görüşmeye gittiğimde muhtemelen raporunu vergi dairesi tarafından yenilemeni isterler diye belirtmişlerdi. Bende hiç risk almadan yeniden heyete girip raporumu yeniledim diğer sıkıntılarımı da ekletince raporum %58 olarak yenilendi. Sonrasında vergi indirimi başvurusunda bulundum aynı oranda süresiz olarak onaylandı. Daha sonra SGK ya gittim emeklilik tarihi hesaplandı. 18.06.2026 tarihinde emekli olabileceğim söylendi.
SGK ile görüştün mü sana tam tarihini verdiler mi?

Ben ssk ile bir görüşme yapmadım bilgilerime göre 20 yılık sigorta sürem Kasım 2023 de doluyor engelim 42 prim doldu bende o gün gelince hak edince emekliliğe başvurum diyordum .

Ckara

Selam
Vergi indirimi aldınız mı
Raporu aldığınız tarih nedir
Sgk giriş tarihiniz nedir????
Evvela bu soruların cevaplarını yazarsanız yardımcı olunur tabiki

ercan 34

Raporum 2014 yılında almıştım %42 sigorta girişim ise 2003 Kasım ayı vergi indirimi ise daha önce 2012.2015 yili çalıştığım iş yerinde almıştım ama sonraki isyerlerimde herhangi vergj indirimi için vergi dairesine basvurmadim

ercan 34

Anladım vergi indirimin sürelimiydi???
Eğer süreli ise tekrar rapor çıkarmalısın
Eğer vergi indirimi süresiz ise kasım ayında başvuru yapabilirsin
Bende 2003 mart girişliyim geçen yıl mart ayında emekli olurken sgk rapora değil vergi indirimine bakıyor bilgin olsun

Saygılar..

süreli olup olmadığını nerden nasıl öğrenebilirim teşekkürler ederim.

Ckara

Maliye bakanlığını arayarak yâda eski işyerinden belgeyi almalısınız yâda fotokopisini alabilirsiniz

Ckara

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup emekliliği 4a statüsünde gerçekleşecek kişiler elde edilmiş vergi indirim hakları varsa bu haklarına istinaden erken emekli olabilecekler. Bu kişiler emekli olurken kendilerinden yeniden rapor istenmeyecek

2008_oncesi.PNG

Üst Alt