Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2020 sigorta girişi ve %57 raporla ne zaman emekli olabilirim?

Yusufbey16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 21 yaşındayım ve 1 yıl önce iş kazası sonucu sağ ön kol ampütasyon geçirdim %57 engel raporum var. Sigorta başlangıç tarihim 18.09.2020 400 gün prim var ve şuan aktif olarak çalışıyorum. Benim için emeklilik şartları nedir acaba.

Yusufbey16

Kardeşimi iş kazası sonrası sürekli iş göremezlik geliri bağlanır. Buna başvurdun değil mi? AYnı şekilde tazminat hakkın da baki tabii.

Emeklilik ise bambaşka bir konu. Evet, tek taraflı ön kol ampütasyonu ile erken Yaşlılık emekliliği hakkın da var. Ama bunun için sigortalılık süren ve prim günün çok eksik. SGK Hastalık Listesi'ne göre "Tek taraflı ön kol" Orta seviye işgücü kaybı demek.

18.09.2020 + 16 yıl sigortalılık süresi ve 4320 primle emekli olabileceksin. Yani 18.09.2036'da almış olduğun sürekli iş göremezliğin yanı sıra bir de emekli olacak ve emekli maaşı da alacaksın. Sadece, iki maaş aynı anda olduğunda, fazla olanın tamamını, az olanın yarısını alacaksın
bagkur.PNG

Üst Alt