Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016'ta emeklilik hakkı kazandım. SGK hastaneye sevkimi istedi!?

Aliii Şahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba !2016 yılında süresiz engelli raporuna istinaden emeklilik e hak kazandım.20026 bugün itibariyle de SGK’tan gelen tebligat doğrultusunda tekrar hastaneye sevkim isteniyor.Merak ettiğim şuan için bazı hastalıklarım düzelmiş olup aynı oranı alamayabilirim.Maaşım kesilip geriye dönük maaşlar tahsil edilme durumu olabilir mi

@Aliii Şahin, Süresiz raporla emekli olan kişiden 10 yıl sonra sevk ile kontrol muayenesi istenmesi normal bir durum değil.

SGK tarafından yapılan bir soruşturma ve hakkınızda yapılan bir şikayet olabilir.

İlk işe girişiniz, 2016 yılında %? oran ve hangi kriterler ile emekli olduğunuzu bilemediğim için muhtemel sonuçlar hakkında bir yorum yapamıyorum şu an.

Son düzenleme:
%56 raporla tek böbrekli oluşum bel fıtığı boyun fıtığı hiper tansiyon tip2 diyabetten aldım .Bana da çok ilginç geldi bunca yıl sonra neden kontrol istenildiği..Devlet te şartlar sürekli değişiyor.Gelen evrakta soruşturma doğrultusunda yazıyor

İşl işe girişim 1995 yılı ve şuan zaten 5963 gün pirimim var.Eyt den zaten emekliliği haketmiş durumdayım

@Aliii Şahin, 3. Derece yani %40-59 aralığındaki oran ile emekli olmuşsunuz.

Kontrol sonucunda yine %40-59 aralığında bir oran alırsanız sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Şu an mevcut hastalıklarınız ile inşallah bu oranları alırsınız.

%40 altında bir oran alırsanız sıkıntı olabilir.

@Ufukalp, dün SGK dan gelen bir evrakta süresiz olan 2016 da haketmiş olduğum engelli raporuma istinaden kurumumuzca soruşturma kapsamında belli hastaneye kontrol şevkimi istemiş.Şöyle bir durumum var benim o tarihte olan şeker ve hipertansiyonum diyet ve kaliteli yaşamla 20 kg verip dr ilaçlarımı kesti ve kontrol altındayım.Asıl sorum şu kardeşim bu kontrol sürecinde kronik olan şu an için ilaç kullanmadığımdan dolayı düşük puan alırsam maaşım kesilir mi? Düşük çıktı oran diye de geriye dönük maaş talep edilir mi? Aydınlatırsanız çok sevinirim.Saygılar

@Aliii Şahin, oran alamazsan maaş kesilir ama geçmişe dönük geri iade alamazlar. Geçmişe dönük alınma şartı sahte ve hileli tahlil ile emekli olan kişilir için geçerli seni kapsamaz.

@sucre_, raporda herhangi bir usulsüzlük yok.Maaşı kessinler zaten eytden emekli halkım var.Raporu aldığımda da 5963 pirim gününe sahiptim.Her kafadan bir ses çıkınca insan tedirgin oluyor güzel kardeşim

Üst Alt