Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2016 Ereğli Yaz Dönemi Hüzünlü Başladı

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]2016 Ereğli Yaz Dönemi Hüzünlü Başladı[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu yıl yaz dönemini erken başlattık. 14 Mayıs 2016’da Ankara’dan memleketimizKonya Ereğli’ye geldik. Erken geldik çünkü 19 Mayısta dayımın kızının düğünüvardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ereğli’ye geldikten sonra yaşadıklarımı ayrıntılara girmeden kısacayazmak istiyorum çünkü burası bir blog (günlük) sayfası… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah rahmetiyle muameleeylesin[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Düğünden üç gün önce 16 Mayıs 2016 Pazartesi kuzenimin kızı NisaTekin’in vefat haberini aldık. Şubatta Lösemi tedavisi başlamış, dört ay sonraHakk’a yürümüştü. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Annemin ablası Fadimana teyzemin torunuydu Nisa… 15-16 yaşındaydı.Birkaç yıl önce Karaman Ayrancı’da teyzemgile gittiğimiz bir bayram ziyaretindegörmüştüm. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kuzenim Kadriye’nin kızı Nisa hayat doluydu. Kuzenleriyle bahçedekoşturuyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İstanbul’da yaşıyorlardı. Çokta zekiymiş, geçen sene Teog sınavındabaşarılı olmuş ve Denizcilik Lisesini kazanmış, orada okuyordu, şimdi ikiyegeçecekti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hep gülümserdi. Kuzenim hastanedeyken Facebook’ta paylaştığıresimlerde hep gülümsüyordu. Zaten vefat ettiği ana kadar bilincini hiçkaybetmemiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kuzenim Kadriye başında ağlarken gözünü açamıyor, konuşamıyor amaannesinin yüzünü okşuyor, adeta teselli veriyormuş. Doktorlar Nisa fenalaşıncaodadan çıkarmışlar ve az sonra son nefesini vermiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Allah rahmet etsin. Daha onun imtihanı başlamamıştı. İnşallah şehittir,ailesine mahşerde şefaat eder ve cennetteki makamı yüksek olur. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Buraya göndermeden önce, cenazeyi İstanbul’daki evlerinin önünegetirmişler. Denizcilik lisesinden sınıf arkadaşları beyaz kıyafetleriyle evinönüne gelmişler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kuzenim o [/FONT][FONT="Arial"]ȃ[/FONT][FONT="Arial"]nı telefonda annesineanlatıp ağlamış. Cenaze gelmeden annemgil Ayrancı’ya teyzemgile gittiler, ordateyzem bunu anneme ağlayarak anlatmış. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kuzenim: “Anne beyaz güvercinler geldi, içinde benim güvercinim yokanneee…” :( [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]18 Mayıs 2016 Çarşamba Ambar köyünde toprağa verildi. Dayım kınagecesini iptal etti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ereğli’de gezdim [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]2016 Ereğli günleri böyle hüzünle başladı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Cuma günü akülü yani özgürlük arabamla Ulu camiye gidip yine minaregölgesinde Cuma namazını ve sonra yine cami avlusundaki üç cenaze namazınıkıldım. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İçimden, inşallah en yakın zamanda vuslatım olurda, bu tabuta bendegirerim ve cenaze namazım burda Ulu Cami’de kılınır, diye geçirdim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Namaz sonrası Ulu Cami avlusunda Facebook’tan arkadaşım Ahmet Türkisimli gençle karşılaştık. 21 yaşındaki Ahmet çok olgun bir gençti, müsaitsenberaber gezelim, dedim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ahmet’le beraber halaoğlum, kuzen öğretmen Burak Serpek’a uğradıkve sonra Park Site isimli AVM’ye geldik. Yemek ve çay sohbeti sonrası Ahmet müsadeistedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bende kışın Facebook’tan aşina olduğum Engelsiz Yarınlar derneğinegittim. Eski Sümer karakolunun orda, Down Cafe’nin yanında müstakil ağaçlıkşirin bir yer… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Derneğe geldiğimde kimse yoktu. Sonra içerden akülü sandalyede birgenç çıktı. Kendisi derneğin sekreteri imiş. İbrahim Ercan isimli genç hoşsohbetiyle beni kendine çekti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hemen çay getirdi. Dernek avlusundaki masaya koydu. Sohbetebaşladığımızda akülü arabama göz gezdiriyordu. Arabanın far camı kırıktı. Abibi dk, dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Akülü arabasıyla gidip ilerdeki çantadan tornavida aldı, bina yantarafına gitti. Ben çayımı yudumlarken bir eli akülü araba kumandasında, öbürölünde yeni far camıyla döndü. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Kendisi de akülü arabasında olan İbrahim kardeşim, eğilerek farcamımı vidaladı, üstelik yeni ampülde taktı. Allah razı olsun. Parçaları neredebuldun diye merak ettim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Üzerine römork devrilip ölen bir engellinin hurdacıya satılan akülüaracını satın almış. Sağlam parçalarını kullanıyormuş, bana da nasipmiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İbrahim ise 2006’da ağaç keserken üzerine ağaç devrilmesi sonucufelç olmuş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Akülü tekerlekli sandalye ile eve kapanmaktankurtuldum[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İbrahim akülü arabamı tamir edince gurbetçi Çetin kardeşim aklımageldi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hastalığım iyice ilerleyince, iş dışında dışarı çıkamıyor,haftasonları sürekli evdeydim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ereğlibelediyesi ihtiyaç sahiplerini belirleyip ücretsiz akülü tekerlekli sandalyelerveriyormuş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]2003yılında amcam belediyedeki tanıdıklarından bir akülü araba ayarlamış. Amcambizi çağırdı. İşten izin alarak Ankara’dan Ereğli’ye gittik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Oradakiyetkili otomobille geldiğimizi görünce akülü arabayı vermek istemedi. Zenginzannetti bizi herhalde... Haklıydı. Ben o arabayı iki, üç yıl para biriktiripalabilirdim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonradan adının Çetin olduğunu öğrendiğim, kalbi insan sevgisiyledolu olduğu yüzünden belli olan hayırsever genç: [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Benim hakkım helal olsun. Engelli kardeşimi sevindirelim. Akülüarabayı ona verelim” dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Akülü arabayı alarak mutlu şekilde Ankara’ya döndük. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Emekli olana kadar yazları haftasonunda özgürce dolaştım vedostlarla Harikalar Diyarı parkındaki çay bahçelerine gidip sohbet edip mutluoldum. Şimdi ise Ereğli’de… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonradanöğrendiğime göre, bu akülü arabalar Hollanda’dan geliyormuş. Hollanda’dayaşayan üç gurbetçi vatandaşımız bir şey görmüşler ve çok üzülmüşler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hollandadevleti ihtiyacı olan her engelliye akülü araba veriyormuş. Üstelik sanırımüç-beş yılda bir bu arabaları yeniliyormuş. Eski akülü arabalar ise hurdalığaatılıyormuş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu üç vatandaşımız düşünmüşler, ülkemizde sokağa çıkamayan pek çokengelli var. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Buarabaları toplayarak, tamir edip, bakım yaptıktan sonra, öncelikle kendimemleketlerine, daha sonra da çeşitli belediyelere göndermeye karar vermişler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bildiğimkadarıyla Ereğli, Karaman, Konya ve Kayseri’de bu akülü arabalar ihtiyaçlıengellilere ulaştırılmış. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bu üçgurbetçi kardeşim elele verip bu arabaları Türkiye’ye göndermişler. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Birisi,çalıştığı iş gereği, yurtdışı gümrük ve nakliyat tırları işini üstlenmiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Diğeri,akülü arabalarını tamir bakım yapmış, akülerini yenilemiş, şarj cihazı ayarlamış.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Sonuncusu,Hollanda’da hayırsever bir lokanta işletmecisiymiş. Bu işler için gerekli olanmaddi desteği o sağlamış. Allah onlardan razı olsun. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İşte Hollanda’da akülü arabaları tamir eden ve Ereğli’de bana akülüarabayı verip sevindiren o merhametli kişi, Çetin kardeşimmiş. Hollanda’daelektrik teknisyeniymiş. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]2006’da bir trafik kazası geçirmiş ve felç olmuş. Yıllardır hernamazımda ona da dua ediyorum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]İnşallah hastalık ona eminim ilahi hediyedir ki, cennette makamıyükselsin. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Aydın Kaynarca Bey Uğradı[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Birkaç gün sonra Haymana’da görev yapan astsubay kardeşim Faikaradı. Yengemin ameliyat tarihi belli olmuş, okula giden yeğenlerime bakmasıiçin annemi çağırıyordu. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Beş gün sonra da dostum Aydın Kaynarca bey Anamur’dan dönerkenEreğli’ye uğradı. Karşı komşumuz Yaşar Keleş Bey’den aldığım projeksiyon cihazıile Türkiye kupası finalini odamın duvarına yansıtarak izledik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Neyseki bir Fenerbahçeli olarak dostum Aydın Bey’le kupayı ezelirakibimize kaptırmanın üzüntüsü çabuk geçti. Cuma namazı sonrası Ereğli’deparklarda gezdik. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ereğli’de de Ankara gibi harika komşularımız var. Karşı komşumuzöğretmen Yaşar – Hatice Keleş Hocamgil dostum Aydın beyle beraber bizi yemeğedavet etti. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hatice hanım, lezzetli yemekleri ile Yaşar bey hoş sohbetiyle çokgüzel misafir ettiler. Onları çok seviyorum. Allah razı olsun, cennette deebedi komşu etsin. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Ertesi gün cumartesi öğlen Aydın Kaynarca bey dostum Ereğli’denAnkara’ya döndü. Tabi ki annemi de götürüp bizim eve bıraktı. Allah razı olsun canımdostum. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Yengem Değer Çelik 30 Mayıs 2016 pazartesi günü ameliyat oldu, çokiyi geçmiş şükür. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Annem Ankara’ya gittikten sonra altkat komşumuz Birgül hanım veHatice hanım gönderdiği lezzetli yemeklerle güzel komşuluk örneği sergilediler.[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]2010’da engelli kadrosundan emekli oldum. Yıllardır çalışırkenbiriktirdiklerimle ve emekli ikramiyemi değerlendirip memleketimizde bu evialdık. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Atasözününhaklılığı birkez daha ortaya çıktı, Elhamdülillah… “Evalma, komşu al.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]ENGELSİZ YARINLAR DERNEĞİNDESIKMA BÖREK YEDİK[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]3 Haziran 2016 Cuma günü Ulu Cami’de Cuma namazı kıldıktan sonraEngelsiz Yarınlar Derneği’ne geldim. Zira o gün açılış vardı. Üç ay sürecekkermesin açılışı… [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Dernek Başkanı Songül Vural hanımla tanıştık. Herkesle tektekşefkatle ilgilenen, kendisi de bir engelli annesi olan Songül hanım yaşadıklarınıanlatırken gözleri yaşardı. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]O gün sadece sıkma börek ikramı vardı. Facebook’tan davetgönderdiklerimden sevgili Öğretmen Serpil Kasapçopur hocam, okuldan yorgunçıkmasına rağmen kırmayıp geldi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Bana börek ısmarladı. Hocam ben ödeyim dedim ama parasını o verdi. Kermesin geliri ile ihtiyacıolanlara tekerlekli sandalye alınacakmış ya, benim de katkım olsun, dedi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Hikmet dayınla arada geliriz haftasonu, çorbada tuzumuz olur, diyeekledi. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Oradaki engellilerin hepsinin ilginç birer hikayesi var. Cumagünleri gidince dinlediğim hikayelerden de ilerki yazılarda yazmama izinverirlerse bahsetmek isterim. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Songül Vural hanım, oradaki engelliler ve yakınlarının hepsi çokmerhametli, melek gibi insanlar, beni de güzel misafir ettiler, Allah razıolsun. Allah yardımcıları olsun. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Mucize isimli filmde köylü bir baba, vefa borcu olarak sağlıklıkızını vermek istiyor. Oğlanın babası, ama benim oğlum sakattır, deyince kızınbabası diyor ki: [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]“Kalbi sakat olmasın.” [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"]Evet, engelli insanlar kötülük yapmaz, yapamaz, kalbinde sevgi,şefkat, merhamet vardır, saftır, temizdir, inşallah cennete yakindir. Yanikalbi sakat değildir. [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Merhaba Celal Bey'in " celalin penceresinden" adlı blogda geçen aralık/ 2015'te vefat ettiği yazılıyor.. bu yazıda ise 14 Mayıs 2016'da ereğliye gittik diyor.. Anlayamadım açıklama yapar mısınız? iyi günler.

Üst Alt