Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2015'de sigortalı oldum. Diyalize giriyorum. Emekli olabilir miyim?

radol03

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent abi forumdan görüp yazmak istedim ben 2015 yılında bağkurlu oldum yada SSK 4b mi diyorsunuz tam emin değilim ondan 1 yıl sonra diyaliz tedavi görmeye başladım ve yüzde 90 engelli raporum da mevcut benim erken emekli olma şansım var mı yoksa günümü mü beklemek zorundayım birde biz 10 yıl beklerken e devlet baktım 15 yıl yazıyordu emeklilik için ve şuan diyaliz sonrası 4 senedir çalışmıyorum

radol03

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primi tamamladığında sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuracaksın. Seni hastaneye sevk edecekler. Hastanede SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirileceksin ve rapor sigorta müdürlüğüne gönderilecek. Kurum sağlık kurulu raporu değerlendirilecek ve malulen emekliliği onaylayacak.

SGK Hastalık Listesi'ne göre:
1. Böbrek fonksiyon bozukluğu

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan [Yani malulen emekliliği gerektiren] Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a) Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi
b) Böbrek transplantasyonu
c) En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) ve üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk olması ve altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

Bülent abi tekrar rahatsız ediyorum seni bir konuda tanışmak istiyorum ben malulen emekliliği bekleyene kadar süresini herhangi bi kurumdan bi yerden maddi olarak yardım alabilir miyim sgk yada bagkurlu olmam fark ediyor mu ? Maddi olarak çok sıkıntılardayım

radol03

Maalesef sigortalı olduğunda engelli statüsünde bir yardım alamıyorsun.

Abi merhaba ben ocak 2015 sigorta girişim var 2016 da da böbrek yetmezliği hastalığım çıktı ve şuan 7 senedir hemodiyaliz tedavisi görüyorum haftada 3 gün yüzde 90 raporlu
Ocakta 3600 günüm doluyor 1800 de prim çoktan ödedik bu durumda kesin olarak emekli olmuyor muyum diyalizde bir hasta red yemiş ben bundan ayrılıyor muyum yoksa heyet bana da bi red verebilir ?
Cevaplarınız bekliyorum 4/b bağkur

Bir konu daha var benim abim de diyalize giriyordu sigortalı işteydi yeni nakil oldu emekli olabilir mi ?

Merhaba 13.01 de SGK gittim ve maluliyet tespiti hastane sevk yaptılar bende sağlık kurulundan 16 gün sonrasina randevu aldım ilk sorum şu bu 16 gün sürede sevk gecersiz olur mu ? İkinci sorum da gelen evrak dosyasına kaldırılmıştır yazısı 14.01 de çıktı ve işlemi yapıldı. Yazmakta bu ne demek oluyor bazı kişiler bu yazı sonrasi emekli oldum yazmış ama ben hastaneye daha gitmedim birisi açıklarsa sevinirim.

@radol03,

Sevk geçersiz olmaz tabii ki. Sen rapor sürecini tamamlayıp hastane raporu kuruma gönderince evrak takibinde de bu yönde değişikşiköolur. Hiç merak etme

Anladim tamamdir soru işareti kalktı kafamdaki sağolasın abi

abi birşey soracağım şimdi kurula sevk edildim ya muayene felan da edicekler galiba ben 2015 senesinde askerden muayene olurken işitme kaybi yüzünden çürük aldim bunun raporunu da götürsem etki eder mi yada bakarlar mi bu raporada ? cunku iki kulaklarimda da işitme kaybi ve anlama kaybi mevcut

Üst Alt