Merhaba bazı bölümler için tercih yapabilirsiniz..
[FONT=sans-serif]YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların,[/FONT]
[FONT=sans-serif]YGS puanları ile bir yükseköğretimprogramını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır [/FONT]
[FONT=sans-serif](sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç).[/FONT]
[FONT=sans-serif]YGS puanlarından 140’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır (Bkz. Tablo1F ve Şekil 6).[/FONT]
[FONT=sans-serif]YGS’de 140,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarıile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır.YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. [/FONT]
[FONT=sans-serif]YGS’de180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarınıhem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Özel yetenek sınavıylaöğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 veüzeri olması gerekir. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedenselengelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, [/FONT]
[FONT=sans-serif]YGS puanlarındanen az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir (Bkz. 9. Özel Yetenek Sınavı İle Seçme Yöntemi).[/FONT]